Skip to main content
'China's New Normal' met Pascal Coppens

'China's New Normal' met Pascal Coppens

Facebook, Google, Amazon, Apple… De technologie- en innovatiegiganten uit Silicon Valley zijn anno 2020 helemaal vergroeid met onze manier van werken en leven. Terwijl de wereld zich vergaapt aan Silicon Valley, raast er in China een minstens even indrukwekkende innovatietrein voorbij die vooralsnog heel wat minder aandacht krijgt. Al moet het gezegd, langzaam maar zeker krijgen bedrijven als Alibaba, DJI, Baidu en Tencent steeds meer naambekendheid in onze contreien. Die ‘flagship’-bedrijven zijn echter maar het topje van de Chinese innovatie-ijsberg.

Pascal Coppens

Pascal Coppens is sinoloog en doorwinterde technologieondernemer. Hij startte zijn carrière bij Alcatel in China en woonde en werkte uiteindelijk meer dan twintig jaar in China en Silicon Valley. Vandaag woont hij terug in België en is hij verbonden aan het innovatieplatform nexxworks als internationale keynotespreker. Met zijn nieuwe boek ‘China’s New Normal’ neemt Coppens de lezer mee doorheen acht industrieën. Voor elk van deze domeinen toont hij hoe China een ‘new normal’ creëert dat voor ons vaak nog als sciencefiction klinkt. De rode draad doorheen elk van deze verhalen is China's leidende positie in de ontwikkeling en implementatie van artificiële intelligentie.

Op uitnodiging van de Provincie West-Vlaanderen en Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen komt Pascal Coppens op donderdag 19 maart 2020 zijn boek toelichten bij VIVES in Kortrijk. Zijn keynote wordt een belangrijke eyeopener voor iedereen die professioneel of persoonlijk bekommerd is om disruptie, want die zal de komende jaren ontegensprekelijk door China geïnspireerd zijn.

Programma

  • 18.45 uur: Ontvangst
  • 19.00 uur: Verwelkoming door Carl Decaluwé, gouverneur West-Vlaanderen
  • 19.10 uur: ‘China’s New Normal’ door Pascal Coppens
  • 19.50 uur: Interactieve vragenronde
  • 20.15 uur: Slotwoord door Bert Mons, algemeen directeur Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
  • 20.30 uur: Afsluitende netwerkdrink

Inschrijven voor dit event kan via deze link. Voor meer info kunt u contact opnemen met Tom Vermeersch.

provincie West-Vlaanderen     EFRO

Contactpersoon

Tom Vermeersch

Member Services/Internationaal Ondernemen

Adres

VIVES - Aula 't Forum
Doorniksesteenweg 145
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven verplicht.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD  Worx