Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Lerend Netwerk

Business Club Smart Warehousing 2024

Digitalisering, IT & Technologie

Nood aan meer grip op je bedrijfsprocessen? 
Ben je benieuwd hoe bedrijven hun logistieke processen digitaliseren en welke technologieën ze hiervoor gebruiken?

Ontdek stap voor stap hoe en waar je jouw (bestaand) warehouse kan aanpassen op weg naar meer automatisatie en toepassing van nieuwe en verbeterde technologieën. De business club smart warehousing is het ideale startpunt in deze transitie en laat je kennis maken met de nieuwste trends en concrete cases van toonaangevende bedrijven.

Digitalisering, automatisatie, robotisering... is 'the way to go'!

Jouw organisatie zal inmiddels de uitdagingen hebben gevoeld van een wereld die de digitale revolutie omarmt. Met de business club smart warehousing ontdek je welke voor jouw bedrijf de meest logische en haalbare acties zijn. Wat is het ‘low hanging fruit’ waarmee jouw onderneming de eerste of verdere stappen kan zetten naar een meer geautomatiseerd logistiek?

Praktische informatie

Programma

Programma
 

 • Kick off @ T2 Campus met een keynote van Lieven Scheire over AI samen met andere business clubs - 30 januari 2024
   

 • Hypermodern, internationaal distributiecentrum @  CASA29 februari 2024
  Hypermodern, internationaal distributiecentrum van 50000m2. Door het nieuwe distributiecentrum kunnen ze efficiënt en duurzaam verdelen naar 500 winkels over 8 landen. Hierdoor zetten ze sterk in op een omnichannel behandeling. Telescopische transportbanden, een volautomatisch controle station en automatisch magazijn, voice gestuurd orderpicken. Ze hebben het allemaal.
   

 • Digitale transformatie @ Scania Parts Logistics - 28 maart 2024
  Met zes Parts Centers, 175.000 m² magazijn en 33.000 orderlijnen per dag is Scania Parts Logistics het kloppende logistieke hart van Scania. In dit centrale magazijn, gevestigd in Oudsbergen, staan automatisatie en digitale logistieke processen hoog op de agenda
   

 • Logflow inspiration day @ Oostkamp  - 23 april 2024
  Tijdens deze unieke inspiratiedag krijgen we zicht op enkele van de interessante automatiserings- en digitaliseringsprojecten van Logflow. Ze tonen ons de trends waarin smart warehousing evolueert en we krijgen een unieke blik achter de schermen bij één van hun innovatieve warehouse klanten. 
   

 • Zelfrijdende heftrucks @ Colruyt - 16 of 23 Mei 2024
  Tijdens dit bezoek krijgen we een unieke blik achter de schermen bij Colruyt in Dasseveld . We zien hoe zij zelfrijdende pallettrucks hebben ontwikkeld in samenwerking met Still. Een mooi voorbeeld van hoe mens en technologie in harmonie kunnen samenwerken.

   

 • Innovatief Life Sciences & Healthcare warehouse @ DHL - 20 juni 2024
  DHL Supply Chain Life Sciences & Healthcare Campus Brussels. Maak kennis met dit ultramodern, volledig koolstofneutraal Life Sciences en Healthcare warehouse in Brussel. Deze campus is BREEAM gecertificeerd en heeft daarnaast een hoge graad van automatisering. In dit warehouse bedient DHL meer dan 40 LSH- en pharma-klanten.
   

Doelgroep

Supply chain managers, Warehouse managers, IT managers, Procurement managers, Innovation Managers, Customer Service managers, Logistieke managers en bedrijfsleiders van bedrijven die hun globale logistieke keten willen digitaliseren/automatiseren.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze businessclub staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders te sturen.

 • 1 Duidelijke focus
 • 1 Lerend netwerk
 • + Best practices
 • + Inspiratie tours

Stap voor stap & op maat!

De transitie naar een warehouse- en productie omgeving van de toekomst doe je echter niet in één grote sprong, maar gebeurt stap voor stap en op maat van jouw onderneming. Samen met DHL willen we in de Business Club Smart Warehousing focussen op de 10 belangrijkste warehouse trends en willen we in iedere sessie een bedrijf aan het woord laten die de innovaties omgezet heeft in concrete acties.

Toegevoegde waarde van a tot z

De business club garant voor een ferme brok inspiratie. Bij elke sessie brengen we een inspirerende spreker of case op een aangename en inspirerende locatie. Bovendien koppelen we dit steeds aan een bedrijfsbezoek waar er steeds na het inhoudelijke deel een diner voorzien is met netwerkmoment. Nadien ga je steeds naar huis met essentiële inzichten waarbij je op het einde van de rit in staat zal zijn om een toekomstgericht actieplan op te stellen en de uitdagingen die voor je liggen aan te gaan.

In samenwerking met

business club scouting industrie 4.0 voka kamer van koophandel limburg

Contactpersoon

Sebastien Conings

Senior adviseur ondernemingen

Wanneer

Prijs

1000 eur excl. btw voor leden en niet-leden

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.