Skip to main content
Map

Business Club Global Business Development

Deze Business Club brengt Business Developers samen die ervaring willen uitwisselen over methoden en technieken die gebruikt worden in de zoektocht naar nieuwe buitenlandse afzetmarkten, willen discussiëren over (business) culturen en trends wereldwijd, hun rol als business developer verder willen ontwikkelen, en wensen te reflecteren over diverse uitdagingen. We nodigen telkens een expert spreker uit en focussen sterk op praktijkervaring. 

Doelgroep

(Global) Business Developers en Business Development Managers van internationaal actieve bedrijven. 

Programma

De Business Club gaat van start op 26 augustus 2021, de eerste van zeven sessies. De sessies worden ondersteund door praktijkervaren mentoren Jurgen De Backer (Barco) en Bart Baeyens (Soudal)

De topics die worden besproken, worden door de deelnemers zelf aan het begin van de Business Club bepaald.

De thema’s die behandeld kunnen worden, zijn onder andere:

 • Markt- en concurrentieanalyse in nieuwe gebieden
 • Innovatieve marketingstrategieën 
 • Ervaringen in specifieke regio’s en landen
 • Internationale strategie bepalen: wanneer waarom welke internationale markt aanboren?
 • Rol en positie van de business developer in de onderneming 
 • Politieke vooruitzichten en risico’s in bepaalde regio’s
 • Software, tools en apps voor de business developer
 • Moderne negotiatietechnieken
 • Identificeren van de juiste business modellen voor je nieuwe markt
 • Business development en intrapreneurschap
 • Digitale transformatie
 • Internationale overnames

Praktisch

Zeven avondsessies, voorzien van een hapje en een drankje, waarvan een collectieve sessie met deelnemers van de andere Business Clubs en de verschillende Voka-trajecten.

Locatie: bij Voka West-Vlaanderen in Kortrijk of op bedrijfslocatie in de regio. Er zal na uw inschrijving gevraagd worden of u met uw bedrijf wil optreden als gastheer/vrouw.

Enkele weken voor de start van elke sessie sturen wij u een uitnodiging met het specifieke programma en de locatie. Wij vragen u dan telkens uw aan- of afwezigheid te bevestigen. Indien u er zelf niet bij kunt zijn, mag u altijd een collega afvaardigen.

Contactpersoon

Voor meer info kunt u contact opnemen met Charlotte Dekimpe.

Mentoren

Bart Baeyens is Head of International Business Development bij Soudal. Hij heeft 15 jaar ervaring in sales, marketing, business development en algemeen management. Hij is handelsingenieur van opleiding en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School. Hij is ook het hoofd van de Vlerick Digital Transformation Expert Club.

Jurgen De Backer is Global Business Development Manager Healthcare bij Barco. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in business development, marketing en management waarvan enkele jaren bij Otis en Cisco. Hij is industrieel ingenieur van opleiding en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School. Hij is ook verantwoordelijk voor de commerciële lancering van het eerste Barco Product-as-a-Service Demetra®.

Contactpersoon

Charlotte Dekimpe

Member Services/Internationaal ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1200 euro
 • Niet-leden: 1800 euro

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

KMO-portefeuille

Registratienummer: DV.O104126. 
Aantal opleidingsuren: 21

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk (per e-mail of aangetekende brief). Bij annulatie tot 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, wordt een administratieve kost aangerekend van 125 euro. Bij annulatie minder dan 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, blijft het volledige inschrijvingsbedrag van het traject verschuldigd.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag