Skip to main content
Business Club Data Analytics 2020

Business Club Data Analytics 2020

Deze nieuwe Business Club brengt leidinggevende data-crunchers van internationaal actieve bedrijven samen die ervaring willen uitwisselen over verschillende methoden en technieken in het omgaan met data, hun rol binnen de onderneming verder willen ontwikkelen, en willen reflecteren over diverse uitdagingen. We nodigen telkens een expert uit als spreker en focussen sterk op praktijkervaring.

Data is het nieuwe goud, maar het parcours naar een getransformeerde data-driven onderneming is lang en hobbelig. Hoe beheert u alle data, hoe zet u ze in, wat mag u er mee doen? Niet alleen kennis van wiskunde, statistiek en informatica is onontbeerlijk voor een rol als leidinggevende data-analist, ook kunnen inspelen op bedrijfspolitieke/-culturele gevoeligheden en organisatiestructuren, samenwerken met alle afdelingen, en een datateam aansturen maken deel uit van het pakket.

Doelgroep

R&D Managers, Chief Data Officers, Chief Technology Officers, Chief Data Analysts van internationaal actieve bedrijven.

Programma

De Business Club gaat van start op 15 oktober 2020, de eerste van zeven sessies. Op donderdag 17 september 2020 wordt ook een proefsessie* georganiseerd. De sessies worden ondersteund door praktijkervaren mentoren Steven Vandekerckhove (Renson) en Bart Van Der Vurst (element61).

De topics die worden besproken, worden door de deelnemers zelf aan het begin van de Business Club bepaald. De thema’s die behandeld kunnen worden, zijn onder andere:

 • Waarom is dit net nu zo'n hype?
 • De onderliggende wiskunde / wiskundige technieken (voor high levels)
 • GDPR / Privacy / legal issues / shared vs. not-shared
 • New business models
 • Organisatie van structuren / skills / mensen
 • Wat bestaat er al en hoe kunt u zich onderscheiden
 • Cloud infrastructure / IoT
 • Met wie (overheid, kennisinstellingen, crowd) kunt u samenwerken en op welke manier
 • Casestudies
 • Welke impact heeft data-analyse op de verschillende afdelingen binnen het bedrijf:
  • Hr, IT, R&D, Sales, Marketing, Productie ...
 • Becoming data driven: van heuristiek naar objectiviteit / building a data strategy
 • Customer experience
 • The war for talent

**De proefsessie is bedoeld om potentiële deelnemers kennis te laten maken met het concept en het thema. Meer informatie over en inschrijven voor de proefsessie kan via deze website

Praktisch

Proefsessie: donderdag 17 september 2020 van 18.00 tot 21.00 uur.

Zeven avondsessies, voorzien van een hapje en een drankje, waarvan een collectieve sessie met deelnemers van de andere Business Clubs en de verschillende Voka-trajecten op 27 augustus 2020.

Locatie: bij Voka West-Vlaanderen in Kortrijk of op bedrijfslocatie in de regio. Er zal na uw inschrijving gevraagd worden of u met uw bedrijf wil optreden als gastheer/-vrouw.

Enkele weken voor de start van elke sessie sturen wij u een uitnodiging met het specifieke programma en de locatie. Wij vragen u dan telkens uw aan- of afwezigheid te bevestigen. Indien u er zelf niet bij kunt zijn, mag u altijd een collega afvaardigen.

Contactpersoon

Voor meer info kunt u contact opnemen met Charlotte Dekimpe via charlotte.dekimpe@voka.be of 056 23 50 44.

deloitte

Contactpersoon

Charlotte Dekimpe

Member Services/Internationaal ondernemen

Adres

Voka West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1200 euro
 • Niet-leden: 1800 euro

Maak gebruik van de kmo-portefeuille!

kmo

Registratienummer: DV.O104126. 
Aantal opleidingsuren: 21

Voorwaarden

Annulatievoorwaarden:
Annuleren kan enkel schriftelijk (per e-mail of aangetekende brief). Bij annulatie tot 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, wordt een administratieve kost aangerekend van 125 euro. Bij annulatie minder dan 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, blijft het volledige inschrijvingsbedrag van het traject verschuldigd.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx