Skip to main content
Map

Business Club Customs 2023

Met de Business Club Customs brengt Voka West-Vlaanderen douane-experts van West-Vlaamse bedrijven samen in een praktisch en interactief traject. Bij elke sessie komt er een expert langs die je doorheen de nieuwste wetgeving of opmerkelijkste obstakels op douanegebied loodst. Tijdens en na de sessie kan je met gelijkgestemde collega’s ervaringen en tips & tricks uitwisselen.

Programma

Kick-off/Sessie 1
vrijdag 24 maart 2023, van 8.30 tot 12.00 uur
Inhoud: kennismaking, AEO met update 2023 en toelichting procedure verlenging vergunning.

Sessie 2:
vrijdag 5 mei 2023, van 8.30 tot 12.00 uur
Inhoud: Dual-use, exportcontrole, sancties, antidumping

Sessie 3:
vrijdag 16 juni 2023, van 8.30 tot 12.00 uur
Inhoud: Douanedocumenten: aangifte en andere documenten in de internationale handel, blootstelling en risico’s, tools: handige douanetools, bronnen, databases,…

De topics en locaties van de daaropvolgende sessies worden in onderling overleg overeengekomen tijdens de kick-off in functie van de interesse van de groep en de hoogdringendheid van de topics.   

Mogelijke andere topics tijdens dit traject kunnen zijn: 

  • Brexit
  • MASP, het nieuwe platform voor douaneaangiftes
  • Douaneprocessen en -procedures in de buurlanden
  • Douane en btw bij kettingverkopen 
  • E-Invoicing
  • Regeling 42
  • Vrijhandelsakkoorden en invoerrechten 
  • ...

Alle topics worden ingeleid en verduidelijkt door een expert ter zake (specialist van Deloitte of van de Algemene Administratie Douane & Accijnzen), daarna komt er een praktijkcase uit het bedrijfsleven aan bod waarna ook de deelnemers van gedachten kunnen wisselen over het onderwerp en hun ervaringen kunnen delen.

Doelgroep

Douane-experts van import- en exportbedrijven, logistieke dienstverleners en douane- en expeditiebedrijven. Om het niveau van ervaringsuitwisseling te waarborgen in de groep is drie jaar ervaring in de functie vereist.

Steering Committee

De Business Club Customs wordt begeleid door experts op douanegebied.
Daan De Vlieger, Partner Customs and Global Trade bij Deloitte en Luc Lammertyn, Chief Logistic Officer bij Sioen Industries zorgen voor de nodige duiding en leiden de interactie binnen de groep mee in goede banen.

Praktisch

Zeven sessies van 8.30 tot 12.00 uur, waarvan één collectieve sessie met deelnemers van de andere Business Clubs en de verschillende Voka-trajecten.

Locatie

Voka West-Vlaanderen in Kortrijk of op een bedrijfslocatie in de regio.

Contactpersoon

Leonid Guz

Kennis & advies/Internationaal ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 1.525 euro 
Niet-leden: 2.285 euro 

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dat betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet.

Voka-registratienummer: DV.O104126
Aantal opleidingsuren: 21

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Lorenzo Becquoye of Leonid Guz uiterlijk tot 7 werkdagen voor aanvang van de opleiding. Bij laattijdige annulatie zal het volledige bedrag verschuldigd blijven. Verdere voorwaarden, zie factuur.

Je krijgt voor iedere sessie een uitnodiging waarop je jouw aanwezigheid dient te bevestigen. 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag