Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Btw-class: doorfacturatie en doorrekening van kosten

Financieel
  • Hybride

Moet een kost die gefactureerd is zonder aanrekening van btw doorgefactureerd worden zonder btw? Moet een kost gefactureerd met btw doorgerekend worden met aanrekening van btw? De btw-regels over doorrekening van kosten zijn jammer genoeg niet zo eenvoudig. Hoe kosten moeten doorgefactureerd worden, is afhankelijk van verschillende factoren. Tijdens dit seminarie overlopen we de verschillende soorten doorfacturaties en staan we stil bij de juiste vragen die moeten gesteld worden bij de doorfacturatie van kosten.

Programma

Aan de hand van een aantal praktische cases komen volgende topics aan bod:

  • Analyse van een handeling: wanneer hebben we een doorrekening in het kader van een hoofdhandeling of een doorfacturatie op zich?
  • Doorrekening van voorschotten: wanneer blijven deze door gefactureerde kosten buiten de maatstaf van heffing
  • Administratieve beslissingen inzake doorfacturering: belastingen en heffingen, …
  • Doorfacturering van autokosten, restaurant-en hotelkosten, andere reiskosten, …Kosten met betrekking tot onroerende goederen: wat zijn de btw-gevolgen bij doorfacturatie?
  • Hoe verloopt de doorrekening in het kader van onroerende verhuur?

Tijdens deze sessie behandelen we waar mogelijk ook graag concrete cases die op voorhand doorgestuurd worden en die mee behandeld worden in de sessie indien relevant voor alle deelnemers.

Doelgroep

Financiële medewerkers, accountants, zaakvoerders en iedereen die in aanraking komt met btw en zich verder wil verdiepen in de materie. 

Let wel: de sessie is niet toegankelijk voor professionele dienstverleners binnen accountancy, financial advisory en tax services.

Praktische info

De opleiding kan zowel fysiek (bij Voka | Brugge) alsook digitaal (via weConnect) gevolgd worden.

Het seminarie wordt georganiseerd in samenwerking met Tax Consultants van Deloitte Private - Accountancy & Advisory - Tax & Legal.

Contactpersoon

Michelle De Corte

Finance - Opleidingen

Adres

Voka Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 235 euro (excl. btw)

Niet-leden: op aanvraag

Nog geen lid?

Neem contact op met welkom@voka.be voor info over onze vele ledenvoordelen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Voor deze activiteit kan u kmo-portefeuille aanvragen, indien u hiervoor in aanmerking komt. Ons registratienummer is DV.O105301. Registreer u nu op www.kmo-portefeuille.be. Thema: financiële geletterdheid, 3,5 uren.

kmo-portefeuille