Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Brexit Problem Solving Team: één op één afspraken tussen bedrijven en experten (online)
Voka Infosessie

Brexit Problem Solving Team: één op één afspraken tussen bedrijven en experten (online)

Internationaal Ondernemen
  • Online

Op 1 januari 2022 is Brexit een jaar geleden. Voor bedrijven betekent dit dat er onder meer een einde komt aan de uitgestelde douaneaangifte voor importstromen naar het Verenigd Koninkrijk en dat er volledige douaneaangiften en -controles worden ingevoerd. Ondernemers doen er daarom verstandig zich goed in te lezen in deze nieuwe regels en zich tijdig voor te bereiden. Dit kan tijdens de online gratis adviesdagen op 12 en 17 januari, vraag jouw individuele afspraak aan met onze experten.

Een jaar na de effectieve Brexit ondervinden bedrijven nog steeds heel wat moeilijkheden bij de bestaande procedures. Ondanks het handelsakkoord is het VK een derde land, met heel wat nieuwe regels als gevolg. Bovendien gaat vanaf 1 januari 2022 fase 2 in van het Border Operating Model, met nieuwe regels voor de export tot gevolg.

Voka - KvK Limburg geeft bedrijven opnieuw de kans om hun brexit vragen te bespreken met een ervaren experten-panel. Is jouw logistieke keten klaar nu brexit in voege is getreden? Aan welke douaneformaliteiten moet er worden voldaan en wat met de fiscale gevolgen? Let op: dit is geen klassieke webinar. Hier worden jouw vragen behandeld in een één-op-één moment.

Hoe werkt het?

Je schrijft je in via de website. Nadien ontvang je een e-mail waarbij je kan terugkoppelen met jouw vragen omtrent de brexit. Je zal vervolgens een tijdsslot krijgen ingeboekt (25 minuten) met de bijhorende expert(en) waarmee je nadien confidentieel een face-to-face gesprek hebt.

Welke topics kan je individueel en confidentieel bespreken met de experten?

Douane/btw:

Import en export van goederen, formaliteiten, btw-materie, vergunningen, incoterms, procedure, logistiek en transport. Vragen omtrent export van goederen van dierlijke oorsprong.

Experten:

  • Jeroen Gobbin, Partner Tax & Legal Advisers (KPMG)
  • Bruno Fransman, Director Global Trade Compliance (Avnet Europe)
  • Marc Beliën, LCE-Hoofd Vlaams-Brabant + Limburg (FAVV)
  • Dr. Sigrid Rens, attaché (FAVV)

 

Raadpleeg hier ons themadossier over de Brexit.

vlaio voka logo

 

Contactpersoon

Christine Thonnon

Senior adviseur ondernemingen

Wanneer

Prijs

Gratis, inschrijven is wel verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.