Skip to main content
HRM ZA

Breng je medewerkers (terug) in beweging

Dankzij deze workshop op 18 augustus en 22 september 2020 kom je volgens een stapsgewijze aanpak tot werkbaar (tele)werk. Breng je medewerkers (terug) in beweging!

De coronacrisis heeft hard toegeslagen. Deze crisis heeft bedrijven op zijn kop gezet. Iedereen voelt de impact ervan.

Plots zit je thuis en kan je niet werken of ondernemen. Plots werk je meer dan fulltime in cruciale beroepen of werk je van thuis uit (al dan niet in combinatie met de opvang van kinderen). Plots moet je je businessmodel helemaal omgooien en nieuwe manieren zoeken in de omgang met je klanten. Hoe organiseren werkgevers, werknemers en zelfstandige ondernemers dit allemaal? En hoe hou je het werkbaar?

In tijden van corona moeten bedrijven en organisaties, maar ook werkgevers, managers, HR-verantwoordelijken, vakbondsafgevaardigden, werknemers, leidinggevenden en zelfstandige ondernemers snel schakelen, creatief en innovatief inspelen op ongekende uitdagingen. Naast economische uitdagingen zijn er vragen op vlak van veiligheid en gezondheid, de organisatie van het werk en welzijn op het werk. Meer dan ooit is er nood aan goed overleg. Want veerkrachtige en duurzame ondernemingen hebben ook veerkrachtige werknemers nodig die duurzaam inzetbaar zijn. Tools en goede voorbeelden kunnen je helpen om in moeilijke tijden het juiste te (blijven) doen met aandacht voor jezelf, jouw zaak, afdeling of organisatie en/of jouw medewerkers.

Met deze opleiding willen wij jou op weg helpen. We zullen je meenemen door een simpel stappenplan, waardoor je snel tot actie kan overgaan en dit met veel praktijkgerichte voorbeelden. Iedere medewerker, personeelsverantwoordelijke, manager of CEO zal hiermee aan de slag kunnen.  

Doorloop tijdens de eerste dag het stappenplan waarbij er een stukje theorie steeds wordt gevolgd door enkele oefeningen op basis van jouw case. Deze oefeningen bespreken we erna in groep bespreken. Hetgeen je geleerd hebt kan je dan achteraf toepassen op jouw werkplek. En tijdens de tweede sessie bespreken we eerst jullie resultaten om dan vervolgens jullie verdere plan van aanpak uit te werken.

 • De acht stappen naar een strategisch & motivationeel gezondheids-, Welzijns- en Energiebeleid (ook in coronatijden)
 • De Vijf energiebronnen: Lichaam, Geest, Gedrag, Omgeving en Zingeving
 • De kracht van motivatie en wilskracht
 • Gespreks-en motivatietechnieken, de toolbox van een CHO
 • Hoe creëer je gezonde gewoontes
 • De ROI van Fluitend naar het werk

Het doel is je te inspireren om heel je organisatie in beweging te brengen. Deze opleiding is meer een ervaringslaboratorium dan een standaard opleiding. Je gaat met je eigen case aan de slag en je kan ervaringen uitwisselen met je collega’s.

Deze opleiding richt zich naar iedereen die zich binnen een bedrijf inzet voor een beter welzijnsbeleid of er één wil opstarten. Elke HR-professional, HR-consultant, coach, preventieadviseur, bestuurder of leidinggevende is welkom zolang je mensen centraal zet in je organisatie en je binnen dit thema wil werken.

Wouter Goris wil mensen inspireren om duurzaam gezond te leven. Daarom richtte hij in 2007 Ready2improve en in 2016 Het Fitste Bedrijf op. Als Arbeids&Organisatiepsycholoog, Sport&Bewegingspsycholoog en Tabacoloog wil hij zich ten volle inzetten voor het creëren van gezonde werkplekken. Bedrijven waar je als medewerker plezier beleeft aan wat je doet en de omgeving waarin je het doet. Via deze opleiding wil hij Chief Happiness Officers opleiden en begeleiden om iedereen te laten genieten van een werk waar je fluitend naar toe gaat.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

biv

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Michèle Martens

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 700,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 900,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Preventiemaatregelen in ons gebouw

 • Wij respecteren de social distancing tijdens opleidingen en activiteiten
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • Per zaal bepaalden we een maximumcapaciteit
 • Alcoholgel staat steeds ter beschikking
 • Er geldt een looprichting

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo