Skip to main content

Bouw- & vastgoedcommunity 2022

Voka West-Vlaanderen start vanaf 21 maart 2022 met een nieuwe community voor de bouw- en vastgoedsector. We brengen projectontwikkelaars, investeerders, architecten, aannemers, vastgoedmakelaars, toeleveranciers, studiebureaus en innovatieve starters uit de sector samen om elkaar te inspireren en te versterken.

Om je te laten proeven van deze community, organiseren we ook een infosessie en Meet & Greet op 1 februari. Inschrijven daarvoor kan hier. We brengen de inschrijvingskost van de infosessie in mindering als je nadien ook deelneemt aan de bouw- & vastgoedcommunity.

Geen sector is zo versnipperd als de bouw- & vastgoedwereld. Heel wat (sector)organisaties verdedigen de belangen, zij het telkens voor een beperkte doelgroep uit deze complexe keten. Ook netwerkevenementen zijn meestal voorbehouden voor een deel van de sector, terwijl net alle spelers elkaar nodig hebben. Als sectoroverschrijdende organisatie wil Voka dan ook alle bouw- en vastgoedbedrijven samenbrengen in één community.

Voka West-Vlaanderen en Voka Oost-Vlaanderen slaan hiervoor de handen in elkaar om zo te komen tot een gevarieerde en regio-overschrijdende community.

Voor wie is deze community?

De bouw- en vastgoed community staat open voor alle spelers in de keten van bouw- en vastgoed: architect, aannemer, onderaannemer, studiebureau, vastgoedmakelaar, projectontwikkelaar, maar evengoed investeerder of start-up die de sector naar een hoger niveau wil tillen op het vlak van duurzaamheid, innovatie en digitalisering.

Programma

 • 21 maart 2022: Kick-off - event 1 - Delta Light in Wevelgem
 • 5 mei 2022: Webinar 1 - Omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap
 • 23 juni 2022: Event 2 - Vynckiersite in Gent ism Revive 
 • 29 september 2022: Webinar 2 - Digitalisering
 • Oktober: Event 3 - TBA
 • December: Event 4 - TBA
 • Optioneel: Buitenlandse trip

Stuurgroep

 • Sofie Spriet – CEO van Dewaele Vastgoedgroep 
 • Delphine Bostoen – gedelegeerd bestuurder bij Architecten Groep III 
 • Jan Boots – CEO van CityD-WES 
 • Henk Warnier – zaakvoerder Warnier Exclusieve Tuinconcepten
 • Steven Maeyaert – CEO van Bouwbedrijf Furnibo 
 • Thomas Vandercruysse – business unit manager West-Vlaanderen – ION

Voor meer info kan je terecht bij Ann De Decker.

Programma - Bouw- & Vastgoed Community

21/03 - Bezoek Delta Light: de toekomst van verlichting

Delta Light - een Belgisch familiebedrijf en wereldwijde speler uit Wevelgem - ontwerpt en fabriceert architecturale verlichting. Daarvoor werken ze samen met partners uit de brede bouw- en vastgoedketen: architecten, ontwerpers, aannemers en investeerders.

Wij krijgen met onze community een exclusieve blik achter de schermen. De familie Ameloot deelt het bedrijfsverhaal en werpt een blik op de toekomst van verlichting.

Nadien volgt een uitgebreid netwerkgedeelte met walking dinner.

Datum: 21/3
Startuur: 17.30 uur
Locatie: Delta Light, Muizelstraat 2, Wevelgem

deltalight

5/5 - Webinar: de omgevingsvergunning en opdrachtgeverschap

Met de inwerkingtreding van het omgevingsvergunningendecreet ging een aloude wens van Voka in vervulling. Maar hoog tijd voor een evaluatie. Vier jaar praktijkervaring leert ons dat er nog heel wat ruimte is voor verbetering in zowat alle stappen van het proces.

Steven Betz, adviseur ruimtelijke ordening bij Voka, gaat hierover met jullie in dialoog en licht alvast enkele geformuleerde aanbevelingen toe.  

Gilles Dewulf, zaakvoerder van Humbble, heeft het aanvullend over opdrachtgeverschap. Hoe komen we tot gedragen projectvisies?

Datum: 5/5
Uur: 10.00 - 12.00 uur
Digitaal via Zoom

webinar

23/6 - Bezoek Vynckier: de toekomst van een iconische site

Het grootste deel van het enorme Vynckierterrein aan de Nieuwevaart in Gent staat al jarenlang leeg en de iconische gebouwen zijn danig verkommerd. Maar  eindelijk is er weer toekomst: Revive heeft ambitieuze plannen. De ontwikkeling komt tot stand in samenwerking met Stad Gent en de buren Anglo Belgian Corporation (ABC).

Tijdens een rondleiding op de site, wordt het masterplan toegelicht en krijgen we inzichten in hoe dit bedrijventerrein van de toekomst er zal uitzien.

Datum: 23/6
Startuur: 17.30 uur
Locatie: Vynckier, Nieuwevaart 51, Gent

vynckier

29/9 - Webinar: hoe digitalisering deze brede keten impacteert

Welke impact zal technologie hebben op bouw- en vastgoedbedrijven? Het gaat verder dan werken in de cloud. Maar over welke toepassingen spreken we dan? Hoe wordt omgegaan met big data? Welke start- en scale-ups hebben oplossingen ontwikkeld?

We spreken met bedrijven binnen de keten die voortrekker zijn, met start- en scale-ups die oplossingen ontwikkelden en met experten digitalisering. Een open gesprek met ruimte voor al jouw vragen.

Datum: 29/9
Uur: 10.00 - 12.00 uur
Digitaal via Zoom

Contactpersoon

Ann De Decker

Member Services/Relatiebeheer

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 500 euro

Exclusief voor Voka-leden; maximum twee deelnemers van hetzelfde bedrijf.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Deze Bouw- & vastgoedcommunity is enkel voor Voka-leden. Ben je nog geen lid van Voka? Neem dan contact op met Ann Verhoene.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd – in de vorm van foto en/of film – dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag