Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Bouw- en Vastgoedcommunity: Inspiratietrip Lyon

Van 19 juni t.e.m. 21 juni organiseren we met de Bouw- en Vastgoedcommunity een inspiratietrip naar Lyon, een stad die vaak onderschat wordt en vooral bekend staat als een doorgangsplek richting de zonnige Côte d’Azur. Tijdens deze trip zullen we de architectonische hoogstandjes verkennen, de groene ruimtes ontdekken en in gesprek gaan met lokale experts om meer te leren over de visie achter deze transformatie en reconversie.

Eén van de hoogtepunten van onze trip zal het verkennen van de wijk Confluence zijn, een voormalig industriegebied dat sinds 2003 getransformeerd wordt tot een levendig woon-werkgebied. Dit gebied, gelegen op slechts twintig minuten wandelen van het bruisende centrum van Lyon, wordt omarmd door de rivieren Rhône en Saône en biedt een verrassende mix van moderne architectuur en groene ruimtes. 

Door het bouwen van opvallende en duurzame architectuur streeft Lyon ernaar om niet alleen een metropool te worden, maar ook een plek waar bewoners duurzaam en prettig kunnen wonen, werken en ontspannen. 

Laat je onderdompelen in deze bruisende stad en keer terug met nieuwe inzichten over stadsontwikkeling en leefbaarheid!

Programma

Woensdag 19 juni 2024
 • 14.00 uur: Vertrek met de TGV vanuit Rijsel 
 • 17.00 uur: Aankomst in Gare Part-Dieu Lyon 
  Check-in in het nieuwe Pullman Hotel, gelegen tegenover het station Part-Dieu en naast de To-Lyon Tower. Ontworpen als een 'planteneiland' door Fabien Roque, strekt het ontwerp van het hotel zich uit over 8 verdiepingen en heeft het 168 kamers van minstens 30 m². Het hotel beschikt over een restaurant, bar, patio, fitnessruimte en diverse seminariezalen. 
 • 18.30 uur: Overzicht van de ontwikkelingsprojecten in Lyon Métropole/Grand Lyon door een delegatie Stedelijke Planning en Mobiliteit, afdeling Stedelijk Projectmanagement van Lyon inclusief diner 
 • 22.00 uur: Overnachting in Pullman hotel
Donderdag 20 juni 2024
 • Voormiddag: Begeleide wandeling met architect/urbanist doorheen de wijk Part-Dieu
  Part Dieu is in volle ontwikkeling om het nieuwe hart van de metropool te worden. De omgeving van zowel het treinstation als het commerciële centrum zijn in volle ontwikkeling met de bouw van nieuwe vastgoedcomplexen en de renovatie van openbare ruimte en infrastructuur. We ontdekken de transformatie van het op één na grootste zakendistrict van Frankrijk, daterend uit de jaren zeventig. 
 • Namiddag: Bezoek aan Maison La Confluence: informatiecentrum met tentoonstellingsruimte over het stadsproject Lyon Confluence. Begeleide fietstocht doorheen La Confluence: De wijk Confluence, ooit een woestenij van ongeveer 170 hectare, ligt op een steenworp afstand van het historische centrum van Lyon. Het ambitieuze renovatieproject begon in de jaren 2000 en heeft tot doel het stadscentrum uit te breiden in lijn met de rivieren. We verkennen deze nieuwe wijk met haar hedendaagse architectuur en duurzamere stedenbouw. 
 • Avond: Diner en overnachting in Pullman Hotel
Vrijdag 21 juni 2024
 • Voormiddag: Stadswandeling langs de oevers van de Rhône met stops in o.a. Théatre l’ Île Ô (drijvend theater) en een bezoek aan de campus Saint-Paul van de Katholieke Universiteit Lyon. Een voormalige gevangenis, die vandaag onderdak biedt aan 10.000 studenten. Origami Architecture geeft tijdens het bezoek uitleg over deze spectaculaire reconversie van een 19de-eeuwse gevangenis naar een moderne universiteitscampus. Vanuit hedendaagse ruimtes, via de Saint-Irénée-kapel en de wandelbinnenplaatsen van de voormalige gevangenen, wordt tijdens het bezoek de architectuur van de Saint-Paul-gevangenis onthuld. 
 • Namiddag: Lunch en terugkeer naar hotel 
 • 16.00 uur: Vertrek met TGV richting Rijsel 
 • 19.00 uur: Aankomst in Rijsel

Wat is er (niet) inbegrepen?

Wat is er inbegrepen? 

 • Retour ticket met TGV Lille-Lyon
 • 2 hotelovernachtingen Pullman (4*) in Lyon op basis van eenpersoonskamer
 • Ontbijt 2x – lunch 2x – diner 2x (incl. dranken tijdens de maaltijden)
 • Drankpauzes 4x
 • Vervoer ter plaatse
 • Professionele reisbegeleiding
 • Begeleide bezoeken
 • Begeleide fietstocht 

Wat is er niet inbegrepen?

Reis- en annulatieverzekering. Mogelijkheden:

 • Exclusive Selection (reis- en annulatie verzekering) - 7,95% van de reissom
 • Enkel annulatieverzekering - 6,5% van de reissom
 • Travel Selection (reisverzekering, dekt geen annulatie) - 25 euro per persoon

Interesse in de bouw- en vastgoedcommunity?

De kick-off van de bouw- en vastgoedcommunity 2024 is reeds achter de rug, maar je kan gerust nog pro rata inpikken! Er staan nog heel wat boeiende events op de planning. 

Wil je deel uitmaken van de community of meer info krijgen? Neem hier alvast een kijkje of contacteer Ann De Decker voor meer info.

Contactpersoon

Ann De Decker

Member Services/Relatiebeheer

Wanneer

Prijs

EARLY BIRD (tot 29/04): 1.750 euro (op basis van een eenpersoonskamer)

STANDAARD TARIEF (tot 31/05): 1.850 euro (op basis van een eenpersoonskamer)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot max. 25 personen, we hanteren het ‘first come, first served’-principe’. Deze trip zal doorgaan mits een minimum van 22 deelnemers. Programma is onder voorbehoud, de timing van de bezoeken kan nog wijzigen in functie van de lokale contacten in Lyon. Deelnemers van de Voka Bouw- en Vastgoedcommunity krijgen voorrang.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag