Skip to main content
Voka Opleiding

Bootcamp International Strategy (Products)

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is ons Bootcamp International Strategy dé oplossing. Zo zorgen we ervoor dat je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief blijft. 

Realiseer jouw internationale groeiambities

Als de coronapandemie en de geopolitieke spanningen van de jongste jaren bedrijven één les hebben geleerd, is het wel dat inzetten op verschillende afzetmarkten een slimme zet is. In dit bootcamp optimaliseer je jouw internationale strategie, om jouw stap naar het buitenland meteen op de beste manier aan te pakken.   


Tijdens dit bootcamp verdiep je je in zowel de theoretische als de praktische kant van het internationaal ondernemen. Verschillende experten delen hun kennis ter zake met jou. Daarnaast is er voldoende ruimte om aan jouw strategie te werken en ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers. 


Scheep in voor een boeiende reis waarbij je jouw grenzen verlegt en alle tools in handen krijgt om met jouw onderneming op internationaal vlak grote stappen vooruit te zetten.

Programma

Voorafgaand aan het programma, biedt Flanders Investment & Trade een Quickscan van jouw onderneming aan. Zo heb je meteen een duidelijk beeld van waar jouw bedrijf vandaag al staat op internationaal gebied. Op basis daarvan krijg je ook al nuttige tips mee.


Tijdens de kick-off op donderdag 17 november 2022 leer je andere deelnemers aan dit bootcamp beter kennen. Je overloopt ook al de eerste stappen voor het samenstellen van jouw exportplan. 


Tijdens het tweedaagse bootcamp met overnachting op donderdag 1 en vrijdag 2 december bekijk je samen met ervaren coaches tal van onderwerpen die onmisbaar zijn in een goed gestructureerde internationale strategie (sales & marketing, juridisch, fiscaal, internationale hr, douane, …). 


Op een internationale pitchdag op donderdag 12 januari 2023 pitch je jouw gloednieuwe internationale strategie aan een internationale adviesraad. Met haar onmiddellijke feedback kan je dan verder aan de slag.


Op dinsdag 28 maart kom je voor de terugkomdag nog een laatste keer samen met jouw collega-deelnemers aan dit bootcamp. Je bespreekt de vooruitgang en bekijkt welke hindernissen nog moeten worden overwonnen.

 

Doelgroep

Ondernemers en bedrijven die hun internationale ambities kracht willen bijzetten met een volledig uitgewerkte internationale strategie.


Belangrijk! Om de open uitwisseling van kennis en ervaringen niet te beïnvloeden, kunnen concurrerende bedrijven niet tegelijk deel uitmaken van eenzelfde groep. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland behoudt zich daarom het recht om de inschrijving van kandidaten niet te weerhouden.

Contactpersoon

Fatim Ramadane

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

De prijs voor dit traject bedraagt €1000 excl.btw per deelnemer.

(exclusief kosten voor overnachting en diner)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende