Skip to main content

Beyond Borders: Zwitserland

Tijd om Zwitserland te veroveren als exportbestemming? Aan de hand van praktische tools en informatie, businesscases, en tips en tricks van experten geven we je alle informatie om jouw bedrijf succesvol op te starten en te laten groeien in Zwitserland.

Wist je dat...?

... Zwitserland het op één na hoogste BBP per hoofd heeft van de bevolking ter wereld (86.850 USD in 2020).
... ongeveer 74% van het Zwitserse BBP gegenereerd wordt door de dienstensector en 25% door de industrie. 
... de EU de belangrijkste handelspartner van Zwitserland is. Ongeveer 66% van de Zwitserse invoer is afkomstig uit de EU, terwijl 43% van de Zwitserse uitvoer naar EU-landen gaat.
... de overgrote meerderheid van de Zwitserse bedrijven (meer dan 99%) kleine en middelgrote ondernemingen zijn met minder dan 250 werknemers.
... Zwitserland het laagste btw-tarief heeft van Europa. 
... Zwitserland jaarlijks meer dan 22,5 miljard Zwitserse frank aan onderzoek en ontwikkeling (O&O) besteedt, wat neerkomt op ongeveer 3% van het BBP. 

Tijd dus om Zwitserland te veroveren als exportbestemming! Aan de hand van praktische tools en informatie, businesscases, en tips en tricks van experten geven we je alle informatie om jouw bedrijf succesvol op te starten en te laten groeien in Zwitserland.

Concreet

 • Kortlopend traject van 4 vergaderingen in groep
 • Mogelijkheid tot persoonlijke coaching indien gewenst
 • Evaluatie na elke bijeenkomst
 • Tijdens de laatste sessie pitch je je markt-actieplan voor een adviesraad 

Inhoud

Op maat van de deelnemende bedrijven in de groep bekijken we welke onderwerpen het best aan bod kunnen komen al dan niet ingeleid door experten.

Mogelijke thema zijn:

 • Business opportuniteiten in Zwitserland
 • Wettelijke en financiële aspecten van het zakendoen met dit land
 • Hoe partners, agenten en distributeurs vinden
 • Hoe er een bedrijf opzetten en personeel aanwerven, etc...

Duur en start van het traject

 • Kick off: Dinsdag 29 november 2022 van 16u00 – 19u00 bij Voka - Mechelen-Kempen, kantoor Mechelen
 • De daaropvolgende 3 vergaderingen worden vastgelegd met de voltallige groep zodat iedereen maximaal aanwezig kan zijn, ook de sprekers. Afhankelijk van Covid-19 kan dit hybride, live of virtueel zijn.
 • Aansluitende op dit traject maar optioneel en niet inclusief in de prijs: een B2B missie naar Zwitserland. Hierbij wordt een individueel afsprakenprogramma opgemaakt op maat van elke deelnemer.  Deze gaat door als alle leden van de groep zich engageren.

Doelgroep

Het traject is gericht op ondernemers, sales en business development managers die al een algemene exportstrategie hebben maar Zwitserland op de kaart willen zetten voor hun bedrijf. Ook ondernemers die er al actief zijn en hun positie in deze markt willen consolideren of uitbreiden, zijn welkom.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio | Voka

Contactpersoon

Daniel Vandenberghe

Adviseur Internationaal Ondernemen

Adres

Voka - KvK Mechelen-Kempen kantoor Mechelen
O.L.Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€ 550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus