Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Beyond Borders Verenigde Arabische Emiraten & Saudi-Arabië

Het Midden-Oosten: veel meer dan fossiele brandstoffen en petrochemie. Het is een bloeiende wereldeconomie waar ook voor jouw onderneming opportuniteiten weggelegd zijn. Maar succesvol zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië heeft ook een aantal aandachtspunten.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saudi-Arabië, twee van de rijkste economieën in het Midden-Oosten en boeiende handelspartners voor Europese bedrijven. De VAE kennen Dubai als belangrijk handelsknooppunt en bieden interessante belastingvoordelen voor buitenlandse investeerders. Saudi-Arabië zet dan weer volop in op diversifiëring van zijn economie, wat veel mogelijkheden biedt voor investeringen in allerlei sectoren. Infrastructuurprojecten en digitalisering kennen er een gigantische boom, opnieuw interessant voor Vlaamse ondernemers. 

Natuurlijk heeft de regio andere juridische en fiscale regels dan Europa. En cultureel zijn er belangrijke verschillen in beide landen. Het is dan ook cruciaal om de markt en de culturele eigenheid van beide landen goed te kennen om kosten én issues te vermijden. 

Deze Beyond Borders geeft je in twee dagen alle nodige handvaten voor een grondige kennis van zaken. Dankzij inzichten van experts en ervaringsdeskundige ondernemers weet je wat er je te wachten staat op de Midden-Oosterse markt, ken je de culturele gebruiken en stem je je salesaanpak af op je nieuwe partners. 

Het concrete programma zal je snel hier kunnen terugvinden.

Na deze 2 dagen heb je een actieplan voor jouw export naar deze 2 groeimarkten dankzij toelichtingen van experten en de pitch van jouw actieplan voor een adviesraad.

Onderstaande topics kunnen onder meer behandeld worden, maar de groep ondernemers bepaalt welke onderwerpen hun voorkeur hebben:

  • Interculturele aspecten 
  • Business opportuniteiten
  • Marktbenadering, sales en marketing
  • Internationale fiscaliteit en exportformaliteiten
  • Juridische aspecten
  • Betalingstechnieken en risicobeheer

Verschillende geschikte experten zullen aangewend worden op basis van de noden van de groep zelf.

We organiseren dit begeleidingstraject samen met de Voka - Kamers van Antwerpen-Waasland en Mechelen-Kempen.

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Met steun van

Contactpersoon

Lucas Galbusera

Adviseur Internationaal Ondernemen

Adres

Voka – KvK Mechelen-Kempen (kantoor Mechelen)
Antonia Wolversstraat Verdieping 11
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

€550
(excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Dyls februari2024
Proximus