Skip to main content
Map

Begeleidingstraject Start2Export2 India

India is momenteel de vijfde grootste economie ter wereld, maar zal tegen 2030 waarschijnlijk de derde grootste economie worden. Hét land dus om in de gaten te houden om je product of dienst naartoe te exporteren. Neem deel aan deze groepsreis naar New Delhi, Mumbai en Bengalore.

Waarom India? India is de zesde grootste economie ter wereld en bovendien één van de snelst groeiende. Kansrijke sectoren zijn onder meer consumentengoederen, logistiek, gezondheidszorg, luchtvaart, ... . Er is een groeiende, goed opgeleide middenklasse die openstaat voor nieuwe producten. De overheid wil bepaalde sectoren privatiseren en moedigt privé-initiatieven aan. India is een groot en divers land dat zich niet makkelijk laat omvatten, maar net door zijn diversiteit zijn de mogelijkheden enorm. 

Netwerken is de basis voor zakendoen in India. Zakendoen met India is niet altijd eenvoudig, onder andere door de soms complexe wetgeving. Met een goede voorbereiding, de nodige vastberadenheid, flexibiliteit en een langetermijnvisie, is het mogelijk om hier een afzetmarkt uit te bouwen.

Het begeleidingstraject Start2Export2 India in detail: 

 • Online intakegesprek met FIT New Delhi, FIT Mumbai en FIT Bangalore 
  • Wij schatten in wat u verwacht van de Indische markt, gaan na wat het potentieel is van uw producten of diensten en of u er als bedrijf klaar voor bent om op deze markt actief te worden. Via de Adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT, gevestigd in alle provinciale kantoren, kan u extra begeleiding krijgen met uw exportplan en aanpak. Zij kunnen u ook aanraden een Exportmeter te laten afnemen, dit is een soort audit die u een uitgebreid overzicht biedt over wat uw bedrijf nog nodig heeft qua organisatie en processen om export naar dit land aan te kunnen.
 • Workshop met marktexperts 
  • Tijdens de workshop krijgt u o.a. info over het algemene programma, hoe zich praktisch voor te bereiden op de groepszakenreis en gespreksmogelijkheden met specialisten internationaal ondernemen. 
 • Groepszakenreis naar New Delhi, Mumbai en Bangalore
  • Wij maken voor u een individueel afsprakenprogramma op maat in New Delhi, Mumbai en Bangalore. Daarnaast zijn er netwerkmomenten met de andere Vlaamse bedrijven uit de delegatie en met plaatselijke spelers en beslissingsnemers voorzien, evenals een kort seminarie waar deskundigen hun inzicht zullen delen over de Indische markt en het ondernemingsklimaat. 
 • Evaluatiesessie 
  • Evaluatie- en opvolgingsmoment om terug te blikken en ervaringen en tips te delen met de andere deelnemers. Daar eindigt het niet, ook na dit begeleidingstraject kunt u beroep doen op onze kantoren in New Delhi, Mumbai, Bangalore en op uw provinciaal FIT-kantoor. Zij zullen u blijven bijstaan bij uw verdere stappen op deze markt. U staat er dus niet alleen voor! Flanders Investment & Trade en Voka begeleiden u in uw exportplannen naar India. 

Inschrijven kan hier.

Contactpersoon

Tuba Gungor

Adviseur Internationaal Ondernemen - Coördinator Jong Voka

Wanneer

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus