Skip to main content

Automatiseer manuele processen met software robots (RPA)

Zelf digitale werknemers of software robots creëren om repetitieve handelingen uit te voeren zoals order input, facturatie en andere administratie? Dat kan met Robotic Process Automation (RPA)!

Hoewel we technologie inzetten om ons leven te vergemakkelijk, slagen we er zelden om ze op een efficiënte manier te implementeren. We kunnen niet meer zonder onze computers, maar verliezen er gelijktijdig veel tijd doordat we ze manueel moeten besturen. Inloggen, dataverwerking, schakelen tussen verschillende systemen, ... Het zijn banale en soms vermoeiende handelingen die je kan overlaten aan Robotic Software Proces (RPA). Zo krijgen jouw medewerkers meer tijd om zich te concentreren op wat écht telt: waarde toevoegen voor de klanten.

Wat is RPA?

Robotic Process Automation (RPA) kent een enorme opmars. Volgens het onderzoeksbureau Gartner is RPA het snelst groeiende software segment ter wereld. Zowel grote organisaties als KMO’s passen RPA op grote schaal toe in diverse domeinen waaronder Finance, HR, IT en Operations.Typische RPA-toepassingen zijn de automatische verwerkingen van leveranciersfacturen, het automatisch afpunten of uitvoeren van betalingen, het beheren van master data en de invoer of bevestiging van orders op basis van digitale documenten.

De voordelen van RPA zijn divers:

  • Kost: door veel tijd te besparen op korte termijn, heeft een RPA robot een typische terugverdientijd van minder dan 9 maanden
  • Snelheid: RPA-robots zijn sneller dan mensen en werken 24 uur per dag/ 7 dagen per week
  • Kwaliteit en compliance: RPA-robots werken volgens vaste regels en zullen foutgevoelige processen robuust en compliant uitvoeren
  • Jobtevredenheid: met RPA kan je de saaiste taken automatiseren, waardoor werknemers kunnen focussen op inhoudelijke taken.

Logo DQS

Programma

Sessie 1

Theorie, trends en en voorbeelden van RPA

Tijdens het eerste deel leert u aan de hand van heel wat voorbeelden en live demo’s de toepassingen van RPA in de praktijk kennen. We geven een overzicht van verschillende RPA tools en geven praktische tips & tricks voor een succesvolle RPA implementatie. We lichten de karakteristieken toe van een goede RPA case. Vervolgens gaat u zelf aan de slag om tientallen RPA cases binnen de eigen organisatie te identificeren. Er is ruime mogelijkheid tot interactie en discussie met de andere deelnemers.

RPA-cases in eigen KMO detecteren

Tijdens het tweede deel zoomen we verder in op de ideeën die u tijdens de eerste sessie identificeerde. Voor elke RPA case binnen de eigen organisatie wordt een inschatting van waarde en complexiteit gemaakt, zodat u een goede selectie en keuze kan maken van de beste RPA cases. Verder leert u hoe u de businesscase van een RPA initiatief in kaart kan brengen.
 

Sessie 2

Bouwen van eigen software robot

De laatste sessie start met een technische introductie in enkele RPA-softwaretools. Vervolgens leert u om zelf een eenvoudige RPA robot te bouwen. Hiervoor maakt u gebruik van een gratis RPA ontwikkeltool.

Sprekers

Joris Van OstaeyenJoris Van Ostaeyen is Chief Strategy Officer bij robonext. Joris is burgerlijk ingenieur elektromechanica en doctor in de ingenieurwetenschappen. Hij is gespecialiseerd in de business aspecten van technologische innovaties, in het bijzonder technologieën rond procesautomatisatie en Artificiële Intelligentie. Joris heeft een ruime ervaring met het geven van interactieve workshops rond de business aspecten van Robotic Process Automation.

 

Johan De Mulder

Johan De Mulder is Chief Technology Officer bij robonext. Johan is industrieel ingenieur en master in de informatica. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van software en het automatiseren van processen. Zijn expertise ligt in RPA, .NET en Software Testing Life Cycle (STLC). Johan is een technisch expert met een passie voor efficiëntie en technologie die werkt. Hij heeft een ruime ervaring met het geven van technische trainingen en het coachen van developers.

 

VLAIO                   Robonext

       

Contactpersoon

Roel Raymaekers

Adviseur Digitalisatie en Innovatie

Adres

ING België
Bondgenotenlaan 31
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

Leden: € 550 (excl. btw)
Niet-leden: € 550 (excl. btw) 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Tijdens één van de sessies wordt een broodjeslunch voorzien. Allergeneninformatie kan je verkrijgen via melissa.sente@voka.be.

De kmo-portefeuille is niet van toepassing voor deze opleiding.

Proximus