Skip to main content
Atelier Energy Efficiency

Atelier Energy Efficiency

In een industriële context is energiebeheer van groot belang, maar het blijft vaak een onderbelicht aspect. Efficiënt energiebeheer biedt nochtans heel wat voordelen, zowel naar efficiëntie, duurzaamheid als op financieel vlak. Tijdens dit traject krijg je volledig inzicht in uw energieverbruik en hoe dit te optimaliseren. Dit traject is gericht op productie- en logistieke bedrijven die bezig zijn met energiebeheer.

In dit traject leg je het energieverbruik van je onderneming op tafel. Je krijgt inzicht in de verschillende stromen en gaat hiermee aan de slag. Tijdens drie sessies verspreid over drie maanden optimaliseer je het energiebeheer van je onderneming. Naast de klassikale opleiding is er ook individuele begeleiding voorzien en wissel je ervaringen uit.

Je werkt met eigen cases, zodat je alles meteen kan toepassen in de praktijk. Met een professionele omkadering en het gebruik van specifieke tools van Condugo bouw je alle informatie systematisch op.

Programma

24 september - 14.00 uur tot 17.00 uur - gebruikers, data en gaps

Tijdens deze eerste klassikale sessie focus je op de grote gebruiksposten, de al dan niet verzamelde data en de discrepanties die nog aanwezig zijn. Specifiek zal je kunnen bepalen wat de 80% grootste verbruikers zijn, en ga je na wat op dit moment al wel of nog niet gemeten wordt en welke data nog gemeten zouden moeten worden.

22 oktober - 09.00 uur tot 12.00 uur - dashboards en analyses

Na de individuele verwerking van deze gegevens kom je na een maand opnieuw samen met de groep. Je analyseert de energiedashboards van jouw onderneming en identificeert bepaalde trends, zodat je aspecten kan blootleggen om later dieper op in te gaan. Na deze sessie volgt een individuele bespreking om verder op de aandachtspunten te werken.

3 december - 09.00 uur tot 12.00 uur - energiestromen en specifieke vragen

Volgend op de analyses uit de vorige sessie kan je nu je energiestromen in kaart brengen. Tijdens deze sessie ga je hier dieper op in en definieer je de prioriteiten binnen deze energiestromen. In groep wordt besproken hoe deze prioriteiten worden aangepakt en opgevolgd. In deze context wordt ook waarde gehecht aan het duurzaamheidsaspect.

Deelnemers

Dit traject is gefocust op productie- en logistieke bedrijven. Dit traject is vooral interessant voor grote verbruikers, maar men moet geen energiebeleidsovereenkomst hebben afgesloten. Idealiter heb je een eerste ervaring of op zijn minst interesse in energiebeheer, om dit traject zo interessant mogelijk te maken.

Er moet een bereidheid zijn om samen te leren en actief te willen deelnemen. Dit traject is geen traditionele klassikale opleiding maar verwacht dat je ook input geeft en ervaringen wilt uitwisselen. Uiteraard is confidentialiteit hier een sleutelwoord. Indien gewenst, zal bij de start van het traject een non-disclosure agreement ondertekend worden.

Trainer

Voor dit traject kan Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Peter Verboven en Xavier De Moor van Condugo. Als platform voor energiemanagement begeleiden zij ondernemingen bij de energetische uitdagingen in hun industriële processen en hebben zij jarenlange ervaring met energiebeheer en efficiëntieoptimalisatie.

Contactpersoon

Helen Jacobs

Coördinator Duurzaam Ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
Rombit_corporate partner
SD  Worx
Tormans_Corporate partner