Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Atelier Carbon Footprint

Duurzaam Ondernemen

Het Atelier Carbon Footprint begeleidt je bij het berekenen van de CO2-voetafdruk van jouw organisatie en het opstellen van een actieplan voor de reductie ervan.

Wereldwijd is overeengekomen om inspanningen te leveren om de opwarming van de aarde te beperken tot 1.5°C. Ook bedrijven dragen hier hun steentje aan bij. De eerste stap is daarbij om de eigen CO2-uitstoot in kaart te brengen.

Eenmaal je de grootste domeinen in kaart hebt gebracht, kan je beginnen werken aan een gericht reductieplan. Tijdens dit traject krijg je inzicht in een werkmethode rond CO2-berekening en ontvang je de tools om hiermee aan de slag te gaan. Dankzij een individueel opvolggesprek bespreek je deze resultaten met de trainer en kan je de eerste stappen zetten naar een reductieplan. 

Programma

Woensdag 01/03/2023: klassikale opleidingsessie - 09.00 tot 14.00


Het atelier begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de carbon footprint van de organisatie inhouden. Ook krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijg je een vereenvoudigde rekentool ter beschikking waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.


Dinsdag 02/05/2023 of woensdag 10/05/2023: individuele bespreking van resultaten en actieplan - 1 uur


Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de carbon footprint te reduceren. Een uur begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Het is de mogelijkheid om zelf een moment in te plannen op een van de twee data. 
 

Trainer

Voor dit Atelier kan Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Dirk Van den Broecke. Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft hij ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Met de steun van

VLAIO

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende