Skip to main content
Map

Atelier Carbon Footprint

  • Hybride

Klimaat is al jaren een 'hot topic'. Of je nu inspanningen levert omdat je een leefbaar klimaat wil achterlaten voor je nageslacht, je bedrijf wilt voorbereiden op milieubelastingen of de European Green Deal, of omdat je klanten ernaar vragen - ongeacht de beweegreden, het is hoog tijd voor actie! 

CO2 is een broeikasgas dat overvloedig wordt geproduceerd door menselijke activiteiten zoals de verbranding van fossiele brandstoffen. Door de hoge uitstoot is het voor meer dan 50% verantwoordelijk voor het broeikaseffect of de huidige opwarming van de aarde. Wil Europa tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent worden dan zal opvolging en reductie van deze uitstoot noodzakelijk zijn en wellicht ook een wettelijke verplichting worden voor heel wat bedrijven. Je carbon footprint nu al in kaart brengen is dan ook een erg waardevolle oefening om te ontdekken wat jouw impact is en dit op jaarbasis op te volgen.

“De aangeboden tool is superhandig niet alleen om de carbon footprint te berekenen maar ook om simulaties te doen en de impact in te schatten”, Els Stulens, Hoofd Quality en Environment bij Sligro.

Programma

Sessie 1 Klassieke opleidingssessie 

  • Algemene inleiding energievoorziening en klimaatverandering
  • Welke data heb je nodig om de ecologische voetafdruk van jouw organisatie te berekenen?
  • Manieren om de klimaat-impact van jouw organisatie te verminderen

Sessie 2 Individuele terugkomsessie 

  • Bespreken van jouw berekeningen
  • Finetunen van jouw actieplan om je impact op het klimaat te verlagen 

Spreker

Dirk Van den Broecke is zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting en expert in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone®. 
 

Logo Mik              

Contactpersonen

Eva Vanderstraeten

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Karel Janssens

Projectbegeleider Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - KvK Vlaams-Brabant, kantoor Vilvoorde
Medialaan 26
1800 Vilvoorde

Wanneer

Prijs

€ 500 (excl. btw)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus