Skip to main content
Voka Opleiding

Atelier Carbon Footprint

Duurzaam Ondernemen

Weet jij hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot? Het kan nochtans helpen om efficiënter aan de slag te gaan én financieel te besparen. Maar hoe pak je dat aan? Dit atelier helpt je om zelf je CO2-voetafdruk te leren berekenen en een actieplan op te stellen voor de reductie ervan.

Je kan er niet meer omheen: duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dit atelier helpt je om met behulp van een expert leer je zelf de CO2-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Dinsdag 15/02/2022: klassikale opleidingsessie

Het atelier begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de carbon footprint van de organisatie inhouden. Ook krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor uw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie krijg je een vereenvoudigde rekentool ter beschikking waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Donderdag 29/03/2022: individuele terugkomsessie

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de carbon footprint te reduceren. Een uur begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

Trainer

Dirk Van den BroeckeVoor dit Atelier kan Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Dirk Van den Broecke. Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft hij ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

Meer info

Helen Jacobs - helen.jacobs@voka.be

VLAIO

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. BTW)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans