Skip to main content
Map

ATA-carnet voor tijdelijke uitvoer

  • Online

Neem je deel aan een beurs, tentoonstelling of sportwedstrijd? Wil je prototypes of handelsmonsters aan je buitenlandse klanten voorleggen? Ga je naar het buitenland om er een film of reportage te draaien? Heb je een renovatieproject buiten Europa? Al deze situaties zijn voorbeelden van tijdelijke invoer. Die tijdelijke invoer is onderworpen aan een bijzondere douaneregeling waarvoor specifieke procedures gelden die kunnen leiden tot complicaties, vertragingen en onverwachte kosten. Om dit te vermijden, kan je een ATA-carnet aanvragen, een paspoort voor je goederen. 

Met een ATA-carnet zal de douanedoorgang een pak eenvoudiger en sneller verlopen. Bovendien loop je minder risico én is het voordeliger. Kortom: het digital ATA-carnet is een must-have voor iedereen die zich bezighoudt de tijdelijke invoer van goederen.

Tijdens dit webinar bespreken we:

  • Wat het ATA-carnet inhoudt;
  • De voor- en nadelen van het ATA-carnet;
  • Regels en uitzonderingen;
  • Hoe je het ATA-carnet (digitaal) kan aanvragen;
  • Wat te doen bij verlies.

Uiteraard is er ook tijd voorzien om vragen te stellen aan onze spreker van dienst, Christophe Coulie, Legal Affairs Manager bij Belgian Chambers of Commerce en expert ter zake.

Nu al benieuwd? In deze video van Belgian Chambers kom je meer te weten over het ATA-carnet en ontdek je in 5 stappen hoe je er gebruik van maakt.

Spreker

Christophe CoulieChristophe Coulie
Legal Affairs Manager
Belgian Chambers of Commerce

logo's

Wanneer

Prijs

Gratis (inschrijven verplicht)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus