Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Assertiviteit in je job: dat kan je leren

Je bent sterk in je job, maar er wordt niet altijd naar je geluisterd? Of je wordt tijdens meetings over het hoofd gezien? Dat is geen fijn gevoel, en helemaal niet bevorderlijk voor de samenwerking met collega's. Assertiviteit is een belangrijke skill op de werkvloer, en gelukkig kan je 'm aanleren. 

Soms overvalt je het gevoel: "ik moet assertiever durven te zijn". Dan heb je een goed idee, maar wordt het niet opgepikt. Of een ander gaat ermee lopen. Je krijgt iets in je overvolle takenlijst geduwd, maar voelt je niet comfortabel om 'nee' te zeggen. Assertiviteit is een onmisbare skill op de werkvloer maar die komt niet voor iedereen vanzelf. Wil jij wat ruggensteun om sterker in je schoenen te staan? Die vind je in deze opleiding. 

Assertief communiceren, zowel verbaal als non-verbaal: na deze opleiding voel je je comfortabeler in je vel. Met praktijkvoorbeelden en oefening leer je communiceren in een één-op-ééngesprek en voor een groep. Marleen Miechielsen heeft als trainer en consultant een sterke expertise in communicatie en performantie. En laat dat net zijn waar assertiviteit om draait. 

Wat mag je verwachten?

  • Wat is assertiviteit? Respect voor jezelf én de ander, subassertiviteit en agressie
  • Test: hoe assertief ben jij? Inzicht in jouw communicatiestijl
  • Meer dan neen zeggen: Vertrouwen hebben in jezelf, je mening delen en neen zeggen zonder schuldgevoel
  • En de ander? Wat als iemand anders niet assertief is? Hoe laat je je niet imponeren of op stang jagen?

Voor wie?

Leidinggevenden en medewerkers die hun communicatiestijl willen bijschaven en zekerder in hun schoenen willen staan. 

Toegankelijkheid

Heb je nood aan specifieke assistentie of kunnen we dit event toegankelijker voor je maken? Stuur je opmerking mee in bij je inschrijving en we bekijken in samenspraak de mogelijkheden.

Contactpersoon

Chloe Verlinden

Coördinator opleidingen en lerende netwerken

Adres

Kantoor Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €370 (excl. 21% btw)
Niet-eden: €490 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 25 januari 2024. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is voor deze opleiding niet van toepassing.

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Welt_6stappenplan
Banner belgian coast hotels