Skip to main content
Armoede herkennen

Armoede herkennen bij werknemers

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen zoals een hoog personeelsverloop, een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen,… Dit brengt heel wat kosten met zich mee. Voor de Coronacrisis kampte 1 op 5 Belgen reeds met een armoedeproblematiek, door de Coronacrisis zal dit nog significant stijgen. Ook u zal binnen uw bedrijf dus onvermijdelijk te maken krijgen met deze problematiek onder uw medewerkers.

De experten van Netwerk Tegen Armoede geven u tijdens deze infosessie meer inzicht in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe men er mee om kan gaan. Bedrijven spelen immers een cruciale rol hierin, maar de drempels en de opportuniteiten zijn niet altijd zichtbaar. Ter voorbereiding van de opleiding kunnen deelnemers al eens de signalenkaart van Netwerk tegen Armoede invullen. Op deze manier krijgen ze een beter inzicht van de inhoud die tijdens de sessie aan bod zal komen.

Deze opleiding kadert in het VN Duurzaamheidsdoel 1: geen armoede. Klik hier voor meer info over deze doelen.

SDG 1

Sprekers

sprekersHeleen Dom en Cindy Van Geldorp van Netwerk tegen Armoede

 

logo's

Contactpersoon

Astrid De Man

Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

Deelname aan de opleiding is gratis, maar je kan een vrije gift doen aan Netwerk tegen Armoede om deze organisatie te steunen.

Voorwaarden

Voorlopig ingepland als fysieke sessie, indien de Covid-maatregelen dit niet toelaten, wordt omgeschakeld naar digitale sessie

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus
Made in Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad