Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Armoede herkennen bij werknemers

  • Online

Bedrijven die mensen met een armoedeproblematiek tewerkstellen, worden vaak geconfronteerd met een aantal specifieke uitdagingen zoals een hoog personeelsverloop, een verhoogde graad van absenteïsme, loonbeslagen,… Dit brengt niet alleen kosten ook met zich mee, maar bemoeilijkt ook de omgang tussen werknemers. Voor de Coronacrisis kampte 1 op 5 Belgen reeds met een armoedeproblematiek, door de Coronacrisis zal dit nog significant stijgen. Ook u zal binnen uw bedrijf dus onvermijdelijk te maken krijgen met deze problematiek onder uw medewerkers.

De experten van Netwerk Tegen Armoede geven u tijdens deze infosessie meer inzicht in armoede, hoe dit zich op de werkvloer manifesteert en hoe men er mee om kan gaan. Bedrijven spelen immers een cruciale rol hierin, maar de drempels en de opportuniteiten zijn niet altijd zichtbaar. Ter voorbereiding van de opleiding kunnen deelnemers al eens de signalenkaart van Netwerk tegen Armoede invullen. Op deze manier krijgen ze een beter inzicht van de inhoud die tijdens de sessie aan bod zal komen.

SDG 1Deze opleiding kadert in het VN Duurzaamheidsdoel 1: geen armoede. Klik hier voor meer info over deze doelen.

 

 

 

Annemieke De Bruyne, marketing en communicatiemanager bij Care nam vorig jaar deel aan deze infosessie:
 
"Ik vond de workshop vooral indrukwekkend om te ontdekken welke impact armoede kan hebben op je leven, niet enkel op het financiële stuk. En hoe mensen hierdoor beslissingen gaan nemen op korte termijn, om te overleven. Samen met de eindverantwoordelijke voor maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we bekeken wat wij hier bij Care mee konden doen. Wij zitten als schoonmaakbedrijf met veel lager opgeleid personeel waar alertheid voor armoede toch een meerwaarde kan betekenen. We hebben de digitale armoedescan laten uitvoeren en in mei starten we met workshops rond deze thematiek."
 

Sprekers

sprekersHeleen Dom en Cindy Van Geldorp van Netwerk tegen Armoede

 

logo's

Contactpersoon

Sophie Dings

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Deelname aan de opleiding is gratis, maar je kan een vrije gift doen aan Netwerk tegen Armoede om deze organisatie te steunen.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Voorlopig ingepland als fysieke sessie, indien de Covid-maatregelen dit niet toelaten, wordt omgeschakeld naar digitale sessie

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus