Skip to main content

AI Academy - Seminarie 4: AI in Industrie 4.0

Dit seminarie maakt deel uit van de derde reeks van de AI Academy, een samenwerking tussen Howest en Voka West-Vlaanderen. 

AI en machine learning bieden ongelooflijke mogelijkheden in Industrie 4.0. Er zijn immers grote volumes data vereist om productielijnen slim te laten organiseren en flexibel te reageren. Via AI worden structuren, patronen en wetmatigheden in grote hoeveelheden data geïdentificeerd. Dit laat bedrijven toe om nieuwe kennis en inzichten te verwerven, trends en afwijkingen te detecteren en dit terwijl systemen draaien.

Volgens recent onderzoek wordt zo'n 70% van de verzamelde data in productieomgevingen niet gebruikt. AI-toepassingen kunnen dit veranderen. Dit zorgt er dan ook voor dat de maakindustrie heel wat aanknopingspunten heeft waar AI het concurrentievoordeel aanzienlijk kan vergroten. In deze sessie focussen we op het tot leven brengen van de verworven intelligentie. Wat zijn cobots en wat kunnen ze (niet)? Hoe kunnen medewerkers en robots samenwerken? Hoe kan u flexibel automatiseren met cobots?

U kan voor alle sessies samen inschrijven of per sessie. Wenst u voor alle sessies samen in te schrijven klik dan op deze link. Wenst u in te schrijven voor Seminarie 4: AI in Industrie 4.0, klik dan op deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Mieke Vandewaetere

 Een samenwerking tussen Voka West-Vlaanderen en Howest.

voka logohowest logo

In drie jaar AI Academy zijn al heel wat mooie bedrijfscases voorgesteld door diverse aanbieders. Hier kan u een overzicht raadplegen van aanbieders van AI-oplossingen, in diverse sectoren, voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Contacteer ons gerust indien u hier meer informatie over wenst.

Contactpersoon

Soraya Van Cauwenberghe

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Prijs per sessie

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Bij inschrijven voor drie sessies of meer ontvangt u 10% korting.

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 

Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group