Skip to main content
 • Activiteiten
 • AI Academy - Seminarie 3: Hoe AI mee helpt zorg dragen voor uw menselijk kapitaal

AI Academy - Seminarie 3: Hoe AI mee helpt zorg dragen voor uw menselijk kapitaal

Dit seminarie maakt deel uit van de derde reeks van de AI Academy, een samenwerking tussen Howest en Voka West-Vlaanderen. 

Human resources en AI, dat wordt vaak verengd tot het automatisch screenen van cv en deels geautomatiseerde selectiegesprekken. Deze verenging doet absoluut geen recht aan het potentieel van AI-toepassingen om uw medewerkers te ondersteunen en om het menselijk kapitaal in uw onderneming zo efficiënt mogelijk in te zetten. Wat te denken van

 • just-in-time ondersteuning van operatoren via VR/AR;
 • van remote ondersteuning van medewerkers;
 • van hr en learning analytics en hoe deze inzichten kunnen helpen om uitval te voorspellen;
 • van het herschikken van teams in functie van de juiste competenties;
 • van RPA binnen hr om een meer persoonlijke service te garanderen;
 • ...

Toch brengt het gebruik van AI ook gevaren met zich mee, denk maar aan bias in de technologie en het foutief interpreteren van data. In deze sessie gaan we in op laagdrempelige mogelijkheden om uw hr-processen te optimaliseren via AI-toepassingen, kijken we naar de mogelijkheden op langere termijn en maken we u attent op enkele risico's.

U kan voor alle sessies samen inschrijven of per sessie. Wenst u voor alle sessies samen in te schrijven klik dan op deze link. Wenst u in te schrijven voor Seminarie 3: Hoe AI mee helpt zorg dragen voor uw menselijk kapitaal, klik dan op deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Mieke Vandewaetere

 Een samenwerking tussen Voka West-Vlaanderen en Howest.

voka logohowest logo

In drie jaar AI Academy zijn al heel wat mooie bedrijfscases voorgesteld door diverse aanbieders. Hier kan u een overzicht raadplegen van aanbieders van AI-oplossingen, in diverse sectoren, voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Contacteer ons gerust indien u hier meer informatie over wenst.

Contactpersoon

Soraya Van Cauwenberghe

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Prijs per sessie

 • Voka-leden: 190 euro
 • Niet-leden: 290 euro

Bij inschrijven voor drie sessies of meer ontvangt u 10% korting.

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 3 

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group