Skip to main content

AI Academy

Dit najaar start de derde reeks van de AI Academy, een samenwerking tussen Howest en Voka West-Vlaanderen. 

AI Academy

Na twee succesvolle reeksen van de AI Academy is de honger naar kennis van artificiële intelligentie (AI) nog steeds groot. Nieuwe toepassingen ontwikkelen zich in razendsnel tempo en heel wat ondernemingen mochten al de voordelen ervaren van AI-gedreven processen, producten en diensten.

In deze reeks seminaries, waarvoor u afzonderlijk kan inschrijven, bieden we u opnieuw inzichten door topsprekers, inspireren we met toepassingen en vertellen we de verhalen achter de implementatie van AI in diverse ondernemingen. Verhalen door en voor ondernemers! Bovendien krijgt u de kans uw netwerk uit te bouwen en in contact te komen met ondernemers die, net als u, kritisch kijken naar de waarde die AI voor hun onderneming kan betekenen.

A series of seminars that connects believers and sceptics of artificial intelligence.

Lerend Netwerk AI Academy

Nieuw dit jaar is het Lerend Netwerk AI Academy, een groep van ondernemers die leiden, volgen, zoeken. In dit Lerend Netwerk gaan we dieper in op AI-toepassingen, van idee tot implementatie en evaluatie. U brengt de thema’s aan, wij zorgen voor kennis en ervaringsuitwisseling. Voor meer info kunt u hier terecht of kunt u contact opnemen met Soraya Van Cauwenberghe.

Kick-off

AI Academy kick-off: Overal AI en toch blijven robots dom

We starten dit jaar met een gratis kick-off op donderdag 16 september 2021.

Wat kunt u verwachten? Een gratis keynote door Geertrui Mieke De Ketelaere, een boek, getuigenissen en matchmaking met AI-aanbieders: dat is de kick-off van AI Academy, editie 3.

Interesse? Meer info en inschrijvingen via deze link.

Programma: 6 seminaries

Seminarie 1: Alles begint bij data

Dinsdag 5 oktober 2021

"Data is king, but intelligence rules the world". We bieden u laagdrempelige voorbeelden van hoe het slim gebruiken van data kan leiden tot nieuwe inzichten en het verbeteren van processen, producten en diensten, zowel intern als extern. We focussen niet enkel op de data pipeline en de nodige processen maar schetsen ook het belang van de randvoorwaarden.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Seminarie 2: AI-gedreven sales en marketing

Dinsdag 9 november 2021

Hoe worden marketingcampagnes effectiever door het gebruik van big data? Welke metrics en welke klantensegmenten kan u bepalen? En hoe kan u ook predictief gaan werken? Hoe kan u turnover voorspellen? Een goed data dashboard kan al wonderen doen voor het optimaliseren van uw sales en marketing. De artificiële intelligentie doet pas intrede. We bieden u diverse cases aan met AI-toepassingen in sales & marketing.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Seminarie 3: Hoe AI mee helpt zorg dragen voor uw menselijk kapitaal

Dinsdag 11 januari 2022

Human resources en AI, dat wordt vaak verengd tot het automatisch screenen van cv en deels geautomatiseerde selectiegesprekken. In deze sessie gaan we in op laagdrempelige mogelijkheden om uw hr-processen te optimaliseren via AI-toepassingen, kijken we naar de mogelijkheden op langere termijn en maken we u attent op enkele risico's.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Seminarie 4: AI in Industrie 4.0

Dinsdag 8 februari 2022

AI en machine learning bieden ongelooflijke mogelijkheden in Industrie 4.0. Er zijn immers grote volumes data vereist om productielijnen slim te laten organiseren en flexibel te reageren. Via AI worden structuren, patronen en wetmatigheden in grote hoeveelheden data geïdentificeerd. Dit laat bedrijven toe om nieuwe kennis en inzichten te verwerven, trends en afwijkingen te detecteren en dit terwijl systemen draaien.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Seminarie 5: AI voor de financiële sector

Dinsdag 8 maart 2022

AI en machine learning in de financiële sector omvat alles van chatbots tot detectie van fraude en automatisering van taken. De meeste spelers in deze sector zijn zich wel degelijk bewust van de mogelijkheden van AI-toepassingen. Wanneer een onderneming beslist om AI te integreren, hangt dit sterk af van de technologische vooruitgang, of klanten AI-toepassingen wel of niet zullen accepteren en of de reguliere kaders en processen eenvoudig kunnen aangepast worden.

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Seminarie 6: Waarde creëren met AI-toepassingen

Dinsdag 19 april 2022

In deze workshop gaat u aan de slag met het kaartspel 'AI the game'. We helpen u om de mogelijkheden van AI voor uw bedrijf te identificeren en begeleiden u vervolgens tot het opstellen van een concreet idee. Tegelijk dagen we u uit om uw AI blindspots te identificeren. M.a.w. uw valkuilen snel detecteren, wat u zal toelaten om uw AI-toepassingen te verbeteren en tegelijkertijd mogelijke negatieve neveneffecten van uw toepassing meteen aan te pakken. Voor ondernemers met of zonder een AI-idee!

Inschrijven voor dit seminarie kan hier

Schrijf u nu in

U kan voor alle sessies samen inschrijven of per sessie. Inschrijven voor al deze seminaries kan via deze link. Wenst u voor afzonderlijke sessies in te schrijven, klik dan op de link bij de sessie. Voor meer info kunt u terecht bij Mieke Vandewaetere

Voor wie geschikt? C-level, management, medewerkers met interesse in AI en toepassingen.

Mieke Vandewaetere

Manager innovation and transition

Full bio of Mieke Vandewaetere

Een samenwerking tussen Voka West-Vlaanderen en Howest.

voka logohowest logo

Contactpersoon

Soraya Van Cauwenberghe

Kennis & advies/Innovatie - Innovatie & digitalisering

Wanneer

Prijs

Prijs voor alle sessies (incl. 10% korting)

  • Voka-leden: 1026 euro
  • Niet-leden: 1566 euro

Prijs per sessie

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Bij inschrijven voor drie sessies of meer ontvangt u 10% korting

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group