Skip to main content

Actua shots voor ondernemers (GRATIS)

Op 13 en 14 oktober organiseert de Kamer verschillende actuashots. Tijdens deze actuashots neemt een gastspreker u mee in een specifiek ondernemersthema: hr, verloning, fiscaliteit, cyberveiligheid, ... Een voor een thema's die u als ondernemer aanbelangen. Laat u informeren en schrijf u in voor een of meerdere gratis sessies.

Marketing

Growth Marketing

(i.s.m. Customer Collective)

Praktisch

Woensdag 13 oktober - 15.15 tot 15.45 uur
Gastspreker:

 

HR

Online screenen en onboarden

Online screenen en onboarden heeft sinds de uitbraak van Covid-19 een vaste plaats gekregen in veel ondernemingen. Wat begon als een noodzaak is uitgegroeid tot een nieuwe manier van werken. Wat zijn de voordelen én valkuilen van het online screenen? Waar moet je als hr-professional op letten? Welke rol speelt online onboarding binnen het retentiebeleid van een bedrijf? Tijdens deze sessie reiken we je handige tips & tricks aan die je onmiddellijk kan toepassen in de praktijk. (i.s.m. Recrewtment)

Praktisch

Woensdag 13 oktober - 16.15 tot 16.45 uur
Gastspreker: Andreas Pfeffer, founder Recrewtment

Leiding geven op afstand

(i.s.m. Mensura)

Het thuiswerken is sinds de uitbraak van Covid-19 in een stroomversnelling gekomen. Door de toenemende populatie van thuiswerkers is de nood aan informatie en ondersteuning gestegen. Leidinggevenden proberen ook online en vanop afstand vat te krijgen op de productiviteit, het welzijn en de motivatie van hun medewerkers. Deze workshop geeft leidinggevenden inzicht in (de valkuilen van) leidinggeven op afstand en helpt hen op weg met praktische tips en tricks.

Praktisch

Woensdag 13 oktober - 18.15 tot 18.45 uur
Gastspreker: Anouck Vandewalle, Mensura

Bye bye telewerk, hello hybride werken

(i.s.m. SD Worx)

Het woord hybride zegt het zelf al: we kiezen niet voor 1 hr-topic dat het verschil maken, maar delen een reeks succesrecepten zodat u voor uw onderneming de ideale mix kunt samenstellen. SD Worx deelt graag zijn inzichten en expertise* rond flexibel aanwerven, telewerken, flexibel werken én verlonen. Zo bent u helemaal klaar om talent te vinden én aan uw bedrijf te binden.
 
Op het programma staan:

  • To freelance or not to freelance
  • Telewerken en werken met flexibele uren: zo gaat u aan de slag
  • Flexibel verlonen & mobiliteit: de pro’s en contra's voor u uitgelicht

*vanuit recente wergevers- en werknemersbevragingen

Praktisch

Donderdag 14 oktober - 15.15 tot 15.45 uur
Gastspreker:

Financiën & fiscaliteit

Flexibel verloningsbeleid

(i.s.m. Deloitte)

Een correct loonbeleid draagt bij aan een aantrekkelijke werkomgeving. De uitdaging vandaag is om een loonpakket samen te stellen dat zowel de verhouding tussen kost en opbrengst optimaliseert als beantwoordt aan de noden en verwachtingen van de individuele werknemer. Hoe kunt u als werkgever inspelen op deze vraag, en wel op een manier die ook voor u voordelen biedt?

In deze korte sessie krijgt u een overzicht van de mogelijkheden. U krijgt ook meer uitleg over hoe u zich in uw loonbeleid kunt onderscheiden van uw concurrenten.

Praktisch

Donderdag 14 oktober - 14.15 tot 14.45 uur
Gastspreker: Emilie Ickroth, Deloitte

Alles wat u moet weten over de fiscale actualiteit

(i.s.m. CapitalatWork)

Praktisch

Donderdag 14 oktober - 16.15 tot 16.45 uur
Gastspreker:

Tips & tricks in contracten en voorwaarden

(i.s.m. GSJ Advocaten)

Praktisch

Donderdag 14 oktober - 17.15 tot 17.45 uur
Gastspreker: Geert Philipsen, GSJ Advocaten

Stad Antwerpen als klant?

(i.s.m. Stad Antwerpen)

De stad Antwerpen zoekt geregeld ondernemers met kennis van zaken voor verschillende opdrachten. Waar vindt u deze opdrachten? Hoe kunt u zich kandidaat stellen? Waar vindt u info over de selectieprocedure, doorlooptijden, betalingstermijnen, …? Dat komt u te weten tijdens deze infosessie. Zo weet u meteen wat stad Antwerpen voor u kan betekenen als klant.
Check hier de lopende aanbestedingen. Misschien zit er al iets passend voor uw bedrijf bij.

Praktisch

Donderdag 14 oktober - 18.15 tot 18.45 uur
Gastspreker:

Technologie

Cybersecurity: het fundament van een succesvolle digitale transformatie.

(i.s.m. Proximus)

Cybersecurity wordt vaak als een belemmering gezien. Terwijl een doordachte securitystrategie het leven van medewerkers en IT-specialisten juist kan vereenvoudigen. Bijvoorbeeld door wachtwoordvrij te werken. Leer in deze sessie hoe cybersecurity de basis kan vormen van een succesvolle en veilige digitale transformatie.

Praktisch

Woensdag 13 oktober - 17.15 tot 17.45 uur
Gastspreker:

 

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland

Banner BNDDit evenement vindt plaats tijdens Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 13 en 14 oktober 2021. Deze tweedaagse fysieke netwerkbeurs voor de regio Antwerpen-Waasland vindt plaats in Antwerp Expo. Ze biedt ruimte aan 120 standhouders en verwacht 4.000 bezoekers, gespreid over twee dagen. Een bezoek aan de beurs is gratis, maar inschrijven is verplicht. Klik hier voor meer informatie over de beurs of schrijf hier onmiddellijk in.

Aansluitend op de goedgevulde beursvloer biedt de beurs een sterk inhoudelijk programma, met boeiende en actuele infosessies en ijzersterke netwerkmomenten voor standhouders én bezoekers. Benieuwd? Ontdek het volledige programma hier en schrijf in voor de sessie(s) die u wenst te volgen. Zo ontvangt u alle nodige praktische informatie.

Adres

Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland | Antwerp Expo
Jan van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis.

Elke sessie, alsook Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland is gratis voor bezoekers.

Voorwaarden

Indien u na eerder aanmelding niet kan deelnemen, vragen wij u om ons hiervan ten laatste de dag voor de activiteit op de hoogte te brengen via pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans