Skip to main content
Map

Aandelenopties een slimme verloningsvorm binnen groeibedrijven?

Aandelenopties komen steeds vaker naar voor als mogelijk alternatieve verloningswijze gezien het voordelen kan opleveren voor bedrijf en werknemers, al roepen ze ook veel vragen op bij ondernemers. Dit kortlopend traject is het ideale startpunt om over aandelenopties een beslissing te kunnen vormen. 

Groeibedrijven moeten op zoek naar alternatieve verloningsvormen

Talent is schaars vandaag voor bedrijven, internationale concurrentie hoog, rulings voor auteursrechten weldra ingeperkt en resultaatgebonden cashbonussen worden zwaar belast en motiveren medewerkers onvoldoende om mee op langere horizon na te denken met het bedrijf. Groeiende bedrijven moeten op zoek gaan naar alternatieve methoden om zichzelf te onderscheiden en om talent aan te trekken en te behouden binnen de mogelijkheden van het bedrijf. 

Diverse participatievormen als mogelijk antwoord

Medewerkersparticipatievormen zoals aandelenopties komen steeds vaker als mogelijk alternatieve verloningswijze naar voor gezien het voordelen kan opleveren voor bedrijf en werknemers, al roepen ze ook veel vragen op bij ondernemers over welke vormen er bestaan, wat ze concreet inhouden en wat de aandachtspunten zijn. 

Over het algemeen kan medewerkersparticipatie een waardevolle manier zijn voor (potentiële) medewerkers om deel te nemen aan de groei en het succes van het bedrijf door hen de kans te geven om te delen in de groei als het goed gaat. Wel is het belangrijk voor bedrijven om zorgvuldig na te denken over de beste vorm voor hun specifieke behoeften en doelen. 

Overwegingen waarmee rekening gehouden moet worden

Men dient wel op te merken dat medewerkersparticipatievormen vaak complexe financiële instrumenten en niet geschikt voor alle alle bedrijven of werknemers. Ze zijn onderworpen aan een verscheidenheid aan wettelijke en regelgevende vereisten, waaronder die met betrekking tot belastingen. Overigens dient men stil te staan bij de financiële implicaties en de impact van timing, mogelijke invloed bij internationale groeiaspiraties, of invloed op eventuele latere kapitaalrondes. 

Informeer & laat je begeleiden

Het is cruciaal om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen voordat u een beslissing neemt.
Laat je daarom begeleiden door experten tijdens ons traject waarbij we verspreid over 3 avondsessies je de nodige kennis geven om over aandelenopties een beslissing te kunnen vormen. Schrijf jezelf snel in want er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar.

Programma

Sessie 1 | Verschillende verloningsvormen om talent te motiveren en belonen en hun aandachtspunten 
7 februari | 18u30-20u30

Sessie 2 | Praktisch verloop & (juridische) afwegingen bij een aandelenoptieplan
14 februari | 18u30-20u30

Sessie 3 | Waardering van het bedrijf in de context van een aandelenoptieplan
28 februari | 18u30-20u30

Doelgroep

Bedrijfsleiders en/of oprichters van groeibedrijven.

Sprekers

Deloitte 

Contactpersoon

Alexandre Van de Vel de Sousa

Coördinator snelle groeibedrijven en financiering

Adres

Deloitte Antwerpen
Lange Lozanastraat 270
2018 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550,00 (exclusief BTW)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering