Skip to main content
Map

Aan de slag met Incoterms (praktijk)

Bij internationale handel kunnen bedrijven terugvallen op de Incoterms voor het bewaken van hun rechten en plichten bij het transport van goederen. Vraag je je af hoe je jouw theoretische kennis over de Incoterms kan toepassen in jouw onderneming ? In deze opleiding leer je de Incoterms gebruiken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

De Incoterms® staan voor de internationale standaard die de rechten en plichten van de koper en verkoper regelt bij internationaal transport van goederen. Vanuit jouw theoretische basiskennis zoom je in deze opleiding in op de praktische toepassing van de Incoterms. Verschillende oefeningen en praktijkvoorbeelden geven je inzicht in de uiteenlopende mogelijke verhoudingen tussen koper en verkoper. 

PROGRAMMA

  • Bondige opfrissing van de verschillende Incoterms
  • Oefeningen voor het uitrekenen van de kosten van koper en verkoper, toewijzen van alle soorten kosten die kunnen voorkomen. Welke kosten zal de expediteur aan zijn opdrachtgever kunnen afrekenen; welke kosten gaan prepaid en welke collect?
  • Oefeningen rond de verdeling van de risico’s. Wie moet als koper of verkoper welke risico’s dragen?
  • Toelichting over de taakverdeling: wat is de rol van de expediteur en van de logistieke dienstverlener?

DOELGROEP
Deze opleiding richt zich op kmo’s die internationale transacties afsluiten: verantwoordelijken en medewerkers van afdelingen import, export, logistiek, aan- en verkoop en transportmanagers, zaakvoerders, boekhouders, administratief bedienden, dispatchers, ... Voor deelname aan deze opleiding beschik je minstens over een basiskennis over de Incoterms.

SPREKER
Johan Proost, managing director bij Express Global en voorzitter van de ICC commissie voor revisie van de INCOTERMS 2020.

Beschik je nog niet over de nodige basiskennis over Incoterms? Bekijk dan zeker onderstaande opleiding.

Meer informatie

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Lid: €185 (excl. 21% btw)
Niet-lid: €245 (excl. 21% btw)

Voorwaarden

Annulatie
Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 12 juni 2023. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen. De Kamer behoudt zich het recht om de opleiding te annuleren indien, ondanks alle inspanningen, de omstandigheden ons ertoe dwingen. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort.

Kmo-portefeuille
Recupereer een deel van je opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien je beroep doet op de kmo-portefeuille, dien je nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.

Benodigde informatie kmo-portefeuille
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: 19 juni 2023
Projectbedrag: €185 voor leden, €245 voor niet-leden
Aantal opleidingsuren: 3

Privacy
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende