Skip to main content
Voka Opleiding

Aan de slag met een duurzaamheidsverslag

Duurzaam Ondernemen

Steeds vaker publiceren bedrijven een duurzaamheidsverslag naast hun traditionele jaarverslag. Grote multinationals waren er al langer mee bezig, maar stilaan beginnen ook meer kmo's te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. En terecht: een duurzaamheidsverslag is een ideaal instrument om verwezenlijkingen te communiceren, ambities te formuleren en de balans op te maken. Dat is immers niet alleen interessant voor jouw organisatie, maar ook voor jouw medewerkers en stakeholders.

Meer weten over de Europese duurzaamheidswetgeving? Schrijf je in voor de ochtendsessie over de European Green Deal, de EU Taxonomie en de CSRD en ontvang 10% korting op de totale deelnameprijs.

Maar er komen ook verschillende uitdagingen kijken bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Ook als je al ervaring hebt met een jaarverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en ontdekt de waarde die het kan opleveren voor jouw organisatie.

Programma

Tijdens dit lab krijg je verschillende tools aangereikt om meteen aan de start te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Trainer

Voor deze opleiding kan Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Iris Penninckx, sustainability consultant bij Pantarein Publishing. Met een achtergrond als bio-ingenieur en jarenlange ervaring binnen milieu en duurzaamheid, gaat Iris nu dagelijks aan de slag met duurzaamheidsverslagen en andere vormen van communicatie.

Iris Penninckx

Contactpersoon

Helen Jacobs

Projectmanager duurzaam ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Leden: €185.00
Niet-leden: €245.00

Voorwaarden

Annuleren kan enkel schriftelijk tot en met 24 november 2022. Nadien blijft het volledige bedrag van de factuur verschuldigd. Een ingeschreven deelnemer mag zich wel door een andere persoon laten vervangen.
 
Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille in te dienen uiterlijk 14 kalenderdagen na de start van de opleiding.

 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: datum start opleiding
Projectbedrag: €185 voor leden van Voka, €245 voor niet-leden (btw dient rechtstreeks aan ons betaald te worden)
Aantal opleidingsuren: 3 uur

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of helen.jacobs@voka.be

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering