Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Traject

Mercurio Go International

Internationaal Ondernemen

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is Mercurio Go International dé oplossing. Zo zorgen we ervoor dat je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief blijft. 

Realiseer jouw internationale groeiambities

Als de coronapandemie en de geopolitieke spanningen van de jongste jaren bedrijven één les hebben geleerd, is het wel dat inzetten op verschillende afzetmarkten een slimme zet is. Tijdens dit traject optimaliseer je jouw internationale strategie, om jouw stap naar het buitenland meteen op de beste manier aan te pakken.   

Je verdiept jezelf in zowel de theoretische als de praktische kant van het internationaal ondernemen. Verschillende experten delen hun kennis ter zake met jou. Daarnaast is er voldoende ruimte om aan jouw strategie te werken en ervaringen uit te wisselen met collega-ondernemers. 

Scheep in voor een boeiende reis waarbij je jouw grenzen verlegt en alle tools in handen krijgt om met jouw onderneming op internationaal vlak grote stappen vooruit te zetten.

Doelgroep

Ondernemers en bedrijven die hun internationale ambities kracht willen bijzetten met een volledig uitgewerkte internationale strategie. Om ervoor te zorgen dat de groep bestaat uit gelijkgestemden, wordt er een onderscheid gemaakt tussen bedrijven die nog niet actief zijn in het buitenland en bedrijven die hun eerste stappen reeds gezet hebben. Na een intakegesprek wordt bepaald in welke doelgroep jij behoort. 

Belangrijk! Om de open uitwisseling van kennis en ervaringen niet te beïnvloeden, kunnen concurrerende bedrijven niet tegelijk deel uitmaken van eenzelfde groep. Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland behoudt zich daarom het recht om de inschrijving van kandidaten niet te weerhouden.

Programma

Internationale ambitie

Tijdens de kick-off op dinsdag 27 juni 2023 leer je andere deelnemers aan dit bootcamp beter kennen. Je overloopt ook al de eerste stappen voor het samenstellen van jouw exportplan. 

Tijdens enkele digitale sessies doorheen de maand september en het tweedaagse bootcamp op 20 en 21 september 2023 bekijk je samen met ervaren coaches tal van onderwerpen die onmisbaar zijn in een goed gestructureerde internationale strategie (sales & marketing, juridisch, fiscaal, internationale hr, douane, …). 

Tijdens de internationale pitchdag op dinsdag 10 oktober 2023 pitch je jouw gloednieuwe internationale strategie aan een internationale adviesraad. Met haar onmiddellijke feedback kan je dan verder aan de slag.

Na het traject, biedt Flanders Investment & Trade een Exportmeter van jouw onderneming aan. Het is een zeer uitgebreide scan van jouw exportstrategie, waardoor je een goede opvolging krijgt na het traject. 

Eerste internationale stappen reeds gezet

De Business Club bestaat uit 10 sessies waarbij dat de kick-off zal plaatsvinden op 11 mei 2023 van 17u tot 20u. Het programma van dit traject wordt afgestemd op de noden en verwachtingen van de groep en welke actiepunten jij als ondernemer naar voren schuift.

Je krijgt begeleiding door een ervaren expert. Daarnaast kom je vaker samen met een vast vertrouwensgroep van 10-15 gelijkgestemden. Met hen kan je netwerken, kennis delen, ervaringen uitwisselen of ze kunnen dienen als een klankbord. Met als doel: groeien als ondernemer en onderneming. 

Alle topics worden ingeleid door een expert ter zake en worden waar mogelijk geïllustreerd met een inspirerende praktijkcase uit het bedrijfsleven. De sessies zijn ook sterk doorweven met open kennis- en ervaringsuitwisseling in een vertrouwelijk kader en geven je de kans om jouw professioneel netwerk te verbreden.

Thema's worden door de groep bepaald. Enkele voorbeelden:

  • Exportstrategie
  • HR-beleid over de grenzen
  • Intercultureel zaken doen
  • Prijszetting 
  • Juridische aspecten
  • ...

Contactpersonen

Fatim Ramadane

adviseur internationale netwerken

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€1000 (excl. 21% btw)

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan