Skip to main content
Map

The 7 Habits of Highly Effective People®

Bekroond als het beste persoonlijk leiderschapsprogramma ter wereld helpt The 7 Habits of Highly Effective People®, de tijdloze principes van effectiviteit in lijn met moderne technologie en toepassingen, om jouw doelstellingen te bereiken. Volg nu deze sessie startende vanaf 5 februari 2020.

Wil jij je verder ontwikkelen? Wil jij effectief zijn in je werk en je leven? Al jaren vinden mensen met deze vraag praktische en diepgaande oplossingen vanuit De 7 eigenschappen. Stephen Covey schreef het boek in 1989 en het is sinds die tijd de meest gelezen en toegepaste persoonlijke leiderschapsaanpak. Deze aanpak is tijdloos en doorstaat al jaren trends om de simpele reden dat de basis gebouwd is op principes. Ben jij er aan toe om je in persoonlijk leiderschap te verdiepen dan is dit de workshop voor jou!

Programma

Over De 7 eigenschappen
De 7 eigenschappen van effectief leiderschap die je helpen jouw doel te bereiken! Er wordt vaak gevraagd of De 7 eigenschappen van effectief leiderschap nog steeds even relevant zijn als het moment waarop Stephen R. Covey ze schreef. Ons antwoord hierop is dat ze steeds relevanter worden, met alle veranderingen en afleidingen om ons heen hebben we ankerpunten nodig. De 7 eigenschappen zijn gebaseerd op principes van effectiviteit die van toepassing zullen blijven:

 1. Wees proactief: Buitengewone resultaten behalen door consequent je reactie te kiezen en vanuit jouw cirkel van invloed energie te richten op wat voor jou belangrijk is.
 2. Begin met het eind in gedachten: De ontwikkeling van een resultaat-gerichte mindset. Het bepalen van het kompas voor jouw leven in de verschillende rollen die je hebt.
 3. Belangrijke zaken eerst: Jouw focus en energie richten op doelen die in lijn zijn met jouw kompas, in plaats van te reageren op urgente zaken van anderen. Je krijgt praktische handvaten hoe dit te doen in een wekelijkse cadans van plannen. 
 4. Denk win-win: Effectiever samenwerken door relaties met hoog vertrouwen te bouwen. 
 5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden: Anderen beïnvloeden door het ontwikkelen van een duidelijk inzicht in hun behoeften en opvattingen en wederzijds begrip. 
 6. Creëer synergie: Samen innovatieve oplossingen ontwikkelen die de diversiteit maximaal benutten. Het geheel is meer dan de som der delen. 
 7. Houd de zaag scherp: De motivatie, energie en work-life balance verbeteren door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.  

 

Wat kun je verwachten?
Deze workshop bestaat uit drie dagen. Alle eigenschappen komen na elkaar aan bod. Vooraf vul je een 360 graden assessment in. Dit geeft je inzicht in hoe je het nu doet en wat jouw sterke kanten zijn. Het helpt je ook je ontwikkelvraag nader te bepalen. Na 6 maanden wordt die opnieuw afgenomen zodat jouw evolutie en groei in kaart kan gebracht worden. In de workshop ga je verschillende werkvormen ervaren. Er is tijd voor interactie en reflectie. Je vertrekt met een actieplan waarin je 7 weken verder werkt om De 7 eigenschappen te integreren in je dagelijkse leven.

 

Deelnemer materialen

 • Prachtig werkboek
 • 7 X 7 Contract
 • Oefenkaarten
 • Vaardigheidskaarten
 • Wekelijkse ‘Big Rocks’ Kaarten
 • Toegang tot de app: Living the 7 Habits 360 graden assessment

deelnemerskist 7HHEP
 

Aan de slag met 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap'
Ook al pas je na afloop van de workshop maar één van De 7 eigenschappen toe, je zult onmiddellijk de resultaten zien. De workshop is ontwikkeld om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan, met prachtige materialen en een app voor uw smartphone om je verder te ondersteunen. Ontdek nu hoe deze tijdloze principes jou helpen bij je toekomstige successen!

Leerproces

Het 7 Habits® leerproces bestaat uit volgende fasen:

7 habits proces

Voorbereiden
De online bevraging (assessment) meet de individuele effectiviteit. Het assessment zorgt voor concrete feedback die gericht is op gedragsverandering. Deelnemers kunnen ook feedback vragen van hun leidinggevende, hun collega’s en teamleden.

Leren en oefenen
Een heel interactieve en praktijkgerichte classroom workshop van 3 hele dagen, gebaseerd op principes van persoonlijke effectiviteit om diepgaande bewustwording te combineren met concrete persoonlijke groei.

Leven
Met behulp van het ‘7x7 contract’ gaan deelnemers 7 weken lang dagelijks aan de slag met de concrete integratie van de 7 Habits®. Ze worden daarbij ondersteund door een iOS en Android app en door praktische toepassingskaartjes om zich effectieve gewoontes eigen te maken.

Meer info vind je hier

Docent

John van der Linden -FranklinCovey BeNeLux

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Contactpersoon

Marijke Steegen

Coördinator Kameracademie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 1375,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 1925,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.