Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

De 3 bouwstenen van het Accelero traject

Vertrouwensnetwerk
Het doel is om een hechte groep te vormen die zonder schroom alle kaarten op tafel durft te leggen. Leren van elkaar is dan ook één van de belangrijkste pijlers van de dienstverlening van Voka. Uiteraard laten we geen concurrenten toe in dezelfde groep. 

Individuele coaching op maat van jouw specifieke bedrijfsdoelstellingen
Je wordt begeleid door een ervaren Voka-coach gespecialiseerd in groei. Tijdens de individuele coaching (8 contactmomenten) gaan we samen aan de slag om jouw uitdagingen en groeipijnen voor verdere groei aan te pakken. 

Workshops op maat van de groep
Tijdens 6 halve dagsessies en 2 tweedaagses brengen wij je in contact met ervaren ondernemers en thema-experten. Op deze manier kunnen de meest relevante thema’s, door de groep zelf gekozen, verder uitgediept worden. De eigen cases kunnen voorgelegd worden aan elkaar.

Info over de specifieke trajecten in jouw regio vind je bij trajecten in je regio.

Samen zetten we in op groei, ook in deze uitzonderijke tijden!

In reguliere, maar zeker in uitzonderlijke omstandigheden is systematische toename in omvang niet per se de te hanteren maatstaf voor groei. Wat is trouwens “regulier” in tijden waar transitie en verandering gangbaar zijn? Als ondernemer kun je groei op verschillende manieren definiëren:

  • Groei in omvang: omzet, markt, aantal werknemers / freelancers, activa (locatie, aantal machines, enz) 
  • Groei in rendement zowel voor de onderneming als voor de aandeelhouders: operationeel rendement, rendement op totale activa, rendement op eigen vermogen, waarde
  • Groei in kwaliteit: klanttevredenheid, duurzaamheid, deugdelijk bestuur, waardepropositie,  organisatie en processen, werknemerstevredenheid, nieuwe producten en doelgroepen, enz

Je krijgt de gelegenheid om dit groeiscenario om te zetten in evenwichtige uitvoeringsdocumenten. Bijvoorbeeld: een actieplan op korte termijn en een geparametreerd financieel plan en een gebalanceerde boordtabel om de strategie te onderbouwen en de voortgang te bewaken.

 

Dubbele focus, dubbele groei

We hanteren in dit programma een dubbele focus: 

  • Korte en middellange termijn: op basis van het individuele ‘groeicanvas’  maken we bij de opstart van het traject een korte termijn-actieplan om je onderneming groeiklaar te maken. De focus ligt hier op de ‘growth readiness’.
  • Lange termijn: tijdens een strategische tweedaagse en de individuele sessies wordt de basis gelegd voor een plan rond de toekomstige opties voor verdere groei. De focus ligt hier op de ‘growth strategy’.