Skip to main content
  • Home
  • De eerste stappen in het familiebedrijf: je staat er niet alleen voor!
  • 15/10/2020

De eerste stappen in het familiebedrijf: je staat er niet alleen voor!

Als 'zoon of dochter van' in het bedrijf van de familie aan de slag gaan is niet eenvoudig. Men veronderstelt dat je de organisatie wil overnemen, maar is dat zo? Het familiebedrijf overnemen is een uitdagend engagement. Tijdens deze trajecten helpen wij (toekomstige) 'next generation' ondernemers op weg!

NextGen Community

Via verschillende sprekers en praktijkgetuigenissen reiken we je in vier sessies de verschillende mogelijkheden voor jouw toekomst aan. Je wordt geïnspireerd en staat in continue interactie met elkaar. De sessies gaan door in een gesloten groep van 10 deelnemers, zodat alle onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt.

Doelgroep: (Kandidaat) opvolgers vanaf 18 jaar die opgegroeid zijn binnen een ondernemende familie
Timing: Vanaf 13/02/2021

Ontdek de vier verschillende praktijkgetuigenissen > Klik hier!

Plato NextGen 

Plato biedt je de mogelijkheid om jouw bedrijfsvoering onder de loep te nemen en te professionaliseren in één of meerdere managementdomeinen. In dit unieke peterschapsproject nemen doorwinterde kaderleden vaste groepen van kmo-bedrijfsleiders en beslissingsnemers gedurende één jaar mee op sleeptouw.

Ben jij opvolger binnen het familiebedrijf en is de aandelenoverdracht nog niet gebeurd? Deel dan jouw kennis & ervaringen met gelijkgestemden en groei als ondernemer. Plato NextGen biedt voor jou een netwerkplatform en klankbord waar kennisoverdracht & ervaringsuitwisseling centraal staan. 

Meer info over Plato NextGen > Klik hier!

Plato NextGen+

Ben jij actief in het familiebedrijf en is de aandelenoverdracht al (grotendeels) gebeurd? Op een interactieve manier worden kennis & ervaringen gedeeld met de bedoeling te professionaliseren en maximaal in te zetten op groei en succes. Je kan daarbij steeds rekenen op de coaching van ervaren meters & peter.

Meer info over Plato NextGen+ > Klik hier!

Plato NextGen Kick-off
Plato NextGen kick-off 2019.

 

NextGen Growth

Nextgen Growth is een groeitraject voor de familiale opvolger op zoek naar persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze tweedaagse workshop leer je concreet hoe je jouw sterktes én zwaktes kan omvormen tot opportuniteiten binnen jouw familiebedrijf.

Behoor jij tot de opvolgende generatie binnen het familiebedrijf? Kom dan samen met een groep van gelijkgestemde 'next generation' ondernemers ontdekken waar je sterktes en verlangens liggen. Leer deze te vertalen naar de werkvloer en familie. De zaken waar je tegenop loopt worden bespreekbaar gemaakt, met ruimte voor ervaringsuitwisseling met de groep.

Meer info over NextGen Growth > Klik hier!

Bootcamp Young & Strong: Help, mijn ouders zijn ondernemers!

Tijdens deze tweedaagse komen jouw kinderen in contact met gelijkgestemde zielen: andere jongeren uit een ondernemend. Er worden handvaten aangereikt om de goesting in ondernemerschap aan te wakkeren en van de nodige fundering te voorzien.

Doelgroep: jongeren van 15 tot 18 jaar
Timing: 3 & 4 november van 9u tot 16u

Meer info en inschrijven > Klik hier!

Bootcamp NextGen
Bootcamp Young & Strong 2019 @ Corda Campus.

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo