Skip to main content
  • Home
  • Getuigenissen
Plato Vlaams-Brabant

Getuigenissen

Plato in de kijker: Selwyn Devroe

In deze nieuwe reeks zetten we steeds een Platonist in de kijker. We bijten de spits af met een interview op een Plato Kick-off sessie met Selwyn Devroe, Plato-addict en peter.

In een Plato-traject wordt dieper ingegaan op een bepaald thema. In vaste groepen komen max. 15 gelijkgestemden maandelijks samen om via concrete kennis- en ervaringsuitwisseling know how te delen en te netwerken. Dat alles in een vertrouwelijk kader, zonder concurrenten en onder begeleiding van Platometers & -peters. 

Deze Platonisten delen hun ervaring!

Plato Kick-Off

Op 21 januari vond de eerste kick-off plaats van 2020, waarbij twee Plato-groepen Algemeen Management zijn opgestart. De deelnemers kregen uitgebreid de kans om elkaar beter te leren kennen via een dynamisch kennismakingsspel dat één van de Bryo’s (Zinid) heeft uitgewerkt. Naast de leuke, informele gesprekken werd er ook dieper ingegaan op de inhoudelijke thema’s die het Plato-traject zullen bepalen en werden de verwachtingen van de Platonisten afgestemd.  Als afsluiter kregen de deelnemers een lekker diner voorgeschoteld waarbij ze ruim de kans kregen om te netwerken. 

Plato Kick-OffPlato Kick-OffPlato Kick-Off

 

 

Plato meter: Suyin Aerts

Suyin is Plato-meter bij Voka Vlaams-Brabant. “Zelf ben ik als deelnemer begonnen bij Plato, en dat in een fantastisch leuke groep. Tot drie keer toe is deze groep opgestart. Ondertussen zit ik aan mijn vierde groep, maar deze keer als Plato-meter. Vanuit mijn professionele ervaring is het modereren van gesprekken, iets wat zeker van pas komt bij onze Plato-sessies, me zeker niet vreemd. Het is belangrijk dat een groep zo snel mogelijk een mooi niveau bereikt en de deelnemers de waarden van Plato begrijpen.”

Suyin is een sterke voorstander van netwerkmomenten met inhoud. “Gaan netwerken om te netwerken, daar ben ik niet zo voor te vinden. Voor mij is een netwerkevent pas geslaagd als je thuiskomt met het gevoel dat je daadwerkelijk iets hebt opgestoken. Helaas is dat niet overal en altijd het geval. Daarom schakel ik zelf sprekers in die ik persoonlijk ken of al heb horen spreken. Daar zit het belang van je rol als Plato-meter: de spreker briefen zodat hij of zij de groep op een interactieve manier dingen kan bijleren. Netwerken, dat moet part of the game zijn van elke ondernemer.”

“Een uitdaging tijdens een Plato samenkomst is om zelf deel te nemen en ondertussen de rol als moderator op te nemen”, aldus Suyin. “Je moet jezelf dus als het ware een beetje wegcijferen, maar tegelijkertijd oppassen dat je niet apathisch afwezig bent. Een goede balans vinden is essentieel. Ook is het belangrijk om een globaal overzicht van de groep te krijgen: er zijn er altijd bij die haantje de voorste zijn en mensen die net erg stil blijven. Dan is het je taak als meter om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende aan bod komt. En daar heb ik als moderator voldoende ervaring mee.”

Lees meer in ons magazine Ondernemers

Contactpersoon

Els Boersma

Relatiebeheerder - Coördinator Plato