Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • NextGen Community

Binnen de familie wordt er misschien verondersteld dat je de organisatie wil overnemen, maar is dat wel zo? Wat komt er kijken bij de instap in het familiebedrijf? Heb je zussen of broers die er anders over denken? Wat zijn jouw mogelijkheden voor de toekomst?

NextGen Community brengt je in contact met jongeren in dezelfde situatie. In 4 sessies denken we na over jouw toekomst binnen het familiebedrijf.

NextGen Community biedt antwoorden op al jouw vragen omtrent het al dan niet overnemen van of het deelnemen aan de familiale activiteiten. Tijdens dit traject kom je in contact met jonge mensen in een soortgelijke situatie. Via verschillende experten en praktijkgetuigenissen word je in vier sessies ge├»nspireerd over de mogelijkheden die de toekomst voor jou brengt. 

Dit traject vindt plaats in een gesloten groep van 8-10 deelnemers zodat je open en vrijuit kan spreken over de uitdagingen, problemen of bekommernissen die jouw pad kruisen. 

Programma

Sessie 1: De verschillende rollen in het familiebedrijf & familiale afspraken: Tijdens deze eerste sessie laten we jullie kennismaken met de verschillende rollen in een familiebedrijf.

Sessie 2: Communicatie & Emotie: In een familiebedrijf gaat het naast de zaak vooral om mensen, die in relatie staan of zelfs deel uitmaken van de bedrijfsfamilie. In aanloop van diverse belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht zien we dat de complexiteit van de relaties vaak toeneemt en de communicatie tussen (familie)leden onder druk kan komen te staan. Nochtans vormt effectieve communicatie een van de voornaamste sleutels om alle violen gelijk te stemmen. Maar hoe doe je dat: effectief communiceren

Sessie 3: Techniciteit familiale overdracht: Indien je ooit zal willen overgaan tot effectieve familiale opvolging, kan de eigendom worden overgedragen door schenking of verkoop. Maar wat zijn nu de fiscale en juridische consequenties hiervan? Zullen hier belastingen op geheven worden en hoeveel? Wat met zussen en broers, dienen zij uitgekocht te worden? En welke modaliteiten dienen er vastgelegd te worden om in de toekomst niet voor voldongen feiten te komen staan?

Sessie 4: Praktijkgetuigenis van een familiebedrijf

NextGen Community is op zoek naar (kandidaat) opvolgers vanaf 18 jaar die opgegroeid zijn binnen een ondernemende familie

  • Je bent (nog) niet actief in het familiebedrijf (student of extern aan het werk), maar je denkt alvast na over deze stap
  • Je bent enkele jaren actief in het familiebedrijf en je wil nadenken over de toekomst

Banner

Contactpersoon

Julie Oris

Adviseur eigenaar-ondernemers