Skip to main content

Navigatie

Niet te missen

Voka Open Bedrijvendag

Virtuele Voka Open Bedrijvendag 2020

4 Okt 2020

Meer info
Verderkijkers - Kmo of the future

Verderkijkers - Kmo of the future

17 Nov 2020

Meer info
Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit? Hoe gaan we verder na de brexit?

Hoe gaan we verder na de brexit?

Brexit FAQ

brexit

Brexit: de meest gestelde vragen

Na moeizame onderhandelingen van meer dan 2 jaar stapte het Verenigd Koninkrijk (VK) op 31 januari 2020 officieel uit de Europese Unie (EU). Sindsdien hebben het VK en de EU lang onderhandeld over de toekomstige relatie die op 1 januari 2021 in werking is getreden. De onderhandelingen zijn moeizaam verlopen. Uiteindelijk mondden ze uit in een beperkt akkoord. Voka verzamelt hier de meest gestelde vragen over de brexit. Lees zeker ook onze online special rond brexit en ontdek daar onder meer activiteiten en handige tools.

Aan de
slag

Drie handige tools om je bedrijf 'brexit-proof' te maken

De Brexit Impact Scan is er voor alle bedrijven in België. De brexit kan uw bedrijf raken, ook al vermoedt u dat in eerste instantie niet. Doorloop alle op u van toepassing zijnde situaties om de - soms onvermoede - effecten voor uw bedrijf te ontdekken.

Ga naar de Brexit Impact Scan
 

Hoe pas ik mijn bedrijf aan ter voorbereiding van een harde brexit? De douane stelt een handige checklist ter beschikking waar je overal op moet letten.

Ga naar de checklist
 

Deze handige gids vat de voornaamste aandachtspunten samen voor goederenexporteurs

Download de gids

 

Publicaties

Vul uw gegevens in en selecteer de publicaties die u wil downloaden.

Zowel overheid als ondernemers moeten meer dan ooit de nodige maatregelen treffen om de gevolgen van de brexit zo goed mogelijk op te vangen.

Gilles Suply  |  Adviseur EU en Internationaal ondernemen
gilles.suply@voka.be
+32 474 66 33 98
Gilles Suply

Lobby & advies

Brexit: De acties van Voka in a nutshell

Voka heeft van bij het begin van de onderhandelingen telkens opgeroepen tot een handelsvriendelijke brexit die zoveel als mogelijk de handel tussen Vlaanderen en het VK vrijwaart. Zo moet er onder andere vermeden worden dat importtarieven opnieuw geheven worden en dat er divergentie van de gehanteerde standaarden optreedt tussen de EU en het VK. Ontdek hier onze acties.

Brexit: links die u wegwijs maken

Voka houdt nauwe contacten met tal van organisaties die ondernemingen helpen en advies geven. Wij verzamelden hier de meest nuttige links die u wegwijs kunnen maken in uw voorbereiding op de brexit.

Brexit: Stel uw vraag aan het Voka brexit-team

Voka is lid van zowel de federale Brexit High Level Group als de Vlaamse Brexit Task Force. Het brexit-team van Voka staat ook in nauw contact met tal van organisaties die op een of andere manier te maken hebben met de brexit. Daardoor kan u bij ons steeds terecht voor begeleiding en eerstehands advies in verband met handel drijven met de UK en de voorbereiding voor en gevolgen van de brexit.

NIEUWS

Brexit: We moeten er klaar voor zijn

Hoewel 15 oktober naar voren werd geschoven als de ultieme deadline voor een ‘brexit akkoord’, is het nog steeds wachten op witte rook. Indien we een ‘no deal’ willen vermijden, is het cruciaal dat de EU en het VK de komende weken nu eindelijk overgaan tot het smeden van een compromis. De bedrijfswereld en de overheid moeten ondertussen onverkort doorgaan met het treffen van voorbereidingen want zelfs in geval van een deal, zullen de modaliteiten om zaken te doen met het VK sterk veranderen. 

Brexit: Stel uw vraag aan het Voka brexit-team

Voka is lid van zowel de federale Brexit High Level Group als de Vlaamse Brexit Task Force. Het brexit-team van Voka staat ook in nauw contact met tal van organisaties die op een of andere manier te maken hebben met de brexit. Daardoor kan u bij ons steeds terecht voor begeleiding en eerstehands advies in verband met handel drijven met de UK en de voorbereiding voor en gevolgen van de brexit.

Brexit: Stand van zaken onderhandelingen

De onderhandelingen over de toekomstige relatie tussen de EU en het VK lijken steeds meer in een impasse te geraken. Het risico op een tweede economische crisis in januari 2021 na de ongeziene coronacrisis is dan ook zeker niet uit te sluiten.

Vanaf nu één-op-één-advies voor al je brexit-vragen bij Voka Mechelen-Kempen

Om ondernemers zo goed mogelijk op de gevolgen van de Brexit voor te bereiden, lanceert Voka - KvK Mechelen-Kempen een ‘Brexit Advisory Board’. Eén-op-één-advies voor als je met vragen zit. Wat gaat dit voor mijn export betekenen? Welk keuringsattest is er straks nodig? En krijg ik mijn goederen nog ter plaatse? Een team van vijf experten staat klaar.

Activiteiten

Brexit: drempel of opportuniteit?

Brexit: drempel of opportuniteit? (GRATIS)

2 Feb 2022

Meer info
Mercurio: Go International 4 Services 2022

Mercurio Go International 4 Services

8 Mrt 2022

Hasselt
Meer info
Europese subsidies en financiering

Lunch and learn - Europese subsidies en financiering

10 Mrt 2022

Brussel
Meer info

Updates van dit dossier in uw mailbox

Ik ontvang graag updates van Voka omtrent dit dossier

Meer info via https://www.voka.be/privacy