Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Terug naar het overzicht

Juweliers Casteur blijft positie in uitdunnend juwelierslandschap versterken

“Beleving creëren is onze tweede natuur geworden”

Het vieren van mijlpalen in het leven gaat vaak gepaard met het kiezen van een nieuw horloge of een stijlvol juweel. Juweliers Casteur, gelegen in hartje Waregem, mikt al jarenlang met succes op het hogere segment van deze markt en illustreert dat onder meer met gepersonaliseerde creaties binnen hun eigen collecties.

Juweliers Casteur blijft positie in uitdunnend juwelierslandschap versterken Hilde Bruwier Stefaan Casteur

Aloïs Casteur startte in 1930 een juwelierszaak in Ooigem, maar lang duurde het niet voor de zaak definitief naar het centrum van de paardenstad verhuisde. Stefaan Casteur: “Door de jaren heen is het bedrijf organisch gegroeid, doordat we ook de aangrenzende panden konden verwerven. Daardoor hebben we het bedrijf ook volledig in onze eigen stijl kunnen inrichten. Die stijl is wat atypisch in vergelijking met veel andere juwelierszaken: geen schreeuwerige corners van talrijke merken, maar een oase van rust waarin mensen in alle discretie hun juwelen of horloges kunnen kiezen en passen.” 

Dat passen mag je zelfs letterlijk nemen. “Onze ‘Glorious Room’, op de bovenverdieping, ademt tijdloze klasse en rust, zodat we mensen op een heel persoonlijke manier kunnen helpen. Er is zelfs een ruimte waar ze zich kunnen omkleden, om te zien hoe hun juwelen bij diverse outfits passen”, vult Hilde Bruwier, echtgenote van Stefaan, aan. 

Exclusiviteit en innovatie 

De voorbije jaren zagen Stefaan en Hilde een felle consolidatiebeweging in de markt. “Veel merken gaan almaar exclusiever, maar niet elke juwelier kan het zich veroorloven in die trend mee te gaan. Daardoor zijn talrijke collega’s gestopt. Die uitdunning, onze sterke investeringen in beleving, topmerken én eigen merken zorgen ervoor dat we mensen uit een almaar breder gebied bereiken: van Noord-Frankrijk tot de kust, van de Westhoek tot Antwerpen. Daarom zijn we ook bezig met onze website naar het Frans te vertalen. Velen doen daar inspiratie op en komen dan, met een screenshot van hun voorkeur in de hand, op afspraak in de winkel. Ze kiezen dan bijvoorbeeld een juweel van Pomellato of een horloge van OMEGA, Breitling, TAG Heuer en CHANEL. Bij al die merken behoren we tot de beste verdeelpunten in België, bij Pomellato is dat zelfs de hele Benelux.” 

Net als andere nicheberoepen in onze branche, zijn horlogemaker en goudsmid knelpuntambachten geworden.

Hilde Bruwier en Stefaan Casteur

Juweliers Casteur heeft een team van 8 mensen, die zich creatief uitleven om voor klanten originele en persoonlijke creaties te vinden. “Eigen ontwerpen en maatwerk laten we uitvoeren in een extern atelier dat vrijwel uitsluitend voor ons werkt. Je vindt er de meest uiteenlopende specialisten, van steenzetters tot polijsters. Zelf hebben we nog een eigen uurwerkatelier, waar we klanten regelmatig de uitermate verfijnde technische mechaniek achter een horloge uitleggen. Net als andere nicheberoepen in onze branche, zijn horlogemaker en goudsmid knelpuntambachten geworden.” 

De kans bestaat dat de vierde generatie op termijn in de zaak stapt. “Ze mogen zich eerst volop ontplooien in hun studies en (internationale) ervaring in andere branches opdoen, we zien later dan wel of ze in onze voetsporen willen treden”, besluiten Stefaan en Hilde. (BVC - Foto DD) 

www.casteur.be