Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Terug naar het overzicht

H.A.P. Construct nam deel aan de Digihub 2.0 van Voka

H.A.P. Construct uit Tielt wou een zicht krijgen op zijn digitale competitiviteit. Het bedrijf deed daarvoor een beroep op het Digihub 2.0- traject van Voka, waardoor het zich kon vergelijken met andere kmo’s en advies op maat kreeg. Zaakvoerders Wouter Verbeerst en Annelien Detollenaere blikken er positief op terug.

H.A.P. Construct

H.A.P. Construct uit Tielt produceert en plaatst aluminium ramen en deuren. Klanten kunnen er ook terecht voor schrijnwerk in hout en pvc. Bij dochterbedrijf Arpus wordt dan weer aluminium gevelbekleding gemaakt. Arpus werkt zowel voor H.A.P. als voor andere plaatsers en voor bouwheren. In totaal werken in het team van zaakvoerders Wouter Verbeerst en Annelien Detollenaere een 16-tal vaste mensen en onderaannemers.

Toen het bedrijf vorig jaar op aanraden van collega-ondernemers lid werd van Voka West-Vlaanderen, werd een deelname voorgesteld aan het Digihub 2.0-traject. Dat is een begeleidingstraject in het kader van eerstelijnsadvies voor digitaliseringsvraagstukken. “We zijn wel geïnteresseerd in het hele digitale gebeuren, maar hadden toch het gevoel dat het een zwakke schakel was in onze bedrijfsvoering. Alles evolueert zo snel, en bovendien zaten we intern niet op dezelfde lijn over de keuze tussen NAS of cloud”, duiden Wouter Verbeerst en Annelien Detollenaere. 

Een digiscan met 27 vragen, die Wouter digitaal invulde, vormde de kick-off. Het resultaat daarvan deed dienst als ijkpunt voor de verdere begeleiding. Daarna ging Frederik Delodder, Adviseur Digitalisering en Innovatie bij Voka West-Vlaanderen, langs bij H.A.P. “Tijdens dat gesprek zoomden we in op de ervaringen en de bestaande uitdagingen bij digitaliseringsprojecten. Daaruit bleek dat het bedrijf intensief gebruik maakte van Notion als tool voor projectmanagement. We planden een tweede gesprek in om daar dieper op in te gaan”, zegt hij. Wouter en Annelien vullen aan: “2 van onze medewerkers zijn intensief bezig met Notion en hebben de tool zelf geprogrammeerd op maat van ons bedrijf, waardoor het dé leidraad is tijdens onze bedrijfsprocessen – van de eerste offerte tot de eindfacturatie. We kregen van Frederik enkele mogelijke verbeterpunten, maar onthielden vooral de complimenten voor het werk van onze mensen.” 

Optimalisaties 

“Na de scan en de gesprekken stelden we inderdaad enkele kleine optimalisaties voor”, vult Frederik aan. “Denk maar aan het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden binnen digitaliseringsprojecten en het belang van heldere digitale ambities. We opperden ook de overstap van een fileserver naar de cloud. Daardoor kunnen gebruikers vlotter bestanden delen doorheen de organisatie en zou Notion nog gebruiksvriendelijker kunnen worden. Daarnaast hebben we enkele partners voorgesteld die H.A.P. kunnen ondersteunen om Notion verder te ontwikkelen op maat van de onderneming”, besluit Frederik. 

Annelien en Wouter blikken positief terug op Digihub 2.0. “Door eerdere ervaringen met softwareaanbieders, die vaak hun eigen product pushten, waren we het vertrouwen wat verloren. Maar Voka geeft je objectief en neutraal advies. Het was ook fijn dat uit de scan bleek dat we het niet zo slecht doen, integendeel zelfs. De volgende stappen nemen we mee voor de toekomst, zonder er een timing op te plakken. We zijn net overgestapt van IT-aanbieder; eerst even op adem komen”, lachen ze.

Hoe ver staat jouw bedrijf op het vlak van digitale ontwikkeling?

Vul gratis de Digitale Quick Scan in, ontvang concrete tips om de digitale competitiviteit van jouw bedrijf te versterken en krijg advies op maat via een persoonlijk opvolggesprek.