Overslaan en naar de inhoud gaan

Navigatie

Terug naar het overzicht

Marlex + Novius = NOMA

Sinds 22 mei gaan advocatenkantoren Marlex uit Brugge en Novius uit Brussel en Kortrijk samen verder. Onder de nieuwe naam NOMA zullen ze met complementaire expertise ondernemers en overheden nog beter kunnen ondersteunen in hun juridische uitdagingen. “De vlotte fusie is het verhaal van een persoonlijke klik tussen de 5 partners, die snel de meerwaarde zagen van deze samenwerking”, vertelt Gregory Vermaercke.

Marlex + Novius = NOMA Gregory Vermaercke en Marc D’Hoore

Beide kantoren legden de afgelopen decennia een gelijkaardig parcours af. Marc D’hoore startte in 1986 een eenmanskantoor met een generalistische focus. Later vervelde het tot een multinichekantoor met een focus op ondernemingen. Gregory Vermaercke kwam in 2006 aan boord met een specialisatie in omgevings- en administratief recht, met een bijkomende focus op overheden. “Het verhaal van Novius begint bij Dirk Merckx, die een 30-tal jaar geleden van start ging vanuit zijn fiscale expertise en evolueerde naar een kantoor met zakelijke dienstverlening op het vlak van fiscaal recht, vennootschapsrecht en m&a. Michaël Boudry en Toon Proost zijn bij Novius tot partner doorgegroeid in 2013 en 2021.” 

“Door een gemeenschappelijke hobby raakten Michaël en ik aan de babbel over de zoektocht naar geschikte medewerkers. Al vlug bleek de synergie tussen Novius en Marlex er op diverse vlakken te zijn en raakten ook de andere partners enthousiast over een mogelijke samenwerking. Ook de medewerkers langs beide kanten waren vroeg op de hoogte, zodat ze in alle discretie wisten waar we mee bezig waren. De fusie is nodig om te kunnen groeien, maar ook om mee te evolueren met de razendsnelle veranderingen op het vlak van IT en AI. Ik ben daar een absolutie ‘believer’ in, niet om ons werk volledig over te nemen, maar om het efficiënter te maken. Maar je hebt er omvang voor nodig. Dat we door de fusie tegelijk elkaars expertise verder aanvullen en daardoor nog meer kennis in eigen huis zullen hebben, is voor onze klanten zeker een meerwaarde.” 

“Met 3 locaties hebben we een goede geografische spreiding, maar op termijn kijken we zeker nog naar bijkomende regio’s. Zeker voor jonge mensen is op verschillende plaatsen kunnen werken een pluspunt. Samen met het grotere team van NOMA merken we nu al dat dit voor een andere ‘vibe’ zorgt in gesprekken met potentiële medewerkers. Het is dus zeker een goeie beslissing geweest.” (SD - Foto MVN) 

www.noma.law