Brexit zorgt voor grote onzekerheid bij Vlaamse bedrijven

Het leave-kamp heeft het Brits referendum over het vertrek uit de Europese unie gewonnen. Ook de Vlaamse ondernemingen zullen de Brexit voelen. “Er breekt een periode van grote onzekerheid aan”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, in een eerste reactie.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

"Stakingsactie in haven zou economische sabotage zijn"

Tijdens de nationale stakingsdag van 24 juni zou het ACOD de economische assen willen platleggen, in het bijzonder de havens. Vooral loodsen en sluiswachters zouden daarbij op zoveel mogelijk economische schade mikken. Onaanvaardbaar, vindt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. 

Lees meer...
West-Vlaanderen

Summer Businesscard Meeting met Karel De Gucht

Op dinsdagavond 21 juni was Minister van Staat en gewezen Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht te gast bij Voka-West Vlaanderen. Samen met de leden van de verschillende Businessclubs en de stakeholders van ‘Internationaal Ondernemen & Innovatie’ werd de huidige stand van zaken omtrent de vrijhandelsakkoorden afgetoetst.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: De Groene Kans

Laaggeschoolden en mensen met een moeilijke achtergrond aan werk helpen, dat was ongeveer twintig jaar geleden de bedoeling en het motto van De Groene Kans. De vzw die in de Westhoek groene diensten en bioproducten aanbiedt is intussen serieus gegroeid, maar de insteek is dezelfde gebleven.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Nieuwe voorzitter Federatie van Belgische Kamers van Koophandel

De algemene vergadering van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel heeft op 10 juni René Branders verkozen tot haar nieuwe voorzitter. René Branders volgt John Stoop op, die voorzitter was sinds 2006.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Startende Ondernemers

Startende ondernemers maken een sprong in het onbekende. Hoe goed je als starter ook voorbereid bent, een garantie op succes heb je nooit. In de laatste Ondernemers van dit voorjaar gaan we op zoek naar de drijfveren, ambities en valkuilen van enkele beginnende ondernemers. Eén ding hebben ze alvast gemeen: hun ongebreidelde enthousiasme.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners