West-Vlaams ondernemersvertrouwen neemt heel licht toe

Het vertrouwen van de West-Vlaamse ondernemers is afgelopen maand licht verbeterd. Dat blijkt uit de recentste Conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België. In onze provincie staat het cijfer nu op -11,5, tegenover -12,1 eind januari.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Indexsprong is belangrijke stap om jobs te behouden en te creëren

Vandaag bereikte de federale regering een akkoord over de uitvoering van de loonnorm en de indexprong. Volgens Voka zijn deze twee ingrepen van essentieel belang om de loonkloof met de buurlanden te verkleinen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Makersmatch zoekt maakbedrijven

Onder de noemer ‘Makersmatch’ zoekt Handmade in Brugge lokale maakbedrijven die met ambachtelijke ontwerpers willen samenwerken om zo tot kruisbestuiving, kennisuitwisseling, productinnovatie, netwerking en verkenning van nieuwe markten te komen. Er worden vijf duo’s gevormd die gedurende een half jaar een begeleid traject doorlopen. Ze gaan samen in het atelier aan de slag om via co-creatie tot productinnovatie te komen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Tips om succesvol te starten én te blijven

Maar liefst 40 jonge ondernemers die succesvol willen starten én blijven, namen deel aan deze praktijkgerichte ontbijtsessie op 24 februari in het Bedrijvencentrum Waregem. We maakten een overzicht van enkele interessante tips & tricks die de aanwezigen meekregen rond het financieren van hun start-up en het communiceren over hun producten/diensten. Startende ondernemers die deze editie misten, kunnen op 17 maart terecht in het Bedrijvencentrum Roeselare.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-actua wijst ondernemers op belangrijke verzekeringskwesties in Frankrijk

Op maandag 23 februari organiseerde Voka de gratis Voka-actua “Verzekeringen: te vermijden valkuilen voor uw (bouw)activiteiten in Frankrijk”. Philippe Vandenbulcke van Casier Risk & Insurance maakte deelnemers eerst wegwijs in de (verplichte) typisch Franse verzekeringen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Toptechnologiecentrum Mechatronica in West-Vlaanderen

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen en Sirris, collectief centrum van de Belgische technologische industrie, richten nog dit jaar een toptechnologiecentrum op in West-Vlaanderen. Kostenplaatje voor de operationalisering van het centrum wordt op 4 miljoen euro geraamd. Het centrum wordt het expertisecentrum van de nieuwe Fabriek voor de Toekomst Machinebouw en Mechatronica.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners