West-Vlaamse export met 10% gestegen

De export van West-Vlaamse bedrijven naar landen buiten de Europese Unie is vorig jaar met 10% gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen, die de ‘certificaten van oorsprong’ uitreikt. Dat zijn documenten die meestal verplicht zijn voor export buiten de Europese Unie.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

230 ondernemers op laatste nieuwjaarsreceptie in Koksijde

Op de nieuwjaarsreceptie voor ondernemers uit regio Veurne-Westkust mocht Voka 230 ondernemers verwelkomen. Zij luisterden geboeid naar de uiteenzetting van Filip Van den Abeele over de vierde industriële revolutie en werden geïnspireerd door de praktijkvoorbeelden die hij aanhaalde. Het was de laatste nieuwjaarsreceptie van 2015 voor Voka West-Vlaanderen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Bryo Cross Border brengt West-Vlaamse en Noord-Franse starters samen

Op 29 januari gaat in Villeneuve-d’Ascq de tweede editie van Bryo Cross Border van start. Dat is een grensoverschrijdend project voor startende West-Vlaamse en Noord-Franse ondernemers. Dit jaar zijn er 8 bedrijven uit West-Vlaanderen ingeschreven en 9 uit Frankrijk. Er doet voor het eerst ook een Waals bedrijf mee. Het initiatief wil hen in contact brengen met elkaar en hen laten kennismaken met wat aan de andere kant van de grens gebeurt.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Gebrek aan ervaring doeltreffend aanpakken

Met het project Ervaring Werkt, wil initiatiefnemer VDAB (i.s.m. VRT, Adecco, Unizo en Voka) ervaring op de werkvloer stimuleren. Dit door verscheidene acties op poten te zetten die werkzoekenden sneller aan de ideale job kunnen helpen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Ondernemersvertrouwen opnieuw achteruit in januari

De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België is in januari voor de tweede maand op rij gedaald. Het ondernemersvertrouwen ging er in alle bedrijfstakken op achteruit.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: Duvatex (Vichte)

Duvatex heeft er z’n beste jaar ooit op zitten. Het bedrijf uit Vichte mocht vorig jaar 20 kaarsjes uitblazen en verkocht héél wat matrassen en dekbedden. “Naast goeie kwaliteit aan een goeie prijs willen we vooral een uitstekende service bieden aan onze klanten”, vertelt zaakvoerder Bernard Duchi.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners