Minister-president te gast bij Voka West-Vlaanderen

Minister-President Geert Bourgeois was op 22 september te gast op de Raad van Bestuur van Voka West-Vlaanderen in cinema De Keizer in Lichtervelde. Hij gaf tekst en uitleg over het Vlaams regeerakkoord. Hij had het over de omschakeling binnen de Vlaamse overheid en de West-Vlaamse economie.

 

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Ondernemingen steunen faire keuzes voor onze welvaart

De vakbonden houden vandaag een nationale meeting in Brussel voor ‘sociale rechtvaardigheid’. Ook Voka is voor sociale rechtvaardigheid, die gebaseerd is op faire keuzes. Gedelegeerd bestuurder Jo Libeer: “Er is geen reden voor pessimisme of om angst te hebben voor de budgettaire inspanningen die de overheden moeten leveren."

Lees meer...
West-Vlaanderen

Besparen én tegelijk investeren is weg naar herstel

“De Vlaamse regering neemt de juiste koers: door tegelijk te besparen én te investeren, zet zij Vlaanderen op weg naar meer welzijn en welvaart”, stelt Voka tevreden vast.  De werkgeversorganisatie vindt veel positieve signalen terug in de Septemberverklaring van de Vlaamse regering.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka wordt partner in Open Bedrijvendag

Open Bedrijvendag komt voor een kwart in handen van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen. Samen met Roularta Media Group en TWICE organiseert Voka voortaan het grootste eendagsevenement in België. Dit jaar zetten op zondag 5 oktober opnieuw ruim 400 bedrijven in Vlaanderen en Wallonië hun deuren open voor het grote publiek.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Krachtenbundeling rond West-Vlaamse havens

Voka West-Vlaanderen en APZI richten samen de Havencel West-Vlaanderen op, die door studie en belangenbehartiging de havens van Zeebrugge en Oostende meer op de kaart moet zetten. De Havencel moet de beleidsmakers op een krachtige manier van meer input over onze West-Vlaamse havens voorzien.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Meerwaardebelasting treft ondernemers

Het voorstel van CD&V om een meerwaardebelasting op aandelen in te voeren, stuit op ongenoegen bij de ondernemers. Zij die zorgen voor jobcreatie worden opnieuw geviseerd, klinkt het. Ook voor Voka kan dergelijk initiatief absoluut niet.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners