Drones? 5 vragen en antwoorden

Tijdens de Fly-in op de luchtmachtbasis van Koksijde vond ook de voka-actua “De industriële toepassingsmogelijkheden van drones en wat met het wettelijk kader?” plaats. Jasper Pillen, woordvoerder van Federaal Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant kwam er het wetgevend kader voor drones in België toelichten, terwijl Elwin Van Herck, zaakvoerder van het opleidingscentrum Noordzee Drones, de industriële toepassingsmogelijkheden schetste.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

18 starters werken grensoverschrijdend samen door Bryo Cross Border

18 West-Vlaamse, Waalse en Noord-Franse starters hebben de tweede editie van Bryo Cross Border afgrond. Dat is een grensoverschrijdend project voor startende ondernemers. Dit jaar waren er 8 bedrijven uit West-Vlaanderen ingeschreven en 9 uit Frankrijk. Er deed voor het eerst ook een Waals bedrijf mee. De slotsessie vond plaats op dinsdag 7 juli bij Voka in Kortrijk.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: Javana (Brugge)

“Toen mijn grootvader in 1949 begon met het verkopen van koffie en thee was dat echt nog een nichemarkt. Dat kunnen we ons nu niet meer voorstellen. Koffie en thee zijn ondertussen helemaal ingeburgerd, maar onze winkel bevindt zich nog steeds op dezelfde plek en er wordt nog altijd koffie geroosterd zoals toen”, vertelt Sylvie Verhaeghe die samen met haar zus Evelyne en haar man Thomas aan het hoofd staat van Javana.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka blij met nieuwe luchtverbinding Oostende-Rome

Amper een maand nadat Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen tijdens een event op de luchthaven Oostende-Brugge een oproep deed voor meer luchtverbindingen, kondigt Jetairfly een nieuwe vluchtroute van en naar Rome aan. De nieuwe bestemming prijkte bovenaan het verlanglijstje van West-Vlaamse bedrijfsleiders, bleek uit een enquête van Voka. De organisatie is dan ook bijzonder blij met het initiatief.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Nieuw nummer Franco-Belge plaatst Bryo Cross Border in de kijker

In de laatste Franco-Belge voor de zomer, plaatsen we het grensoverschrijdend project Bryo Cross Border in de kijker. Claire Michel, één van de Franse deelnemers, vertelt ons meer over haar project, over Bryo Cross Border en biedt een interessante ‘externe’ kijk op hoe wij, Belgen, zakendoen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Stephan Adriaenssens wordt nieuwe directeur-generaal Voka West-Vlaanderen

Stephan Adriaenssens wordt vanaf half augustus  de nieuwe directeur-generaal van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Hij volgt Hans Maertens op, die sinds 1 juli de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka vzw is. Dat heeft het bestuurscomité van Voka West-Vlaanderen deze week beslist.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners