Harde Brexit is nefast voor West-Vlaamse bedrijven

Dinsdag hield de Britse eerste minister Theresa May een belangrijke toespraak over haar visie op Brexit. Ze maakte er duidelijk dat het Verenigd Koninkrijk gaat voor een ‘harde’ Brexit en dus ook uit de interne markt stapt. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen betreurt die beslissing: “Dit schept opnieuw onzekerheid over eventuele invoerrechten en nieuwe administratieve beslommeringen met douane. Nefast voor onze Vlaamse en West-Vlaamse bedrijven.”

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: Vika

Al doet de naam ‘Vika’ misschien niet meteen een belletje rinkelen, toch zou het kunnen dat u een keuken of badkamer van deze maatwerkproducent heeft. Vika werkt enkel b2b-gericht en verkoopt aan keukenspeciaalzaken met toonzalen en sanitaire groothandels. De rijke geschiedenis van het bedrijf gaat ruim 45 jaar terug, maar de focus ligt meer dan ooit op de toekomst.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Ieper the future is yours

De eerste Voka-nieuwjaarsreceptie van 2017 vond op 16 januari plaats in De Lissewal te Ieper. Bijna 300 ondernemers en ondernemende medewerkers uit de regio kwamen er samen om zich te laten inspireren rond het Voka-jaarthema 'The future is (y)ours'.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Onze speerpunten voor de regio Ieper

In de streek rond Ieper bedraagt de werkloosheidsgraad slechts 4,9%, tegenover 7,2% in heel Vlaanderen. Die krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat  bedrijven moeilijk geschikte medewerkers vinden. Dat vormt voor heel wat ondernemingen een rem op hun groei. Daarom zet Voka West-Vlaanderen verschillende acties op.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Pendelfonds subsidieert duurzaam woon-werkverkeer

De Vlaamse overheid wil het woon-werkverkeer duurzamer maken. Daartoe richtte het onder meer het Pendelfonds op dat projecten subsidieert die een duurzaam woon-werkverkeer moeten bevorderen. Voor West-Vlaanderen kunnen projecten in Brugge, Damme, Kortrijk, Lendelede, Lichtervelde en Oostende voor de subsidie in aanmerking komen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Windmolenparken zijn belangrijk voor Belgische economie

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en BOC (Belgian Offshore Cluster), de vereniging die de Belgische toeleveranciers van de offshore-industrie samenbrengt, betreuren de ongenuanceerde berichtgeving over de Belgische windmolenparken op zee. “De verschillen tussen de Belgische en de Nederlandse steunverlening voor de windmolenparken wordt onvoldoende benadrukt. Daardoor lijkt het alsof de Belgische windmolenparken dubbel zoveel kosten als de Nederlandse, maar dat klopt niet”, klinkt het.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners