West-Vlaamse export trekt aan

Voka West-Vlaanderen reikte van januari tot en met juni dit jaar 10,8  meer certificaten van oorsprong uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is de sterkste groei van de voorbije jaren. Onze provincie doet het dit jaar weer beter dan het Vlaams gemiddelde waar een stijging van 3,2 procent opgetekend wordt.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Voka pleit voor constructief debat financiering onderwijs

Voka is geen voorstander om bedrijven te laten meebetalen voor het inschrijvingsgeld bij hogere opleidingen, zoals Alain Verschoren, rector aan de Universiteit Antwerpen (UA), heeft voorgesteld.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka ziet veel West-Vlaamse kleuren in Vlaams regeerakkoord

Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen stelt met genoegen vast dat in het Vlaams regeerakkoord heel wat West-Vlaamse prioriteiten opgenomen zijn. Zo worden essentiële stappen gezet in de ontsluiting van de haven van Zeebrugge en wordt er werk gemaakt van de N8 Ieper-Veurne. Ook zullen er voldoende bedrijventerreinen ontsloten worden en voorziet het regeerakkoord tal van maatregelen om het technisch onderwijs te versterken. Voka rekent er op dat een deel van de extra 500 miljoen euro die in onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd wordt, naar West-Vlaanderen zal vloeien.

Lees meer...
West-Vlaanderen

17 op 20 voor regeerprogramma

“Deze regering kan bakens verzetten, om het welzijn en de welvaart van Vlaanderen naar een hoger niveau te tillen”, stelt Voka tevreden.  De werkgeversorganisatie noemt het Vlaams regeerprogramma de te volgen weg voor de komende jaren. “Dit zal mensen en bedrijven de nodige extra zuurstof geven”, zegt Vokavoorzitter Michel Delbaere.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Vokacongres 2014 met Carlos Brito

Op donderdag 20 november vindt het Vokacongres plaats in Brussels Expo Paleis 1. Tijdens het congres staat het tienjarig bestaan van Voka in de kijker.Lees meer...
West-Vlaanderen

Vlaanderen mag federaal beleid niet verderzetten

“Met de nieuwe bevoegdheden kunnen we diepgaand hervormen in Vlaanderen. Die kans mogen we niet laten liggen”, vindt Voka, nu de staatshervorming van kracht gaat. Vandaag komt een hele reeks nieuwe bevoegdheden in het kader van de zesde staatshervorming over naar de deelstaten. Bij de meest zichtbare zijn de kinderbijslag, de woonbonus en het doelgroepenbeleid op de arbeidsmarkt.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners