West-Vlaamse economie blijft positief evolueren

De West-Vlaamse economie deed het in de eerste helft van dit jaar goed: de werkloosheid bleef verder dalen en was in het tweede kwartaal de laagste van alle Vlaamse provincies. Er waren in de eerste helft van dit jaar ook 14% minder faillissementen. En vergeleken met 2013 nam in 2014 het aantal starters met ruim 12% toe, de hoogste stijging in Vlaanderen. Deze positieve evoluties vertalen zich ook in het toenemend ondernemersvertrouwen in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers die Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen analyseerde.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Vertrouwen West-Vlaamse ondernemers kent opnieuw lichte stijging

Het vertrouwen van de West-Vlaamse ondernemers in de economie kent na een kleine daling in de maand juni opnieuw een lichte stijging in juli. Hiermee komt het ondernemersvertrouwen op hetzelfde niveau als in mei. Dat blijkt uit de recentste conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Taxshift: Oké voor jobs, jobs en jobs, maar...

“Deze regering heeft drie belangrijke prioriteiten: jobs jobs en jobs”, dat benadrukte premier Charles Michel na de aankondiging van de taxshift. Dat horen wij natuurlijk graag, want we zeggen het al een hele tijd: groei is onze enige sociale zekerheid, de enige manier om duurzaam jobs te creëren. En deze hervormingen zijn het startschot voor meer groei en competitiviteit.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Taxshift goed voor groei en jobs

Deze nacht heeft de federale regering een akkoord bereikt over de langverwachte taxshift. Daarnaast heeft de regering de begroting van 2015-2016 op orde gebracht. “Voka is steeds voorstander geweest van een grote taxshift”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “En een shift van 3,7 miljard tegen 2018 is alvast een behoorlijk bedrag.”

Lees meer...
West-Vlaanderen

Vlaamse regering zet de bakens uit voor hervorming diversiteitsbeleid

Met de conceptnota zoals vorige week vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse regering, wil het beleid voortaan inzetten op een andere aanpak van het diversiteitsbeleid: de nadruk zal nu liggen op competenties.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Ontdek PLATO Experten Digitaal in dit filmpje

Op 24 september start het nieuwe netwerk PLATO Experten Digitaal. Wat is dat eigenlijk? Ontdek het in dit filmpje!

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners