Waarheen met de economie in West-Vlaanderen tegen 2030?

De POM West-Vlaanderen gaat van start met een prospectief economisch onderzoek dat moet aangeven wat de gewenste duurzame economische ontwikkeling op lange termijn is van de provincie West-Vlaanderen. De POM neemt daarvoor Econopolis Strategy nv uit Antwerpen onder de arm.

Lees meer...

Recent

West-Vlaanderen

Voka-actua 'Duurzame communicatie'

Op 24 april vond een sessie van Voka-actua plaats rond duurzame communicatie. We waren voor de gelegenheid te gast bij het Brugse PR- en communicatiebedrijf Cayman. Gedurende anderhalf uur gaven Anouk Van de Meulebroecke van Sliding Doors en Sabine Simoens van Cayman uitleg over duurzaam ondernemen en communiceren.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: Stan - De Mailingman (Kortrijk)

De Mailingman is een postverwerkingsbedrijf uit Kortrijk dat het de laatste jaren erg goed doet. Met verschillende services probeert men de klant zo goed en volledig mogelijk bij te staan en zich daarnaast ook in te zetten  voor de gemeenschap. “Wij vinden dat we als onderneming ook een meerwaarde moeten betekenen voor de maatschappij”, vertelt Stan Callens.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Aalst, Tienen en Kortrijk gaan voor TAK27

Via het gezamenlijke project TAK27 gaan Aalst, Tienen en Kortrijk zich meer profileren, respectievelijk als ‘hotspot voor zorg’, ‘stad die innoveert in de voeding van morgen’ en ‘stad van creatie en innovatie’. De drie steden krijgen hiervoor subsidies van het Agentschap Ondernemen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Mooie blikvangers in zevende nummer van 'Ondernemers'

We focussen in dit nummer onder meer op United Petfood. Het bedrjif van West-Vlaams ondernemer Dominiek Dumoulin produceert droge voeding voor katten en honden en gaat op overnamepad in Frankrijk.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Hans Maertens aan het woord in Trends

“West-Vlaamse bedrijven zijn als kameleons”. Dat is de titel van het interview met directeur-generaal Hans Maertens in het recentste nummer van Trends. In een helder en rechtuit interview analyseert hij de plus- en minpunten van het economisch weefsel in West-Vlaanderen.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners