Vertrouwen West-Vlaamse ondernemers stijgt licht

Het vertrouwen van de West-Vlaamse ondernemers in de economie blijft lichtjes stijgen. Dat blijkt uit de recentste conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België.

Lees meer...

Recent

Hans Maertens

Kilometerheffing voor wielertoeristen

Stel je Vlaanderen voor met een prima fietsnetwerk naar Nederlands model en met fietssnelwegen tussen de grote steden. Op dat fietsnetwerk is er heel druk verkeer van pendelaars naar het werk, vrijetijdsfietsers, elektrische fietsers, wielertoeristen enzovoort. Door de drukte wordt het op bepaalde plaatsen onveilig en gebeuren er jammerlijke ongevallen. En dan beslist de regering om in te grijpen.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Druk bijgewoonde Voka-actua over 3D-printing

Van het printen van een prothese op maat tot een klein onderdeeltje voor de auto-industrie: de mogelijkheden van 3D-printen zijn eindeloos. De nieuwe technologie biedt voor heel wat ondernemers opportuniteiten. Om die te ontdekken, organiseerde Voka op 26 maart een Voka-actua bij Buda::lab in Kortrijk.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka vraagt grondige denkoefening over ontsluiting van de Westhoek

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen dringt aan op een grondige denkoefening over een betere ontsluiting van de Westhoek. Voka vraagt niet alleen een dubbel spoor op de lijn Ieper-Poperinge. De organisatie wil ook dat er goed wordt nagedacht over andere vormen van openbaar vervoer én de ontsluiting over de weg, zowel richting binnenland als richting de Franse metropolen Lille en Duinkerke.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Patrick Reyntjens verkozen tot West-Vlaamse Jonge Ondernemer 2015

De titel werd op woensdagavond 25 maart voor de vierde maal uitgereikt door de West-Vlaamse afdelingen van Junior Chamber International (JCI). De laureaat is Patrick Reyntjens, zaakvoerder van GEOxyz uit Zwevegem. Hij haalde het in de laatste ronde van Ward Demyttenaere van Construx, Miguel Garcia-Miranda van LiquidFloors en Mike Matheeussen van TEN Group.

Lees meer...
West-Vlaanderen

Voka-lid in de kijker: Family Foods (Houthulst)

“Het begon allemaal 17 jaar geleden toen we onze frituur in Staden openden.” vertelt Alexander Beernaert van Family Foods. Vandaag beschikt dit familiebedrijf over 8 mobiele frituren waarmee wekelijks de catering op 20 à 40 privé- en bedrijfsfeesten, verjaardagen, babyborrels,… verzorgd wordt. “Ook het aanbod werd in de loop van de jaren uitgebreid, zowel op het vlak van eten als omkadering.”

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk
tel. 056 23 50 51
info.wvl@voka.be

Partners