Extra jaren vertraging Oosterweel onaanvaardbaar voor bedrijven

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland nam onthutst kennis van de adviezen van de auditeurs van de Raad van State die fundamentele kritiek hebben op de manier waarop het MER-Oosterweel tot stand kwam. Een mogelijke vernietiging van het GRUP is een economische catastrofe voor een regio die smeekt om oplossingen. Een setback van jaren is onaanvaardbaar voor het bedrijfsleven. 

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Vooruitblik 2017 met George Osborne

Met premier Charles Michel en Frans president Nicolas Sarkozy schitterden reeds twee politieke zwaargewichten op het podium van Vooruitblik. Voor Vooruitblik 2017 zochten we over het Kanaal naar een inspirerende spreker. Lees meer...
Antwerpen-Waasland

ONDERNEMERS. volledig in het nieuw

Een nieuwe maand betekent steevast een nieuwe ONDERNEMERS. in uw brievenbus. Deze maand merkt u wellicht enkele verschillen met de vorige nummers. ONDERNEMERS. werd namelijk in een nieuw jasje gestoken: lay-outmatig en ook redactioneel. We wensen u veel leesplezier!

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Ondernemersprijzen uitgereikt tijdens Eindejaarsfeest in t BAU-huis

Maandag verzamelden 500 ondernemers in het modernistische, industriële maar feeëriek verlichte ‘t BAU-huis in Sint-Niklaas voor het jaarlijkse eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Naar goede gewoonte werden tijdens dit event ook enkele ondernemersprijzen uitgereikt. Stefan Stremersch kreeg de award voor Wase PLATO-ambassadeur 2016 en Mia Van Weddingen ontving de onderscheiding van Lifetime Achievement. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Eerste hackathon in de haven van Antwerpen was een succes!

Hackathon: denk aan hacken en marathon. Van vrijdagochtend tot zondagavond gooiden 220 deelnemers van overal ter wereld (Mexico, Rusland, Singapore, Israël, België en Nederland) zich op negen specifieke uitdagingen waarmee de Antwerpse haven te kampen heeft. Gedurende deze 72 uur durende creatieve IT-marathon ‘hackten’ ze de challenges van de havenlogistiek, ondersteund door 50 coaches uit het veld.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Extreme piek in conjunctuurvooruitzichten in Antwerps-Wase regio

Recessie van bankencrisis na 10 jaar verteerd

 

Op basis van de gegevens die momenteel voorliggen, zien we een zeer sterke opstoot van de conjunctuurbarometer voor de komende maanden. De curve klimt vanaf medio 2016 en zal naar alle waarschijnlijkheid tegen de jaarwisseling pieken tot 96.24 punten. Met dit niveau komt de barometer bijna terug op het hoogste niveau dat bereikt werd vóór de bankencrisis van 2008. In maart 2017 zou zelfs de magische kaap van 100 punten bereikt worden.

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be