Fileleed heeft geen vakantie

De Vlaming staat gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file. De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag. Dat er dringend actie nodig is naar een efficiënter mobiliteitsbeleid, werd vandaag nogmaals bevestigd nadat een ongeval met meerdere vrachtwagens de E313 is ter hoogte van Herentals-West in de richting van Antwerpen volledig versperd.

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Bring a friend!

Op vrijdag 9 september kan u weer dineren en netwerken tussen de wilde dieren op ons Tuinfeest in de ZOO van Antwerpen. Bent u al ingeschreven? Dan kijken wij er alvast naar uit u in de fonkelnieuwe Savanne te verwelkomen. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Conjunctuurbarometer voorspelt toename regionale activiteit over het volledige jaar 2016

Elke maand verzamelt het departement Belangenbehartiging cijfers over de ontwikkeling van de regio Antwerpen-Waasland. De cijfers geven de evolutie weer van de export, bouwsector, verkoop personenwagens, basischemie, diamanthandel, haventrafiek (conventioneel stukgoed en containers in TEU), werkloosheid en werkaanbiedingen in onze regio. Aan de hand hiervan voorspelt de barometer het conjunctuurverloop voor de komende zes maanden aan de hand van geteste econometrische modellen.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Vic Baron Swerts in de Galerij der Prominenten

Het bestuurscomité van Voka ­– Kamer van Koophandel Antwerpen- Waasland draagt Vic Baron Swerts voor als volgende gelauwerde voor de Galerij der Prominenten. ‘We kennen Vic Swerts al vele jaren omdat hij een graag geziene gast is bij tal van netwerkevenementen, projecten en buitenlandse missies van onze Kamer van Koophandel. Maar bovenal is Vic een niet te evenaren voorbeeld van een man die met veel doorzettingsvermogen en durf vanuit het niets een multinationaal bedrijf heeft neergezet zoals Soudal vandaag is’, zegt voorzitter Stéphane Verbeeck. De gouden plaat zal op 12 oktober aanstaande onthuld worden.

 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Zomerlectuur

Geniet tijdens de zomermaanden van twee edities van ONDERNEMERS. Met Beleggen & Investeren brengt de Kamer een special over (bijna) alles wat met investeren te maken heeft en met het Zomernummer haalt u gegarandeerd de zomer in huis. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Hou toegangswegen vrij!

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland schreef eerder deze week al een brief aan de burgemeesters van Antwerpen, Beveren en Zwijndrecht met de vraag streng op te treden tegen stakingspikketten die vandaag (filter)blokkades opzetten om zo de toegangswegen tot de bedrijventerreinen in de haven te hinderen.

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be