Soudal-topman in Galerij der Prominenten

‘Ik dank Voka – Kamer van Koophandel voor de eer die ik krijg hier vanavond een ereplaat te onthullen in de Galerij der Prominenten en dat op een moment dat Soudal 50 jaar bestaat. Ik ben zeer vereerd’, sprak baron Vic Swerts bij de onthulling van zijn ereplaat vanavond bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. ‘Maar’, voegde hij er schalks aan toe, ‘Ik zou wel willen vragen die plaat met het juiste materiaal te willen bevestigen.’
Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Tien bedrijven stappen in Antwerps welt-project

Het welt-project van Voka is een van de tewerkstellingsinitiatieven die minister van Werk Philippe Muyters bekendmaakte, om bedrijven te helpen de juiste ‘talenten’ aan te trekken op de arbeidsmarkt. Amper twee maanden na de lancering van welt, helpt en coacht Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland inmiddels al tien bedrijven bij het uitbouwen van een efficiënt stagebeleid voor werkzoekenden.     

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Vijf concrete maatregelen verlichten lokale filedruk

Overleg tussen de bevoegde overheden en bedrijven leidt in Antwerpen tot concrete mobiliteitsoplossingen. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland (Voka – KvKAW) stelt vast dat het opgezette overlegmodel werkt en vraagt om hierop op permanente basis te blijven inzetten. Zo liggen na overleg over de ontsluiting van het zuiden van de haven specifieke milderende maatregelen op tafel. Eén ervan is het aanpassen van de spertijden van de Siberiabrug. De maatregel is al in voege en zorgt al voor een verbetering tijdens de ochtend- en avondspits.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

AWDC en Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland sluiten een strategisch samenwerkingsakkoord

Vandaag ondertekenden het Antwerp World Diamond Centre, de koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, en werkgeversorganisatie Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen–Waasland een samenwerkingsakkoord. Beide organisaties gaan de krachten bundelen om zo de belangenbehartiging voor het Antwerpse bedrijfsleven verder te versterken, evenals gezamenlijke missies naar het buitenland op touw te zetten. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Crowdfundingcongres 2016: een succes!

Woensdag 21 september kwamen 340 ondernemers, financieel professionals, docenten, overheidsmedewerkers, start-ups, crowdfundingplatforms, … samen om advies te geven of te leren hoe crowdfunding op de juiste manier ingezet kan worden. Het publiek debatteerde over het groeipotentieel en de uitdagingen om deze financieringsvorm een plaats te geven in de financieringsmix.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Conjunctuurbarometer: stagnatietendens steekt opnieuw de kop op

De expansieve beweging die zich vorige maand aftekende vanaf juli 2016 wordt ‘on hold’ gezet. De stagnatietendens die in de voorafgaande maanden het conjunctuurpatroon systematisch domineerde is volledig terug. In de loop van de tweede jaarhelft en inclusief januari 2017 stagneert de regionale economische activiteit opnieuw rond een indicatorniveau van 74.5 punten. Hiermee correspondeert en activiteitsniveau dat vergelijkbaar is met dat van het eerste kwartaal van 2015.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be