Limburgse HR in het Chinees

Vrijdag bezocht een delegatie van 25 Chinese bedrijfsleiders onze provincie om een beeld te krijgen van het HRM-beleid in Limburg. Ze kregen hiervoor toelichtingen van Cherly Freson (Jobkanaal Voka – KvK Limburg) en van Yves Smets, HR-manager van Group Bruno. Doel van hun bezoek aan onze provincie was bijleren over hoe ze hun werknemers moeten aansturen.

Lees meer...

Recent

Limburg

Kosten oversubsidiëring groene stroom niet doorschuiven naar de toekomst

De elektriciteitsfactuur dreigt volgend jaar fors duurder uit te vallen. Oorzaak is vooral de kost van de ondersteuning voor zonnepanelen en rationeel energiegebruik. Voka vraagt dat de Vlaamse overheid de historisch opgebouwde schuld voor haar rekening neemt.

Lees meer...
Limburg

Steunbrief roept op tot snelle realisatie Oosterweel

De files in en rond Antwerpen worden elke dag langer, zowel in duurtijd als lengte. Woensdag was het een hele dag aanschuiven richting en rond Antwerpen, en ook vrijdagavond stonden er weer ellenlange files. Iedereen die dagelijks deze files moet trotseren, is verder getalm in het Oosterweeldossier meer dan beu.

Lees meer...
Limburg

Nu snel erkenning als ontwrichte zone

De stad Genk beheerste deze morgen het nieuws. Bedrijven en KMO’s krijgen vanaf 2015 2 000 euro per extra gecreëerde arbeidsplaats. Nieuwe of bestaande bedrijven die uitbreiden genieten drie jaar lang van een vrijstelling van opcentiemen… Voka – Kamer van Koophandel Limburg juicht deze initiatieven toe. “De Stad Genk is er duidelijk van overtuigd dat enkel ondernemingen kunnen zorgen voor welvaart en welzijn… Nu de rest van de wereld nog…”

Lees meer...
Limburg

Marco Inglese Kumpen NV is HR manager van het jaar

Marco Inglese van Kumpen NV is de Limburgse HR Manager van het jaar. Hij werd door de jury en het publiek van de Dag van HRM van Voka – KvK Limburg gekozen uit 3 genomineerden. Kristel Ignoul van Marlux en Ingrid Vanweert van Wit Gele Kruis Limburg wonnen net niet. Dit jaar stelden de genomineerden hun dossier zelf voor aan het publiek dat bestond uit meer dan 200 HR professionals. De publiekstem telde dan ook voor de helft mee bij het uiteindelijke resultaat.

Lees meer...
Limburg

Als vakbonden onverantwoord gedrag doorzetten wordt jaareinde gitzwart

De sterke groei die vanaf de zomer van 2013 begon, werd doorgetrokken in het begin van 2014. Echter, de rest van het jaar zagen we een wispelturig patroon: af en toe tekenen van groei, maar even vaak stagnatie. Het is vooral het laatste dat momenteel de overhand heeft. Nu de economische impact van de Russische boycot steeds meer voelbaar wordt en Ford Genk over 76 dagen de deuren dicht doet, gaat de Limburgse economie een moeizaam jaareinde tegemoet.  En als de vakbonden onze economie ook nog enkele dagen gaan platgooien dan wordt het jaareinde gitzwart.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners