6 Duo’s bij Voka – KvK Limburg tijdens zesde DUOday

Tijdens DUOday op donderdag 26 maart stellen bedrijven en organisaties een stageplaats ter beschikking voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Tijdens deze dag krijgen zij de kans om ervaring op de werkvloer op te doen. Werkgevers worden tegelijkertijd overtuigd van hun kunnen. Bij Voka – KvK Limburg verwelkomden we Wilfried, Melaid, Kim, Suzanne, Pascal en Lucia die meeliepen op verschillende afdelingen.

Lees meer...

Recent

Limburg

Voka – KvK Limburg start nieuw traject Starters CreativeXchange

Met het project Starters CreativeXchange wil Voka creatieve starters stimuleren en begeleiden naar professioneler management. Een vijftigtal starters uit de modesector kregen tijdens een fashiondate met Blogger Mieke Smeyers en SJIEK eindredacteur Julie Vallé alvast een aantal tips over hoe ze hun product of merk het best onder de aandacht kunnen brengen.

Lees meer...
Limburg

Kamer keurt ontwrichte zone goed

Een nieuwe stap is gezet in de erkenning van Limburg als ontwrichte zone. Het wetsontwerp hierover werd zopas goedgekeurd door de Kamer van volksvertegenwoordigers. Volgende stap is een samenwerkingsakkoord met Vlaanderen en de afbakening van steunzones. Voka – KvK Limburg pleit voor snelheid, een eenvoudige operationele procedure én het opnemen van alle wetenschapsparken. Tegen eind april zou de erkenning in voege moeten zijn.

Lees meer...
Limburg

Limburgse export naar de Verenigde Staten in de lift

Ook in 2014 bleef de export de sterkhouder van onze Limburgse economie. Het aantal zendingen steeg met 6,27%. De goederenwaarde daalde lichtjes met 1,58%. In de top 10 van verre exportlanden zetten de Verenigde Staten hun opmars verder en stootten China van de eerste plaats.

Lees meer...
Limburg

Ondernemingen zijn klaar voor nieuw systeem duaal leren

Vandaag verlaat 1 op 8 leerlingen het onderwijs zonder diploma, een rechtstreeks ticket richting werkloosheid. Vooral jongeren in het stelsel van deeltijds leren en werken haken af. Voka – KvK Limburg bracht daarom, onder de noemer Best of Both, meer dan 80 ondernemers samen met de onderwijsinstellingen om te brainstormen over manieren om de kwaliteit van stages te verhogen.

Lees meer...
Limburg

Voka pleit voor snelle en werkbare wetgeving rond drones

De drone wetgeving in een Koninklijk Besluit (KB) zit momenteel in een stroomversnelling. Voka vindt dit een positieve zaak, want daarmee wordt komaf gemaakt met de wettelijke schemerzone. Voka dringt aan op een werkbare wetgeving voor de hele dronesector, enkel zo kan onze achterstand met de buurlanden worden weggewerkt.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners