Charter zorgde al voor besparing van 85.000 ton CO2

Het 'Charter Milieu en Duurzaam Ondernemen Limburg' helpt bedrijven bij het uitwerken, verbeteren of in the picture zetten van hun milieu- en duurzaamheidsbeleid. Tijdens de vorige edities slaagden de deelnemers er in om 85.000 ton CO2 oftewel de uitstoot van meer dan 30.000 auto’s te besparen. Voka – Kamer van Koophandel Limburg start in mei het zesde traject van het Charter op. Ondernemingen kunnen zich nu kandidaat stellen.

Lees meer...

Recent

Limburg

Voka tevreden met beslissing Vlaamse Regering over banenpact

De Vlaamse sociale partners hebben gisteren een principeakkoord bereikt omtrent doelgroepenbeleid. Dit akkoord werd vandaag bekrachtigd en verder ingevuld door de Vlaamse Regering. Volgens Voka is dit een belangrijke eerste stap vooruit voor het toekomstig Vlaams beleid na de zesde staatshervorming. “Het akkoord van de Vlaamse sociale partners en de beslissing van de Vlaamse Regering zet volop in op de noodzakelijke vereenvoudiging van het doelgroepenbeleid waar wij als ondernemers al jaren vragende partij voor zijn.”

Lees meer...
Limburg

ECB-beslissing goed voor exportbedrijven

De ECB besliste vandaag om 1.140 miljard euro in de economie te pompen. Een omstreden maatregel. Voka is zich goed bewust van de risico’s die deze beslissing met zich meebrengt, maar is toch gematigd positief. “Het belangrijkste indirecte gevolg van deze beslissing is dat de euro niet langer overgewaardeerd zal zijn, wat onze exportbedrijven ten goede komt”, zegt Stijn Decock, hoofdeconoom bij Voka.

Lees meer...
Limburg

Stilstaan is niet altijd achteruitgaan

In 2014 verloor de Limburgse economie zo’n 10 indicatorpunten. Ook de eerste twee kwartalen van 2015 lijken niet meteen beterschap te brengen. De sterke exportprestaties voorkomen op dit moment wel een verder afglijden en zorgen dat we stand houden op een stabiel niveau. De economische impact van Ford Genk zal pas de komende maanden duidelijk worden.

Lees meer...
Limburg

Niet alle belastingen die we betalen zijn weggegooid geld

De Limburgse tak van het ACV stelt dat niet alle belastingen die we betalen weggegooid geld zijn. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is het daar mee eens. Niet alle geld is weggegooid, maar we betalen gewoonweg te veel en we krijgen te weinig…

Lees meer...
Limburg

Limburgse starter genomineerd voor nationale Bryo titel

Wouter Uten, oprichter van het Hasseltse bedrijf UgenTec is genomineerd voor de titel ‘Flanders Future Bryo 2014’. Niet het eerste succes voor Uten die eerder ook al de Belgische eer verdedigde tijdens het internationale pitchwedstrijd ‘Get in the Ring’. Wouter nam deel aan het Limburgse traject van Bryo, het startersproject van Voka.

Lees meer...

Voka on twitter

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners