Start zomer heeft positieve invloed op economie

Vanaf juli trekt de economie in Limburg opnieuw aan. Dat tonen de momenteel beschikbaar cijfers althans aan. Tijdens het eerste kwartaal van 2014 werd een economische groei genoteerd. Het tweede kwartaal luidde echter een periode van stagnatie in. Van tijdelijke aard blijkt nu. Onder invloed van de sterke exportprestaties en bouwactiviteit noteren we het komende half jaar opnieuw een stijging van de conjunctuurbarometer met zo’n 6 punten. Voor het eerst sinds lang kan ook de automobielsector een positieve bijdrage leveren.

Lees meer...

Recent

Limburg

Indirecte belastingen voor medische toeleveranciers maal tien

De lasten voor bedrijven moeten dringend naar omlaag. Daar leken alle politieke partijen het over eens. Via het pas opgericht Netwerk International Medtech van Voka – KvK Limburg blijkt dat in de praktijk juist het tegenovergestelde van toepassing is. Medische toeleveranciers moeten in 2014 een veelvoud meer afdragen aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten, kortweg FAGG, om hun producten op de markt te krijgen. In 1999 dienden bedrijven 0,05% van hun gerealiseerde omzet af te dragen, in 2014 is dit verhoogd naar 0,51%.

Lees meer...
Limburg

Tergend trage werking van DIV onaanvaardbaar

Weken, zelfs maanden, wachten op de inschrijving van een ingevoerd voertuig. Het is niet enkel in de vakantieperiode, maar het ganse jaar door een realiteit. Zo lang wachten op de inschrijving van een voertuig, het lijkt een (slechte) herinnering uit een ver verleden. Zeker als elke vraag door de bevoegde ambtenaar met een spreekwoordelijke diepe zucht beantwoord wordt. Toch gebeurt dit nog om de haverklap bij de Dienst voor Inschrijving van Voertuigen. Met een resem klachten van ondernemers tot gevolg.

Lees meer...
Limburg

Verbreding E313 en E314 moet NU in regeerakkoord

Door een ongeval op de E 314 stond er (weer) een immense file vanuit Limburg richting Brussel. Automobilisten moesten meer dan twee uur aanschuiven. Voka – Kamer van Koophandel Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Leuven dringen er bij de Vlaamse onderhandelaars op aan om werk te maken van de verbreding van de E314 naar 2x3 rijstroken. Besturen is vooruitzien. De verbreding van E313 en E314 moet NU in het regeerakkoord.

Lees meer...
Limburg

Oproep SERR Limburg: Vlaanderen voor Limburg, Limburg voor Vlaanderen

De SERR Limburg, het erkende overleg- en adviesorgaan van werkgevers- en werknemersorganisaties in onze provincie, roept de Vlaamse regeringsonderhandelaars op om expliciet aandacht te besteden aan Limburg. Niet vanuit een voorkeursbehandeling, maar wel om een noodzakelijk antwoord te bieden op de socio-economische uitdagingen waarmee Limburg geconfronteerd wordt.

Lees meer...
Limburg

Vokacongres 2014 met Carlos Brito

Op donderdag 20 november vindt het Vokacongres plaats in Brussels Expo Paleis 1. Tijdens het congres staat het tienjarig bestaan van Voka in de kijker.Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners