Talent blijft grootste zorg voor Limburg

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de Universiteit Hasselt stelden vandaag in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters en Gouverneur Herman Reynders een nieuwe toekomstindicator voor. Deze brengt in kaart of onze regio al dan niet over de ingrediënten beschikt om te kunnen excelleren in de toekomst. Voka – KvK Limburg wil hiermee problemen zichtbaar maken en waar mogelijk beleidsaanbevelingen doen.

Lees meer...

Recent

Limburg

Professioneel management belangrijk voor creatieve starters

Creativiteit en ondernemerschap moeten hand in hand gaan. Met het nieuwe project Starters CreativeXchange wil Voka creatieve starters stimuleren en begeleiden naar professioneler management. Gisteren organiseerde Voka – KvK Limburg een fashion date in het Modemuseum van Hasselt waar rolmodellen uit de creatieve sector hun ervaringen deelden.

Lees meer...
Limburg

Ook op economische vlak breekt de zon niet door

De zomermaanden leken een positieve invloed te zullen hebben op de conjunctuurvoorspellingen. Maar de Limburgse economie blijft onder de verwachtingen. We stellen vast dat we op dit moment in een periode van stagnatie zitten. Het is zeer waarschijnlijk dat deze lijn tijdens de rest van 2014 door getrokken wordt. Het is vooral de export die ons op de been houdt.

Lees meer...
Limburg

Bedrijven kunnen zich niet verzekeren tegen stroomuitval

Vorige week presenteerde minister van Binnenlandse Zaken Melchior Wathelet het officiële afschakelplan bij een stroomtekort. In 28 Limburgse gemeentes zullen ondernemingen in meer of mindere mate hun activiteiten tijdelijk moeten onderbreken. Uit onderzoek van Voka – KvK Limburg blijkt dat bedrijven zich niet kunnen verzekeren tegen een stroomuitval.

Lees meer...
Limburg

KBC wint Chambers Trophy

Het team ‘De 5 titanen’ van KBC Bank won gisterenavond op Stayen de 17de editie van Chambers Trophy, Limburgs grootste teambuildingevent en een organisatie van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. De andere twee podiumplaatsen waren voor T&M Solutions die tweede werden en Mensura die op de derde plaats eindigden.

 

Alle resultaten van Chambers Trophy 2014 vindt u hier

 

 

Lees meer...
Limburg

Blauwe Boulevard goedgekeurd: 400 duurzame jobs

Vandaag keurde provincie Limburg het project Blauwe Boulevard definitief goed waardoor de werken – na het verstrijken van de beroepstermijn – kunnen starten en honderden arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “We zijn bijzonder verheugd met deze stap vooruit in dit dossier dat van cruciaal belang is voor de toekomst van Hasselt en bij uitbreiding heel Limburg.”

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners