Limburgse bedrijven openen deuren tijdens Voka Open Bedrijvendag

Voka organiseert samen met Roularta Media Group en TWICE voortaan de Voka Open Bedrijvendag, het grootste eendagsevenement in België met jaarlijks meer dan 800.000 bezoekers. Op zondag 4 oktober zet Voka – KvK Limburg samen met tal van leden-ondernemingen haar deuren open van 10 tot 17 uur. Wij bieden die dag het podium aan 10 jonge beloftevolle ondernemers die onze toekomst gaan maken.

Lees meer...

Recent

Limburg

650.000 bezoekers voor Voka Open Bedrijvendag 2015

Vandaag verwelkomden 350 Belgische bedrijven het grote publiek op Voka Open Bedrijvendag. 650.000 mensen trokken er op uit om een kijkje achter de schermen te gaan nemen bij hun favoriete bedrijven. In Vlaanderen gingen er 550.000 mensen op stap; in Wallonië waren dat er 100.000.

Lees meer...
Limburg

Voka roept Vlaamse regering op om sneller op te leveren

Vandaag hield Minister-President Geert Bourgeois zijn septemberverklaring in het Vlaams Parlement. Voka is tevreden dat deze Vlaamse regering de begroting onder controle blijft houden en tegelijkertijd weet te investeren in belangrijke domeinen zoals mobiliteit en onderzoek en ontwikkeling. Voka roept de regering op meer snelheid te maken in de vele belangrijke dossiers die er op tafel liggen.

Lees meer...
Limburg

3% van Limburg deed mee aan stakingen in 2014

Het ‘gemeenschappelijk’ vakbondsfront scherpt de messen om op 7 oktober ons land (weer) lam te leggen. Met ‘ludieke’ acties (ACV Limburg plaatste vorige week een doodskist op het kerkhof) proberen vrijgestelden de media te halen. In 2014 organiseerden de vakbonden op 6 november, 24 november en 15 december stakingsacties in Limburg. Uit recente cijfers van de RSZ blijkt dat er 12 000 stakers per dag waren oftewel 3 % van de werkende bevolking (in heel België was dat 5%). Zij zorgden met z’n ‘allen’ in Limburg wel voor een direct economisch verlies van 11 miljoen euro.

Lees meer...
Limburg

Limburgse economie in positieve flow

Sinds de zomer schakelt de Limburgse economie duidelijk een versnelling hoger. Tot en met oktober groeit de conjunctuurbarometer naar een niveau van 86 punten. Het is geleden van begin 2011 dat we zulke hoge toppen gescheerd hebben. Het is nu zaak om de juiste omkadering te voorzien én deze groei opnieuw structureel te maken.

Lees meer...
Limburg

Limburgdag voor Philippe Muyters

Gisteren was het Limburgdag voor Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters. Tijdens zijn bezoek aan onze provincie, nam de minister uitgebreid de tijd om halt te houden bij een aantal Limburgse bedrijven waaronder H. Essers in Genk en Arte in Zonhoven. ’s Avonds opende hij ook nog het startevent van de netwerken van Voka – KvK Limburg waar hij onder meer zijn groeiplan voor KMO’s toelichtte.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be