Burgemeesters doe uw job tijdens vakbondsactie

Maandag hebben de vakbonden in Limburg een staking aangekondigd. Staken is een recht. Werken (zeker) ook! Om te beletten dat zoals in het verleden 5 man en een paardenkop honderden werkwilligen de toegang tot hun werk blokkeren vraagt Voka – Kamer van Koophandel Limburg de burgemeesters om hun job te doen. Iedereen die toch niet op zijn werkplek raakt is welkom in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’. Internet is beschikbaar, koffie en koeken staan klaar.

Lees meer...

Recent

Limburg

Grafityp is meest innovatief

Tijdens de Dag van Groei en Innovatie werd Grafityp uitgeroepen tot meest innovatief bedrijf van Limburg. Zij mochten de zevende Innovatie Award in ontvangst nemen uit handen van gouverneur Herman Reynders voor de ontwikkeling van PVC-vrije belettering. ABN uit Bilzen en Right Brain Interface uit Hasselt wonnen net niet.

Lees meer...
Limburg

Vertrouwen ondernemers daalt, investeringen en aanwervingen blijven op peil

De Vlaamse ondernemers zijn vandaag minder optimistisch dan in het voorjaar van 2014. Toch mag er nog steeds groei verwacht worden. Dat blijkt uit de zesmaandelijkse conjunctuurenquête van Voka. Meer dan 1.600 ondernemingen namen deel aan de bevraging. Hoewel ze globaal minder optimistisch zijn, blijven de intenties over nieuwe aanwervingen en investeringen op hetzelfde niveau als zes maand geleden.

Lees meer...
Limburg

Jaareinde in economische mineur

De vorige conjunctuurbarometer kondigde het reeds aan: de laatste maanden van het jaar zullen moeilijk worden. De nieuwe data bevestigen dit, meer nog, het lijkt een jaareinde in mineur te worden. De terugval die voorspeld werd, valt beduidend scherper uit dan verwacht. In december duiken we onder de 60 indicatorpunten. Als de vakbonden ook nog eens op 24 november en 15 december onze provincie lam leggen, kunnen we zelfs helemaal kopje onder gaan.

Lees meer...
Limburg

Betoging kost Limburgse economie 3 miljoen euro

De nationale betoging in Brussel kostte onze Limburgse economie 3 miljoen euro. Waarom moeten onze ondernemingen steeds de dupe zijn van elke (vakbonds)actie. Als de vakbonden op zaterdag zouden betogen zouden ze wellicht meer volk op de been krijgen en minder schade aanrichten. Betogen is een basisrecht, vandalisme en hooliganisme zijn dat niet!


foto: Reuters

Lees meer...
Limburg

96% Limburgse bedrijven ondervindt geen hinder

In bijna 90 procent van de Vlaamse ondernemingen zijn alle medewerkers vandaag aan de slag. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen bij meer dan 1 000 bedrijven. In Limburg stelt  96% van de bedrijven geen enkele hinder ondervonden te hebben. 6 000 Limburgers trokken naar Brussel. Als we weten dat Limburg een beroepsbevolking heeft van 365 000 mensen en we gaan van de veronderstelling uit dat ook anderen zijn gaan betogen dan moeten wij die meer dan 360 000 Limburgers die vandaag aan de slag zijn gegaan bedanken!

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners