Ducatt is meest innovatief van Limburg

Tijdens de Dag van Groei en Innovatie werd Ducatt uitgeroepen tot meest innovatief bedrijf van Limburg. Zij mochten de achtste Voka Innovatie Award in ontvangst nemen voor de ontwikkeling van een milieuvriendelijke coating voor zonnepanelen die zorgt voor een significante rendementsverhoging. D Square en City Depot wonnen net niet.

Lees meer...

Recent

Limburg

Wat betekent niveau 4 voor uw onderneming? Vragen en antwoorden

Het veiligheidsniveau wordt omwille van de terreurdreiging in Brussel op het hoogste niveau gehandhaafd. Dit heeft uiteraard ook impact op het ondernemingsleven. In bepaalde gevallen impliceert de dreiging immers dat het normale werk niet kan worden uitgevoerd. Dit roept heel wat praktische vragen op. Het kenniscentrum van SD Worx zet ze voor u op een rij.

Lees meer...
Limburg

Help via open platform mee de Noord-Zuid realiseren

Sinds de jaren ’70 schreeuwt Limburg om een oplossing voor de Noord-Zuid. De socio-economische impact is voor iedereen duidelijk. Heel Limburg is meer dan ooit overtuigd dat, na 40 jaar, de eerste spade dringend in de grond moet. Daarom  stapt Voka – Kamer van Koophandel Limburg nu zelf ook naar die Raad van State om het belang van deze Noord-Zuid en een spoedige oplossing te bepleiten. Bent u er als persoon, club, organisatie of bestuur mee eens dat dit dossier uit het slop dient gehaald te worden, vervoeg dan ons  open maatschappelijk platform, vul het formulier in en fax het naar Voka – KvK Limburg 011-56 02 09 of mail het naar stafmedewerker belangenbehartiging tobias.verbruggen@voka.be.

U kan het formulier hier downloaden.

 

Lees meer...
Limburg

Limburgse economie neemt gas terug

Tijdens de zomer van 2015 schakelde de Limburgse economie een serieuze versnelling hoger. Tot en met oktober groeide de conjunctuurbarometer naar méér dan 80 punten. Vanaf december én in het eerste kwartaal van 2016 lijkt er echter een einde te komen aan deze groei. Belangrijke vermelding voor de starters deze maand met de hoogste waarde sinds het begin van de tellingen in 2008.

Lees meer...
Limburg

Groeipaper: “900.000 gemiste jobs”

Voka lanceert vandaag haar eerste groeipaper. Hoofdeconoom Stijn Decock gaat er dieper in op het potentieel van de private werkgelegenheidsgraad van ons land. Hij plaatst dit in internationaal perspectief en vraagt zich af wat het gevolg zou zijn mocht België het even goed doen als de buurlanden.

Lees meer...
Limburg

Taxshift: feiten vs. meningen

Het debat rond de taxshift is brandend actueel. Echter doen heel wat verkeerde stellingen over het thema de ronde. Voka weerlegt via een nieuwe affiche vier van de meest pertinente foute stellingen. Alle 3.000 leden van Voka – KvK Limburg zullen de komende dagen een exemplaar van deze affiche ontvangen als bijlage bij Bedrijvig Limburg. In samenwerking met SD Worx ontwikkelde Voka ook een tool waarmee leden kunnen berekenen hoeveel zij besparen op hun loonkost als gevolg van de taxshift. Deze tool is gratis en voor iedereen beschikbaar.

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09
info.kvklimburg@voka.be