Elk einde is een nieuw begin

Vandaag wordt de periode ‘Ford in Limburg’ definitief afgesloten. Elk einde is een nieuw begin. “We moeten dankbaar zijn voor het verleden en hoopvol kijken naar en werken aan de toekomst”, stelt gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Johann Leten.

Lees meer...

Recent

Limburg

De omgevingsvergunning weer een stap dichterbij

De Vlaamse Regering keurde vandaag een uitgebreid ontwerpbesluit goed dat uitvoering geeft aan het omgevingsvergunningendecreet. Het besluit herneemt enerzijds de beslissing van april dit jaar en vult daarnaast de ontbrekende hoofdstukken in. De omgevingsvergunning integreert de bouw- en milieuvergunning in één vergunning van onbepaalde duur.

Lees meer...
Limburg

Goedkeuring IKEA belangrijke stap vooruit

Vandaag keurde provincie Limburg de bouwvergunning van IKEA definitief goed. Een stap in de goede richting.  Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka – KvK Limburg: “We zijn bijzonder verheugd met de stap vooruit in dit dossier dat van cruciaal belang is voor de toekomst van Hasselt en bij uitbreiding heel Limburg.”

Lees meer...
Limburg

Limburgse bedrijven investeren in internationaal ondernemen

Voka – Kamer van Koophandel Limburg en UHasselt School of Expert Education (SEE) hebben hun eerste samenkomst voor een nieuw programma IMEX achter de rug. Het internationaal management programma leidt ondernemers op en begeleidt hen naar meer en beter internationaal ondernemen op lange termijn. 13 ondernemers met ieder een eigen uniek product participeren en investeren voor een beter en duurzamer beleid.

Lees meer...
Limburg

Balans: weinig stakingsbereidheid in privésector, maar grote economische schade

De campagne met drie regionale stakingen en een nationale stakingsdag heeft al bij al een beperkte impact gehad in de meeste kmo’s. Dat stelt Voka vast, op basis van de bevragingen die het uitvoerde naar aanleiding van de acties. “We zagen telkens  een lage stakingsbereidheid in de  Vlaamse en Brusselse bedrijven. Vooral bij overheidsdiensten en grote ondernemingen was er veel hinder”, zegt gedelegeerd bestuurder Jo Libeer. “Maar de economische schade is onevenredig hoog in vergelijking met het aantal stakers." 

Lees meer...
Limburg

Vakbondsacties kosten meer dan 600 jobs

‘De verwachting is dat Limburg plat ligt. We voelen dat de stakingsbereidheid erg groot is en dat de actie heel breed gedragen wordt’, stelden de vakbondsbonzen dit weekend. De realiteit van vandaag bleek net ietsjes anders. 75% van de bedrijven functioneerde normaal en uit een enquête van Het Belang van Limburg bleek dat 75% van alle Limburgers niet van plan is/was om mee te staken. Desalniettemin kostten de drie ‘actiedagen’ van de vakbonden onze Limburgse economie zo’n 31,5 miljoen euro. Dit betekent meer dan 600 jobs.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be

Partners