Jan Peumans voor JBC

Dit jaar stuurt Voka 90 parlementsleden (waaronder 19 Limburgse) op zomerstage in een onderneming. Vandaag ruilde Jan Peumans zijn voorzittersstoel in het Vlaams Parlement voor de kantoren van JBC in Houthalen. Onder meer logistiek, communicatie en aankoop stonden op het programma.

Lees meer...

Recent

Limburg

Limburg opnieuw geteisterd met bedrog in domeinnamen

Vorige week kwam Adressengids.Vlaanderen nog uitgebreid in het nieuws. Malafide reclameronselaars zijn een bekend fenomeen, maar domeinnamen blijken eveneens populair. Vele Limburgse bedrijven kregen de afgelopen weken een factuur van BE Domein Host in de bus. Voka – Kamer van Koophandel Limburg raadt haar leden aan niets te ondertekenen of te betalen.

Lees meer...
Limburg

Limburgse economie trekt aan

Sinds begin dit jaar kabbelt de conjunctuur rustig verder, geen groei maar ook geen regressie. Na de zomer komt hier echter verandering in. De conjunctuurbarometer zal dan opnieuw de hoogte ingaan. De export last momenteel een (kleine?) rustpauze in, maar de andere sectoren vangen dit zonder problemen op. Vooral het aantal starters blijft op een bijzonder hoog niveau draaien.

Lees meer...
Limburg

Taxshift is goed voor groei en jobs

Na het spreekwoordelijke “nachtje door doen” kwam een akkoord uit de bus over de langverwachte taxshift. Daarnaast heeft de federale regering de begroting van 2015-2016 op orde gebracht. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is steeds voorstander geweest van een grote taxshift. Een shift van 3,7 miljard tegen 2018 is alvast een behoorlijk bedrag.

Lees meer...
Limburg

Taxshift goed voor groei en jobs

Deze nacht heeft de federale regering een akkoord bereikt over de langverwachte taxshift. Daarnaast heeft de regering de begroting van 2015-2016 op orde gebracht. “Voka is steeds voorstander geweest van een grote taxshift”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. “En een shift van 3,7 miljard tegen 2018 is alvast een behoorlijk bedrag.”

Lees meer...
Limburg

Vlaamse regering zet de bakens uit voor hervorming diversiteitsbeleid

Met de conceptnota zoals vorige week vrijdag goedgekeurd door de Vlaamse regering, wil het beleid voortaan inzetten op een andere aanpak van het diversiteitsbeleid: de nadruk zal nu liggen op competenties.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be