Limburgse mobiliteitsdossiers blijven stroppen

Zoals een topsporter niet kan presteren zonder het juiste materiaal, kan een economie niet groeien zonder een optimale infrastructuur. Een geschikte basismobiliteit is hierbij doorslaggevend. De belangrijkste dossiers blijven echter stroppen, zo ook Spartacus blijkt vandaag. 

Lees meer...

Recent

Limburg

Recordaantal van 765 nieuwe bedrijven in Limburg

De Limburgse economie knoopte in 2015 opnieuw aan met economische groei. Eén van de absolute lichtpunten het afgelopen jaar waren de starters. Méér dan 5.000 ondernemingen werden opgericht. De hoogste waarde sinds 2011. Het beste moet echter nog komen … in de eerste maand van 2016 openden maar liefst 765 bedrijven de deuren. Een absoluut record.

Lees meer...
Limburg

Succesvolle jaarstart voor Limburgse economie

2015 sloot af met een positieve noot, de Limburgse conjunctuur trok immers nog een stevige eindspurt. De eerste maanden van het nieuwe jaar dendert de trein stevig verder. Eind februari zullen we een niveau bereiken van iets meer dan 90 punten. Drijvende krachten zijn de bouw, export en automobielsector.

Lees meer...
Limburg

Twee Limburgse winnaars tijdens Beneluxfinale First LEGO League

De Meesterbouwers van Freinetschool De Step in Beringen, winnaars van de Limburgse finale van de Voka - First Lego League, hebben nu ook de Robot Strategie & Innovatie Award gewonnen tijdens de Beneluxfinale in Venlo. Team Herckerhof uit Herk-de-Stad mocht de Robotprestatie Award in ontvangst nemen.

Lees meer...
Limburg

Voka, Verpakkingscentrum en Borealis geven startschot 4e industriële revolutie

Voka lanceert in 2016 Industrie 4.0. Deze vierde industriële revolutie is een verzameling van technologische innovaties gaande van automatisatie-technieken tot data-uitwisseling en digitalisering. Voka organiseert samen met een aantal partners 20 sessies over heel Vlaanderen. De eerste Limburgse sessie over de luchtdoorlaatbaarheid van verpakkingen vond plaats in samenwerking met het Verpakkingscentrum en Borealis

Lees meer...
Limburg

Limburgse ondernemingen kiezen voor digitalisering

Voka – kamer van Koophandel Limburg gelooft rotsvast in digitalisering. Het stimuleert de Limburgse ondernemingen dan ook om hun exportdocumenten digitaal aan te vragen. Met succes, in 2015 werd 94% van de 20.683 certificaten van oorsprong digitaal behandeld. Als export provincie bij uitstek is elke administratieve vereenvoudiging een concurrentieel voordeel.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09
info.kvklimburg@voka.be