Terugval in de conjunctuur blijft aanhouden

De stevige systematische conjuncturele expansie die zich manifesteerde vanaf november 2014 kwam bij de jaarwisseling al ten einde. Sindsdien zet een onmiskenbare terugval zich door. Voor de derde maand op rij blijft de intensiteit van deze terugval wel tamelijk stabiel.

Lees meer...

Recent

Limburg

Wouter Beke maakt kroketjes bij Farm Frites

Dit jaar stuurt Voka meer dan 90 parlementsleden (waaronder 13 Limburgse) op zomerstage in een onderneming. Vandaag was het de beurt aan CD&V voorzitter Wouter Beke. Hij werkte één dag mee bij Farm Frites in Lommel. Voor beide partijen een interessante kennismaking.  Naast een kennismaking met het bedrijf zelf, vernam Beke bij Farm Frites ook uit eerste hand met welke uitdagingen ondernemers vandaag kampen. Hij beloofde alvast deze zorgen mee te nemen naar het politieke werkveld.

Lees meer...
Limburg

Ontgoocheling: gebieden bij bevaarbare waterweg niet bij ontwrichte zone

Het voorstel dat minister Muyters op 19 mei 2016 reeds lanceerde, werd gedeeltelijk goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Het voorstel werd uitgesplitst in 2 Koninklijke Besluiten (KB): het eerste KB omhelst de zes Limburgse incubatoren/business centers en twee verlaten, opnieuw te ontwikkelen terreinen, de zogenaamde brownfields met economische nabestemming. Dit werd goedgekeurd. Het tweede KB dat de gebieden die op 500 meter van een bevaarbare waterweg liggen omhelst, werd echter afgekeurd. Dankzij deze uitbreidingen zouden meer ondernemingen deel uitmaken van de ontwrichte zone. Voka – Kamer van Koophandel Limburg is teleurgesteld dat de coalitiepartners dit voorstel van minister Muyters niet hebben gesteund en hierdoor deze kans tot optimalisatie van de ontwrichte zone laten liggen.

Lees meer...
Limburg

Jan Peumans werkt voor Damhert

Dit jaar stuurt Voka meer dan 90 parlementsleden (waaronder 13 Limburgse) op zomerstage in een onderneming. Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans beet de spits af. Hij liep één dag stage bij Damhert in Heusden-Zolder waar hij kennis maakte met de dagelijkse werking van het bedrijf.

Lees meer...
Limburg

Recordaantal starters in Limburg

Het aantal starters scheert hoge toppen in 2016. Voor de zesde maand op rij kent Limburg het hoogst aantal starters sinds 2011. In juni tikten we af op 283 starters. In totaal ligt het aantal starters voor de eerste helft van 2016 nu al op 2.968.

Lees meer...
Limburg

Negatieve trend licht teruggeschroefd

Sinds begin 2016 wordt de regionale economische activiteit gekenmerkt door een systematische conjuncturele terugval. In januari bereikte de conjunctuurbarometer een niveau van 87.18 punten, vergelijkbaar met het niveau van midden 2011. Vorige maand werd nog een terugval verwacht tot 73 punten in oktober, maar nu beperkt de terugval zich tot 79 punten in november 2016.

 

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09
info.kvklimburg@voka.be