180 vacatures voor Limburgse Ingenieurs

Vandaag organiseerden VDAB en Voka – Kamer van Koophandel Limburg de jobbeurs voor ingenieurs in het‘Huis van de Limburgse Ondernemer’in Hasselt. 33 standhouders hadden maar liefst 180 vacatures te bieden. 100 bezoekers vormden een mix van schoolverlaters en werkzoekenden met ervaring.

Lees meer...

Recent

Limburg

Gebrek aan juridisch kader is rem op economische ontwikkeling

Voka dringt aan op een snelle opmaak van een stabiel en coherent juridisch kader, een zogenaamde Vliegwet om de economische ontwikkeling te bestendigen en te ontwikkelen. Een regelgevend kader voor vliegroutes en baangebruik is absoluut noodzakelijk om investeringen en jobcreatie in de tweede grootste economische pool van het land op peil te houden.

Lees meer...
Limburg

Niet-realisatie Noord-Zuid kost Limburg 1 miljard euro

Enkelingen gaan voor de elfendertigste keer in beroep tegen de Noord-Zuid verbinding. Een schande dat drie man en een paardenkop dit sociaaleconomische dossier blijft blokkeren. Cijferwerk van Voka – KvK Limburg leert dat dit Limburg sinds de eeuwwisseling al 1 miljard euro* kostte. Elk jaar uitstel is nog eens 80 miljoen euro erbij.

Lees meer...
Limburg

25 ondernemers behalen MBA Highlights certificaat

25managers en bedrijfsleiders mochten zopas hun MBA Highlights certificaat in ontvangst nemen. Een jury, bestaande uit Nicolas Meeus van Solvay Brussels School of Economics & Management, Régis Lemmens van Solvay Brussels School of Economics & Management, Marc Dupain, stuurgroeplid MBA Highlights alumni en Johann Leten, Voka – Kamer van Koophandel Limburg beoordeelden de eindwerken van alle deelnemers.

Lees meer...
Limburg

Limburgse bedrijven besparen 100.000 ton CO2 op vijf jaar

Binnen het ‘Charter milieu en duurzaam ondernemen Limburg’ van Voka – Kamer van Koophandel Limburg engageerden 15 Limburgse bedrijven zich om gedurende één jaar acties uit te voeren met een duidelijke impact op milieu en mens. Deze acties resulteerden dit jaar in een besparing van 20.115 ton CO2-emissies en leveren de bedrijven 1,3 miljoen euro op. Ook het komende jaar zijn er opnieuw 16 bedrijven met een duidelijk plan om een stap te zetten naar een klimaatneutraal Limburg.

Lees meer...
Limburg

Nieuwe relance voor Limburg in het najaar?

De komende maanden zal de Limburgse economie, zoals voorspeld, niet verder groeien. Zeer positief is echter dat er in het najaar een nieuwe relance lijkt aan te komen. Alle indicatoren dragen duidelijk een steentje bij. Zeker de automobielsector levert op korte termijn een stevige impuls.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09

info.kvklimburg@voka.be