Kasteelhoeve Wange verkozen tot Klimaatambassadeur 2016

Seminarielocatie en gastenverblijf Kasteelhoeve Wange uit Landen werd gisterenavond uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant – een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Kasteelhoeve Wange haalde het van The Java Coffee Company uit Rotselaar en Wasserij St. Roch uit Halle.

Lees meer...

Recent

Vlaams-Brabant

Digitale transformatie is een must voor elk bedrijf

In juni 2016 lanceerde Ricoh Belgium de eerste en unieke digitale fabriek van België. Waar het bedrijf vroeger vooral gekend was omwille van de printers en kopieerapparaten, ondersteunt het haar klanten tegenwoordig doorheen de volledige digitale evolutie. We praatten met Eric Gryson die sinds 2009 de touwtjes in handen heeft bij Ricoh Belgium en Luxemburg. Al gaat zijn geschiedenis met het bedrijf heel wat verder terug. Sinds 1989 werkt hij al voor Ricoh en in 2000 ging hij aan de slag als General Manager. Bij de integratie van Ricoh Belgium en Nashuatec Belgium in 2007 werd hij aangesteld tot Chief Operating Officer.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Ondernemen met #bryo: 1 jonge ondernemer, 2 bloeiende bedrijven

Frank Delattin startte in 2015 Integrate Cooling op, gespecialiseerd in koelsystemen met halfgeleider warmtepomp technologie. Daarnaast had hij al langer het Brusselse consultancybureau Blue Planet. Als jonge ondernemer aan het hoofd van twee bedrijven tegelijk, zag hij redenen genoeg om zich aan te sluiten bij Bryo, waar hij ideeën kan aftoetsen en nuttige contacten kan leggen.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Vergunning Uplace is bewijs dat rechtszeker ondernemen nog kan in ons land

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ziet in de nieuwe stedenbouwkundige vergunning voor Uplace vooral een overwinning voor rechtszeker ondernemerschap. “Na meer dan 10 jaar voorbereiding en tal van openbare onderzoeken, is er eindelijk perspectief op een project dat daadwerkelijk van start kan gaan”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Vis, verf en vliegen: het succesrecept van een Vlaams-Brabantse ondernemersfamilie

Thiry Paints, deze naam is u wellicht bekend als verfspeciaalzaak. Het bedrijf begon in de jaren 50 als kleine drogisterij in Leuven. Sinds 2006 zit de familie Van Pée aan het stuur en tien jaar later hebben ze 18 filialen, verspreid over heel Vlaanderen. In de aderen van vader en zoon Van Pée stroomt duidelijk ondernemersbloed.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Uitspraken over vierde landingsbaan door ombudsman Brussels Airport (Touwaide) kunnen niet door de beugel

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is absoluut niet te spreken over de uitlatingen van Philippe Touwaide, de directeur van de ombudsdienst voor de nationale luchthaven. Touwaide verklaarde de voorbije week dat de enige oplossing voor de luchthaven een vierde landingsbaan is, midden in Vlaams-Brabant. “Totaal absurd dat een bemiddelaar net olie op het vuur gooit met opties die niet alleen voor ons, maar ook door Brussels Airport niet gewenst zijn”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur Voka Vlaams-Brabant.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Vlaams-Brabant
1adres@voka.be