Luchthavengemeenschap Brussels Airport smeekt om oplossing voor Brusselse geluidsnormen

De Brusselse geluidsnormen bedreigen op zeer korte termijn duizenden jobs op Brussels Airport. Zonder oplossing zal het aantal boetes voor luchtvaartmaatschappijen op 22 februari minstens vervijfvoudigen, waardoor een onhoudbare situatie voor deze maatschappijen ontstaat en zij zich genoodzaakt zien naar buitenlandse luchthavens te trekken. De bijhorende jobs nemen ze uiteraard mee en Brussels Airport blijft met lege handen achter. De voltallige luchthavengemeenschap verzet zich tegen deze politiek kafkaiaanse situatie en heeft zich verzameld onder de slogan ‘Let us keep our airport jobs’. De 20.000 luchthavenmedewerkers, vakbonden, werkgevers en vakverenigingen slaan de handen in elkaar en voeren de komende weken actie om beleidsmakers te sensibiliseren om een politieke oplossing te vinden zodat deze 20.000 mensen hun geliefde job kunnen behouden.

Lees meer...

Recent

Vlaams-Brabant

Vietnam vraagt steun voor vrijhandelsverdrag met EU

Vietnam zet volop in op een versterking van de handelsrelaties met de EU, en hoopt op een spoedige goedkeuring van het vrijhandelsverdrag met de Europese Unie. Zo maakte de Vietnamese ambassadeur in Brussel duidelijk tijdens de Voka-ambassadeurslunch op 2 februari.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Vergunningencircus zet rem op ontwikkeling van De Kock

Grondwerken, afbraakwerken, wegeniswerken en rioleringswerken. Het zijn activiteiten die in de provincie Vlaams-Brabant onlosmakelijk verbonden zijn met de naam van firma De Kock uit Overijse. Dit familiebedrijf begon in de jaren 50 met de handel in koolstoffen en meststoffen. Nu de derde generatie aan het hoofd staat, is het uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de streek. Helaas worden ze door protest van buurtbewoners om de haverklap gehinderd om hun activiteiten te kunnen uitvoeren.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabantse export

Bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant werden 8,8% meer exportaanvragen geregistreerd voor landen buiten de EU dan in 2015. Hiermee wordt de stijgende lijn van de voorbije jaren verder gezet. De top 3 van landen waarnaar geëxporteerd werd, wijzigde niet, al kenden de nummers 2 (VAE) en 3 (Rusland) wel een sterke stijging. Ten opzichte van 2015 stoot Egypte Oekraïne van de 5e plaats. Caterpillar, Pfizer en AB Inbev waren in 2016 de grootste exporteurs, samen goed voor bijna 45% van de Vlaams-Brabantse export.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Kasteelhoeve Wange verkozen tot Klimaatambassadeur 2016

Seminarielocatie en gastenverblijf Kasteelhoeve Wange uit Landen werd gisterenavond uitgeroepen tot Klimaatambassadeur 2016. Elk jaar beloont het milieu-infopunt voor de kmo (miK) – een samenwerking tussen Voka en de provincie Vlaams-Brabant – een bedrijf dat inspanningen levert om op een duurzame manier te werken. Kasteelhoeve Wange haalde het van The Java Coffee Company uit Rotselaar en Wasserij St. Roch uit Halle.

Lees meer...
Vlaams-Brabant

Digitale transformatie is een must voor elk bedrijf

In juni 2016 lanceerde Ricoh Belgium de eerste en unieke digitale fabriek van België. Waar het bedrijf vroeger vooral gekend was omwille van de printers en kopieerapparaten, ondersteunt het haar klanten tegenwoordig doorheen de volledige digitale evolutie. We praatten met Eric Gryson die sinds 2009 de touwtjes in handen heeft bij Ricoh Belgium en Luxemburg. Al gaat zijn geschiedenis met het bedrijf heel wat verder terug. Sinds 1989 werkt hij al voor Ricoh en in 2000 ging hij aan de slag als General Manager. Bij de integratie van Ricoh Belgium en Nashuatec Belgium in 2007 werd hij aangesteld tot Chief Operating Officer.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Vlaams-Brabant
1adres@voka.be