Alcon ontvangt parlementslid Freya Saeys voor zomerstage

Na het bezoek van Sofie Joosen aan UNIVEG Belgium vorige week, heeft het farmaceutische bedrijf Alcon uit Puurs woensdag 17 augustus op zijn beurt zijn activiteiten aan een volksvertegenwoordiger kunnen voorstellen. Het bedrijfsbezoek dat het Oost-Vlaamse parlementslid Freya Saeys aan Alcon heeft gebracht, past in de reeks zomerstages die werkgeversorganisatie Voka aan de volksvertegenwoordigers aanbiedt om het bedrijfsleven beter te leren kennen.

Lees meer...

Recent

Mechelen

Voka biedt parlementsleden zomerstage aan

Naar analogie met voorgaande jaren, biedt Voka de volksvertegenwoordigers tijdens het zomerreces de mogelijkheid om één of twee dagen stage te lopen in een bedrijf. Op die manier krijgen ze de kans om te proeven van het bedrijfsleven en zich een beter beeld te vormen van de activiteiten van en uitdagingen voor ondernemers uit hun regio. Dit jaar organiseert Voka meer dan 90 stages.

 

 

 

Lees meer...
Mechelen

Brexit? Stel uw vraag

De inwoners van het Verenigd Koninkrijk hebben beslist om uit de Europese Unie te stappen. Maar wat betekent dit voor uw onderneming? Voka beantwoordt graag uw vragen.

Lees meer...
Mechelen

Kamers van Koophandel gaan nauwer samenwerken

Donderdagavond 23 juni tekenden de drie Voka - Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen een alliantie-akkoord. Dankzij dit akkoord zullen de Kamers hechter gaan samenwerken ten voordele van de 5.600 ledenbedrijven die lid zijn van deze organisaties. De Kamers bundelen de krachten op vlak van dienstverlening, belangenbehartiging, netwerking en communicatie.

Lees meer...
Mechelen

Digitale dienstverlening en startersservice gemeenten moet beter

Hoe ondernemingsvriendelijk ingesteld zijn de dertien openbare besturen van het arrondissement Mechelen? Dit is de insteek van een studie die Voka – Kamer van Koophandel Mechelen afgelopen voorjaar heeft laten uitwerken en uitvoeren in samenwerking met Memori, het onderzoeks- en expertisecentrum van Thomas More-hogeschool in Mechelen. De resultaten geven enkele trends weer. Opvallendste vaststelling: veel gemeenten slagen er momenteel niet in om starters een even goede dienstverlening zoals aan gevestigde ondernemingen aan te bieden.

Lees meer...
Mechelen

Pleidooi voor zo min mogelijke hinder bij aanpak R6

Tijdens een infosessies voor bedrijven heeft het Agentschap Wegen en Verkeer eerder deze week zijn plannen voor de kruispunten van de R6 met de Antwerpse- en Liersesteenweg in Mechelen voorgesteld. Ingrijpende werken moeten de onveiligheid er wegwerken én een vlotte mobiliteit in de omgeving van het toekomstige AZ Sint-Maarten garanderen. “Dat de werken niet klaar geraken voor de opening ervan eind 2018, valt te betreuren maar het is niet anders. Nu komt het er op aan om de plannen zo snel als mogelijk succesvol uit te voeren”, benadrukt algemeen directeur Frédéric Achten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.
 


Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen
O.L.Vrouwestraat 85
B-2800 Mechelen
Tel.: 015 45 10 20
Fax: 015 45 10 21
mechelen@voka.be