Opnieuw wachttijden op E313 na ongeval in Herentals

De Vlaming staat gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file. De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag. Dat er dringend actie nodig is naar een efficiënter mobiliteitsbeleid, werd vandaag nogmaals bevestigd nadat een ongeval met meerdere vrachtwagens de E313 is ter hoogte van Herentals-West in de richting van Antwerpen volledig versperde.

Lees meer...

Recent

Limburg

Nieuw Netwerk E-commerce

Het Netwerk E-commerce is een professioneel kennisnetwerk dat een fundamentele meerwaarde biedt op het gebied van e-commerce. Ervaringsuitwisseling en bedrijfsbezoeken staan binnen dit netwerk centraal.

Lees meer...
Limburg

Flexibilisering van de vakantieperiode is een feit

Nu de vakantieperiode stilaan op zijn einde loopt peilde Voka bij zijn leden hoe ze het werk in de vakantieperiode praktisch organiseren en hoe ze tegenover de voorstellen rond de flexibilisering van de arbeidstijd staan. Het is duidelijk dat bedrijven hierover steeds meer en meer nadenken.

Lees meer...
Limburg

Limburgse bouwondernemingen sturen positieve signalen uit

Naar aanleiding van het bouwverlof voerden Confederatie Bouw Limburg en Voka – Kamer van Koophandel Limburg hun jaarlijkse bouwenquête uit. Voor het tweede jaar op rij zijn de vooruitzichten positief. Bovendien lijkt de buitenlandse concurrentie te stagneren en zijn de Limburgse bouwondernemingen meer dan vorig jaar van plan nieuwe tewerkstelling te creëren. Zowel in het najaar als in 2017 verwachten de Limburgse bouwondernemingen extra tewerkstelling te creëren.

Lees meer...
Limburg

Nieuw Netwerk Smart Cities

In september geeft Voka – KvK Limburg het startschot van een nieuw netwerkingsjaar. Nieuw dit jaar is het netwerk Smart Cities. Een professioneel kennisnetwerk dat een meerwaarde biedt op gebied van smart en sustainable cities. Doelgroep zijn ondernemers, academici, lokale overheden en toeleveranciers die bezig zijn met Smart Cities. Matchmaking en inspiratie staan centraal tijdens de sessies van het nieuwe netwerk.

Lees meer...
Limburg

Terugval in de conjunctuur blijft aanhouden

De stevige systematische conjuncturele expansie die zich manifesteerde vanaf november 2014 kwam bij de jaarwisseling al ten einde. Sindsdien zet een onmiskenbare terugval zich door. Voor de derde maand op rij blijft de intensiteit van deze terugval wel tamelijk stabiel.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09
info.kvklimburg@voka.be