Ondernemen met crowdfunding

De laatste jaren wint crowdfunding aan populariteit. Sterker nog, in België is crowdfunding in een stroomversnelling gekomen met een verdriedubbeling van budgetophaling in 2016 ten opzichte van 2015. België is aan een heuse inhaalslag bezig ten aanzien van onze buurlanden. Ook in Limburg leeft de alternatieve vorm van financiering.

Lees meer...

Recent

Limburg

Nieuwe voorzitster voor Netwerk Fashion

Het Netwerk Fashion heeft met Souâd Feriani een nieuwe voorzitster. De aanduiding van de modeontwerpster gebeurde op dinsdag 31 januari 2017 tijdens een stuurgroepmeeting bij Bioracer.

Lees meer...
Limburg

Woestijnvis Wouter Vandenhaute is Comm'af-topspreker

Op 8 maart 2017 heeft de tweede editie van Comm’Af plaats. Ook dit jaar slaan 12 studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL en Voka - KvK Limburg de handen in elkaar. Ze pakken opnieuw uit met een stevig programma en een kanjer van een afsluitende keynote: Wouter Vandenhaute, CEO van Flanders Classics (oa. Ronde van Vlaanderen) en voorzitter van de raad van bestuur van De Vijver Media (de holding boven productiehuis Woestijnvis en de SBS-zenders VIER, VIJF en ZES). Daarnaast worden de Comma en de Persprijs uitgereikt.

Lees meer...
Limburg

Investeren in rechtszekerheid

Deze morgen organiseerde Voka – KvK Limburg de 11de editie van Kamertemperatuur. Centraal vanochtend stond investeren in rechtszekerheid. Thema’s als een flexibelere regelgeving, de omgevingsvergunning, het decreet complexe projecten,… kwamen aan bod. Yves Tielemans en Ludo Van Doninck, Group Machiels, brachten een praktijkgetuigenis over het vergunningentraject van het Closing-the-Circle project.

Lees meer...
Limburg

Aantal starters zet recordreeks verder

Vorige week kondigden we aan dat de Limburgse conjunctuur rond deze periode een piek bereikt. Zowel export, bouw als automobiel zijn sterk bezig maar wat in 2016 echt in het oog sprong was het aantal startende bedrijven. Met bijna 6.000 waren ze in 2016 en het einde van deze triomfreeks lijkt nog niet in zicht. In januari 2017 tellen we 866 starters in Limburgers. Een absoluut record!

 

Lees meer...
Limburg

Drie Limburgse winnaars tijdens Beneluxfinale First LEGO League

De Meesterbouwers, winnaars van de Limburgse finale van de Voka - First Lego League, hebben nu ook de Innovatieve Oplossing Award gewonnen tijdens de Beneluxfinale in Zwolle. The Punchy Peppers mochten de Presentatie Award in ontvangst nemen en de Legolegends sleepten de prijs van de junioren jury in de wacht voor de goede samenwerking tussen coach en team. 

 

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
'Huis van de Limburgse Ondernemer'
Gouverneur Roppesingel 51
BE - 3500 Hasselt
Tel. +32 11 56 02 00 - Fax. +32 11 56 02 09
info.kvklimburg@voka.be