Nood aan efficiënter mobiliteitsbeleid

De Vlaming staat gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file. De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag. Dat er dringend actie nodig is naar een efficiënter mobiliteitsbeleid, werd vandaag nogmaals bevestigd nadat een ongeval met meerdere vrachtwagens de E313 is ter hoogte van Herentals-West in de richting van Antwerpen volledig versperde.

Lees meer...

Recent

Kempen

Zomerstage - Janssen Pharma inspireert Griet Smaers

Voka - KvK Kempen grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. Griet Smaers (CD&V), federaal volksvertegenwoordiger en OCMW-voorzitter Geel, trok naar Janssen Pharma in Beerse. Voor beide partijen een interessante kennismaking. Naast een kennismaking met het bedrijf zelf, vernam Smaers bij Janssen ook uit eerste hand met welke uitdagingen biofarmische bedrijven vandaag kampen. Smaers beloofde alvast deze zorgen mee te nemen naar het politieke werkveld.

Lees meer...
Kempen

Tine van der Vloet even aan de slag bij Amival

Vlaams parlementslid Tine van der Vloet (N-VA) uit Merksplas liep op initiatief van Voka een dag stage bij Amival in Turnhout. De werkgeversorganisatie grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

Lees meer...
Kempen

Hoe besparen je collega's op energie?

Hoe energie te besparen als KMO? Wat zegt de wetgeving hierover en hoe dit praktisch toe te passen? Kom op 13 september naar Hezemeer en ontdek hoe een kmo-collega de zaken aanpakt door slim te investeren in een energievriendelijk en duurzaam beleid.

Lees meer...
Kempen

Crowdfunding werkt? Crowdfunding werkt!

Crowdfunding maakt ondernemersdromen waar en is vandaag de dag ‘serious business’!


Tijdens het crowdfundingcongres dat Voka - KvK Antwerpen en Douw&Koren op 21 september organiseren, zullen binnen- en buitenlandse ervaringsdeskundigen je inspireren met hun verhaal. Maak ook kennis met verschillende crowdfundingplatformen en netwerk met andere ondernemers, investeerders, bankiers en adviseurs.


Het crowdfundingcongres richt zich naar ondernemers, investeerders en financiële intermediairs.

Lees meer...
Kempen

Vera Celis op stage bij Erie Water Treatment

Vlaams parlementslid en burgemeester van Geel Vera Celis draaide gisteren in het kader van de Voka zomerstages een dagje mee bij Erie Water Treatment, een producent van waterbehandelingstoestellen uit Olen. De werkgeversorganisatie grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00