Voka stuurt parlementsleden op zomerstage

Nu de parlementen de deuren sluiten voor het zomerreces biedt Voka onze volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Gedurende één of twee dagen ontdekken ze de Vlaamse en Brusselse bedrijven van binnenuit. Dit jaar organiseert Voka meer dan 90 stages.

Lees meer...

Recent

Kempen

Gebieden bij bevaarbare waterweg niet bij ontwrichte zone

Het voorstel dat minister Muyters op 19 mei 2016 reeds lanceerde, is gedeeltelijk goedgekeurd door de Vlaamse Regering. Het voorstel werd uitgesplitst in twee Koninklijke Besluiten (KB): het eerste KB omhelst de incubatoren/business centers en verlaten, opnieuw te ontwikkelen terreinen, de zogenaamde brownfields met economische nabestemming. Dit werd goedgekeurd. Het tweede KB dat de gebieden die op 500 meter van een bevaarbare waterweg liggen omhelst, werd echter afgekeurd. Dankzij deze uitbreidingen zouden meer ondernemingen deel uitmaken van de ontwrichte zone. Voka – Kamer van Koophandel Kempen is teleurgesteld dat de coalitiepartners dit voorstel van minister Muyters niet hebben gesteund en hierdoor deze kans tot optimalisatie van de ontwrichte zone laten liggen.

Lees meer...
Kempen

Voka Health Community Congres 2016

Zit je liever in de kopgroep dan in het peloton als het over welzijn en zorg gaat? Kom dan op dinsdag 27 september naar het Congres van Voka Health Community en denk mee na over hoe we in welzijn en zorg meer kunnen doen dan genezen!

Lees meer...
Kempen

Nieuwe Vokawijzer rond doelgroepenbeleid

Voka heeft deze maand een nieuwe Vokawijzer gelanceerd. We zoomen in op het nieuwe doelgroepenbeleid van de Vlaamse regering dat begin deze maand van start is gegaan. Wat houden de nieuwe maatregelen in? Welke maatregelen verdwijnen? Wat zijn de overgangsmaatregelen? Naast antwoorden op deze vragen vind je in deze Vokawijzer ook een Q&A en een verwijzing naar de simulator, ontwikkeld door SD Worx.

Lees meer...
Kempen

Steun je werknemers in hun loopbaanontwikkeling

Steeds meer bedrijven erkennen het belang van loopbaanplannen. Ondernemers zijn zich bewust van de noodzaak om tot werkbare jobs te komen en om hun werknemers wendbaarder te maken. Tijdens een inspiratiesessie vertelden we welke stappen een bedrijf kan zetten om wendbaar, werkbaar en weerbaar werk te realiseren. In het najaar gaan we tijdens een sociale InnovatieAcademie dieper op het thema in.

Lees meer...
Kempen

Opnieuw extra mensen bij DAF

DAF Trucks in Westerlo vierde nog maar pas het vijftigjarig bestaan in de Kempen en het bedrijf heeft al opnieuw goed nieuws. Ze zijn op zoek naar honderd extra werkkrachten om tot eind 2016 de productie in de assen- en cabinefabriek te verzekeren.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00