Ondernemersvertrouwen licht gestegen

De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank van België is in oktober opnieuw licht gestegen. Het ondernemingsklimaat verbeterde in de handel en ook, na twee opeenvolgende dalingen, in de bouwnijverheid en de dienstverlening aan bedrijven. In tegenstelling tot de vorige maand, vertraagde de conjunctuur daarentegen enigszins in de verwerkende nijverheid.

 

Lees meer...

Recent

Kempen

Federaal akkoord

Goede hervormingen en besparingen, maar fiscaliteit problematisch

 

Vorige week bereikte de federale regering een akkoord over de begroting en enkele belangrijke hervormingen. Voka is tevreden dat het begrotingstekort voornamelijk via besparingen  verminderd wordt en dat er belangrijke doorbraken zijn in de loonnorm en de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Lees meer...
Kempen

Vic Swerts opgenomen in Galerij der Prominenten Voka - KvK Antwerpen-Waasland

Onze collega's van Voka - KvK Antwerpen-Waasland namen de Kempense ondernemer baron Vic Swerts, stichter en eigenaar van Soudal, op in hun Galarij der Prominenten. ‘Ik dank Voka – Kamer van Koophandel voor de eer die ik krijg hier vanavond een ereplaat te onthullen in de Galerij der Prominenten en dat op een moment dat Soudal 50 jaar bestaat. Ik ben zeer vereerd’, sprak baron Vic Swerts bij de onthulling van zijn ereplaat. ‘Maar’, voegde hij er schalks aan toe, ‘Ik zou wel willen vragen die plaat met het juiste materiaal te bevestigen.’

Lees meer...
Kempen

Glacio met koning Filip in Japan

Peter Janssen, de zaakvoerder van ijsproducent Glacio uit Beerse en IJsboerke in Tielen (Kasterlee), is nog tot vrijdag op staatsbezoek in Japan met koning Filip en koningin Mathilde.

Lees meer...
Kempen

Inspiratiesessie 'Financieringsvormen voor de KMO'

Hoe kan je als ondernemer assertief en met kennis van zaken een kredietgesprek voeren? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de onderhandelingen in de chauffeurszetel zit? Kijk je alleen maar naar klassieke bankfinanciering of zijn er andere en misschien betere oplossingen? Deze en vele andere vragen beantwoorden we op woensdag 19 oktober tijdens de gratis inspiratiesessie Financieringsvormen voor de KMO.

Lees meer...
Kempen

Forum Innovatie kijkt naar de wereld van morgen

In het LITC in Laakdal verzamelde gisteren bijna driehonderd ondernemers voor het eerste Forum Innovatie. Heel wat bedrijven uit de regio toonden er hun innovatieve producten en met Johan Jacobs (Millibeter), Tom Heyman (Janssen Pharmaceutica) en Yuri van Geest (Singularity University) stonden er drie inspirerende sprekers op het podium.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00