Wereldkampioen Wout van Aert legt eerste steen To Walk Again-Postrevalidatiecentrum

To Walk Again, de stichting van Marc Herremans die zich inzet om de levenskwaliteit van mensen met een beperking te verbeteren, bouwt een verdieping van het AZ Herentals om tot het eerste postrevalidatiecentrum in Vlaanderen. Wereldkampioen veldrijden Wout van Aert en zijn partner Sarah De Bie, de kersverse peter en meter van To Walk Again, legden de symbolische eerste steen van het centrum dat in het najaar de deuren opent.

Lees meer...

Recent

Kempen

Steunmaatregel ontwrichte zone al goed voor bijna 800 nieuwe jobs

De regio rond Turnhout is intussen bijna twee jaar erkend als ontwrichte zone. Na een wat moeizame start hebben de Kempense bedrijven – vaak dankzij de ondersteuning van Voka – KvK Kempen – de voordelen van de maatregel ontdekt. ‘Vandaag zijn er 64 door de overheid ontvankelijk verklaarde Kempense dossiers’, zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen. ‘Samen zijn ze goed voor 769 extra voltijdse arbeidsplaatsen. Als de huidige trend zich doorzet staat de teller eind 2017 op 2.000 extra voltijdse werknemers in het arrondissement Turnhout.’

Lees meer...
Kempen

Student Sprint #startup2440

Ben je een enthousiaste en dynamische student die op een super idee zit te broeden en een eigen onderneming wil starten? Of ben je al wel gebeten door het ondernemerschapsvirus, maar heb je nog geen concreet idee? In beide gevallen is StudentenSprint vast iets voor jou!

Lees meer...
Kempen

Iets te vieren? Laat het ons weten!

Viert uw bedrijf dit jaar een speciale mijlpaal? Bestaat uw ondernememing 10, 25, 50 of 75 jaar of langer? Laat het ons weten en wij zorgen mee voor de gepaste aandacht.

 

 

Lees meer...
Kempen

Jongeren maken kennis met diepe geothermie

Op de Balmatt-site in Mol is het startschot gegeven voor een nieuw jaar van klasbezoeken aan het eerste diepe geothermie project in de Kempen. Vorig jaar bezochten in totaal 1600 leerlingen in het kader van STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) de site. Op dit moment zijn er al vijftig klassen – goed voor 1250 leerlingen – ingeschreven voor de nieuwe jaargang. ‘Diepe Geothermie biedt onze regio een unieke bron van duurzame warmte en elektriciteit’, zegt gedeputeerde Ludwig Caluwé. ‘Het is daarom bijzonder interessant voor studenten om kennis te maken met deze toekomstgerichte technologie.’

Lees meer...
Kempen

Arbor wint LON-award Voka Kempen Zuid

Arbor uit Hulshout is door het bestuur van Voka Kempen Zuid verkozen tot winnaar van de LON-award Voka Kempen Zuid 2017. Voorzitter Hubert Klingels maakte de opvolger van Novatech bekend tijdens het nieuwjaarsdiner van het lokale ondernemersnetwerk. Arbor is hiermee het derde bedrijf dat op vrijdag 16 juni meedingt naar de Prijs Ondernemen 2017.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00