Open brief aan de regeringen

Vandaag richt Voka een open brief aan de federale en Vlaamse regering. Het is belangrijk dat onze regeringen ook in de tweede helft van de legislatuur inzetten op besparen, hervormen en investeren. De brief werd mee ondertekend door 80 ondernemers en staat in De Tijd, De Standaard en De Morgen.

Lees meer...

Recent

Kempen

CrossCare - 7 miljoen euro voor innovatieprojecten

Het Europees fonds Interreg VA maakt een budget van 7 miljoen euro vrij voor KMO’s om onder andere voedingsprojecten voor de zorgmarkt te ontwikkelen en af te toetsen binnen de zorgproeftuinen. Dus ben je actief in de voedingssector en heb je een innovatief idee, kom dan zeker naar onze gratis infosessie op maandag 26 september.

Lees meer...
Kempen

De circulaire economie - een win voor iedereen

Het thema ‘circulaire economie’ wint gestaag aan populariteit. Niet enkel omdat duurzaamheid in is, maar ook omdat het heel wat opportuniteiten biedt op het vlak van groei, jobs en innovatie. Bovendien staat er een nieuwe generatie van jongeren op, bij wie circulair denken de gewoonste zaak van de wereld is. Op donderdag 8 september organiseren we in de nieuwe sorteerinstallaties van Van Gansewinkel in Turnhout een gratis inspiratiemoment. We hopen daar heel wat Kempense bedrijven warm te maken voor de circulaire economie en hen te overtuigen dat er voor iedereen interessante businesscases zijn.

Lees meer...
Kempen

Nood aan efficiënter mobiliteitsbeleid

De Vlaming staat gemiddeld 59,7 uur per jaar in de file. De directe economische schade van deze files, alleen nog maar voor de piekuren, bedraagt zo’n 500 miljoen euro per jaar of 2 miljoen euro per werkdag. Dat er dringend actie nodig is naar een efficiënter mobiliteitsbeleid, werd vandaag nogmaals bevestigd nadat een ongeval met meerdere vrachtwagens de E313 is ter hoogte van Herentals-West in de richting van Antwerpen volledig versperde.

Lees meer...
Kempen

Zomerstage - Janssen Pharma inspireert Griet Smaers

Voka - KvK Kempen grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen. Griet Smaers (CD&V), federaal volksvertegenwoordiger en OCMW-voorzitter Geel, trok naar Janssen Pharma in Beerse. Voor beide partijen een interessante kennismaking. Naast een kennismaking met het bedrijf zelf, vernam Smaers bij Janssen ook uit eerste hand met welke uitdagingen biofarmische bedrijven vandaag kampen. Smaers beloofde alvast deze zorgen mee te nemen naar het politieke werkveld.

Lees meer...
Kempen

Tine van der Vloet even aan de slag bij Amival

Vlaams parlementslid Tine van der Vloet (N-VA) uit Merksplas liep op initiatief van Voka een dag stage bij Amival in Turnhout. De werkgeversorganisatie grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00