Ook bedrijven in de ENA-gebieden opgenomen in de ontwrichte zone

Op de tafel van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters ligt een voorstel om de steunmaatregel ontwrichte zone Turnhout uit te breiden. Bedrijven die zich bevinden in een gebied van 500 meter ten opzichte van een bevaarbare waterweg komen in aanmerking voor de steunmaatregel ontwrichte zone. Businesscenters, incubatoren en brownfieldprojecten worden aan de lijst toegevoegd. Voka- Kamer van Koophandel Kempen juicht deze beslissing toe.

Lees meer...

Recent

Kempen

Betoging tegen de burger

Vandaag vindt in Brussel een vakbondsbetoging plaats tegen het regeringsbeleid. Voka betreurt deze actie van de vakbonden want door de betoging wordt de gewone burger opnieuw getroffen, in het bijzonder de pendelaars naar Brussel. Toch zal de impact op het bedrijfsleven volgens Voka minimaal zijn. 'Dit is vooral een betoging van de openbare sector, het bedrijfsleven zal hier weinig hinder van ondervinden. Vooral de mobiliteit van de werknemers wordt vandaag een uitdaging maar bedrijven hebben zich hierop voorbereid', zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka.

Lees meer...
Kempen

Wereldprimeur Lavetan op RTV

Je kon er natuurlijk alles al over lezen in ons magazine Ondernemers. Maar ook RTV maakte een mooie reportage naar aanleiding van de wereldprimeur van Lavetan.

Lees meer...
Kempen

Steun het door brand getroffen Technisch Instituut Sint-Paulus

Het Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP) in Mol is afgelopen week getroffen door een brand.  Deze brand zorgde voor een asbestcontaminatie, waardoor het getroffen gebouw en een deel van de inboedel de komende schooljaren niet meer gebruikt kan worden. Het TISP is daarom op zoek naar (tijdelijke) huisvesting en andere vormen van ondersteuning. Kan je bedrijf hierin iets betekenen? Neem dan zeker contact op!

Lees meer...
Kempen

Wint jouw bedrijf een Flanders Cleantech Internationalisation Award?

Het FCA en FIT organiseren ter gelegenheid van het VITO i-SUP2016 event gezamenlijk de 'Flanders Cleantech Internationalisation Awards'. Deze wedstrijd gaat op zoek naar Vlaamse cleantech KMO’s die met hun duurzame innovaties de meeste impact genereren op duurzame ontwikkeling in het buitenland.

Lees meer...
Kempen

4 op 5 Kempenaren werken voor een kmo

Zeggen dat de kmo’s belangrijk zijn voor ons economisch weefsel is een open deur intrappen. Maar hoe zwaar wegen ze nu echt? Uit een vergelijkende studie van Voka – KvK Kempen blijkt dat we het belang van de kmo’s in onze regio onderschatten. ‘84% van de werknemers in onze regio zijn vandaag tewerkgesteld bij kmo’s. In absolute cijfers zijn er dat heel wat meer dan een aantal jaren geleden, in de periode tussen 2003 en 2014 steeg het aantal werknemers bij de Kempense kmo’s met 11,4%.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Kempen
Huis van de Ondernemer
Kleinhoefstraat 9
B-2440 Geel
info.kvkkempen@voka.be
Tel.: 014 56 30 30
Fax: 014 59 31 00