George Osborne blikte vooruit na brexit

George Osborne was dinsdag de veelbesproken keynote op Vooruitblik 2017, het jaarlijkse event van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in de Antwerpse Stadsschouwburg. Als minister van Financiën in de regering Cameron was Osborne sleutelfiguur én bevoorrechte getuige van het brexit-referendum. Aan de meer dan 850 aanwezigen in de Stadsschouwburg gaf hij zijn visie op dit kantelpunt in de Europese geschiedenis.  

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

ONDERNEMERS. Februari met ShowTex, YUN en Confiserie Thijs

ONDERNEMERS. brengt u steeds interessante artikels over de economische actualiteit in de Antwerps-Wase regio. Deze maand leest u interviews met onder andere ShowTex, Confiserie Thijs, YUN, International SOS, ... Een voorsmaakje van het coverinterview lees u hier.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Conjunctuur Antwerpen-Waasland groeit gestaag

De conjuncturele expansie die van start ging in mei 2016 heeft zich volledig volgens de verwachting verdergezet tot in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar. Onze conjunctuurbarometer voorspelt dat deze opwaartse tendens zich in 2017 verder zal zetten met als voornaamste conjunctuurprikkels de chemie en de stukgoedactiviteit in de Antwerpse haven.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Zakelijke b2b-missie naar Marokko

Van 7 tot en met 12 mei trekt de Kamer onder leiding van minister-president Geert Bourgeois, gouverneur Cathy Berx en Kamer-voorzitter Stéphane Verbeeck op zakelijke b2b-missie naar Casablanca, Rabat en Tanger.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Extra jaren vertraging Oosterweel onaanvaardbaar voor bedrijven

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland nam onthutst kennis van de adviezen van de auditeurs van de Raad van State die fundamentele kritiek hebben op de manier waarop het MER-Oosterweel tot stand kwam. Een mogelijke vernietiging van het GRUP is een economische catastrofe voor een regio die smeekt om oplossingen. Een setback van jaren is onaanvaardbaar voor het bedrijfsleven. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Vooruitblik 2017 met George Osborne

Met premier Charles Michel en Frans president Nicolas Sarkozy schitterden reeds twee politieke zwaargewichten op het podium van Vooruitblik. Voor Vooruitblik 2017 zochten we over het Kanaal naar een inspirerende spreker. Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be