Crowdfundingcongres 2016: een succes!

Woensdag 21 september kwamen 340 ondernemers, financieel professionals, docenten, overheidsmedewerkers, start-ups, crowdfundingplatforms, … samen om advies te geven of te leren hoe crowdfunding op de juiste manier ingezet kan worden. Het publiek debatteerde over het groeipotentieel en de uitdagingen om deze financieringsvorm een plaats te geven in de financieringsmix.

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Conjunctuurbarometer: stagnatietendens steekt opnieuw de kop op

De expansieve beweging die zich vorige maand aftekende vanaf juli 2016 wordt ‘on hold’ gezet. De stagnatietendens die in de voorafgaande maanden het conjunctuurpatroon systematisch domineerde is volledig terug. In de loop van de tweede jaarhelft en inclusief januari 2017 stagneert de regionale economische activiteit opnieuw rond een indicatorniveau van 74.5 punten. Hiermee correspondeert en activiteitsniveau dat vergelijkbaar is met dat van het eerste kwartaal van 2015.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

We willen van Antwerpen het logistieke en maritieme Silicon Valley maken

Vooraleer de techreuzen zich op de logistieke of maritieme businessmodellen storten, moeten we dat zelf doen. We roepen alle maritieme, industriële, technologische en bestuurlijke partners op mee te doen aan NxtPort. Dat project kan van de Antwerpse haven de wereldwijde referentie maken als intelligente en technologisch geavanceerde haven.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Proefproject leren op de werkvloer met twee scholen en acht bedrijven!

Samen met twee scholen en acht industriële bedrijven lanceert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland dit schooljaar drie verkennende projecten als opstap naar duaal leren. Tijdens een kick-offmoment maandag werd een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Kamer Antwerpen-Waasland, het Stedelijk Lyceum Meir uit Antwerpen en het Gemeentelijk Technisch Instituut uit Beveren. Het proefproject wordt uitgerold in drie opleidingen: de sense-richting Productie- en procestechnologie, en de 7de jaarsopleidingen Industrieel onderhoud en Pijpfitten, lassen en monteren. 

 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Plan-MER A102-R11bis verschaft duidelijkheid

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft in de pers akte genomen van de resultaten van het milieueffectenrapport (plan MER) voor een onderdeel van het Oosterweel-project, opgesteld door het onafhankelijke studiebureau Transport&Mobility Leuven (TML). De resultaten van het Plan-MER A102-R11bis duiden zeer concreet de kansen en beperkingen van bepaalde alternatieven.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

U zoekt naar mobiliteitsoplossingen voor uw medewerkers?

Laat u inspireren door: Bereikbaarwerk.be

Elke onderneming heeft belang bij een vlotte bereikbaarheid. Maar hoe kan u de mobiliteit van uw medewerkers optimaliseren? Hoe kan u een slim mobiliteitsplan voor uw medewerkers uitstippelen? Ziet u nog de bomen door het bos in het aanbod van mobiliteitsinitiatieven?

 

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be