Files van vandaag tonen opnieuw noodzaak bijkomende oeververbinding aan

De noodzaak voor de snelle realisatie van de derde Scheldekruising is vandaag nog maar eens gebleken. Een ongeval in Kennedytunnel zorgde de hele dag voor lange files in het Waasland richting Antwerpen. ‘Dat de actiegroepen net vandaag een formulier tot aanvraag hebben ingediend bij de stad Antwerpen voor een nieuw referendum over het Oosterweeltracé brengt hopelijk geen onzekerheid’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

 

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Hercules Trophy Antwerpen

Zaterdag namen honderd bedrijfsteams deel aan de eerste Hercules Trophy in Park Spoor Noord, Antwerpen. De ploegen moesten twaalf zeer verschillende proeven uitvoeren waarbij hersenen en teamwork primeerden over sportiviteit. Ook onze Kamer nam deel.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Zuurstof voor ondernemers in 2015

Woensdag kwam Voka-voorzitter Paul Kumpen spreken over de toekomst van ondernemen in Vlaanderen. Hij vertelde aan de 120 aanwezigen dat durven, vernieuwen en veroveren met de juiste omgevingsfactoren de juiste ondernemingsstrategie is. Volgens Kumpen zijn de lokale Kamers van Koophandel de belangrijkste pijlers in elke regio om bedrijven te ondersteunen. En die ondersteuning proberen we onze leden steeds te geven. Ook in 2015 zette onze Kamer alles op alles om bedrijven in de Antwerps-Wase regio zuurstof te geven. We stellen u dan ook met trots ons Jaarverslag 2015 voor.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

ZIJ WERKEN DEZE ZOMER DOOR

... VOOR ONS TUINFEEST IN SEPTEMBER

Met veel plezier nodigen wij u uit op een heel bijzondere editie van het Tuinfeest! Door de ambitieuze verbouwingen die de ZOO dit jaar uitvoert, verhuist deze editie uitzonderlijk naar september. Ons Tuinfeest is het eerste en enige event dat dit najaar neerstrijkt in de gerestylde stadsdierentuin, een mooie primeur!

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Het iconische zeepaardje blijft trouw aan onze regio

Al bijna zestig jaar betovert Guylian ons met hun gemarmerde chocolade met pralinévulling. Voor sommigen staan zeevruchtenpralines gelijk aan jeugdsentiment, voor anderen is het een lekker dagelijks tussendoortje. Maar laat de nostalgie u niet verblinden, het pralinebedrijf is een hedendaags en innoverend bedrijf. ‘Dit jaar nog investeert Guylian 6,8 miljoen euro in een nieuwe productielijn’, vertelt Mieke Callebaut. Zij werkt al 23 jaar in het Sint-Niklase bedrijf en werd een jaar geleden managing director.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Zelfs historici werken in de Antwerpse haven!

Minstens 800 vacatures in de Antwerpse haven de volgende twee jaren. Dat is het hoopgevende resultaat van een enquête die Alfaport Voka uitvoerde onder haar leden, de bedrijven in de Antwerpse haven.  Hoe zorgen we er nu voor dat die vacatures met het juiste talent worden ingevuld? Ik zie daarvoor twee pistes: zorgen voor een brede instroom vanuit het onderwijs én het brede potentieel aan werkzoekenden in de stad – eventueel via extra training – naar die jobs leiden. 

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be