Hou toegangswegen vrij!

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland schreef eerder deze week al een brief aan de burgemeesters van Antwerpen, Beveren en Zwijndrecht met de vraag streng op te treden tegen stakingspikketten die vandaag (filter)blokkades opzetten om zo de toegangswegen tot de bedrijventerreinen in de haven te hinderen.

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Kamers van Koophandel gaan nauwer samenwerken

Donderdagavond 23 juni tekenden de drie Voka - Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Kempen en Mechelen een alliantie-akkoord. Dankzij dit akkoord zullen de Kamers hechter gaan samenwerken ten voordele van de 5.600 ledenbedrijven die lid zijn van deze organisaties. De Kamers bundelen de krachten op vlak van dienstverlening, belangenbehartiging, netwerking en communicatie.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

PrIMA-studenten klaar voor de werkvloer

Zonder kwalitatief onderhoud, geen industrie! Het is onder dit motto dat Voka ­– Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland (Voka –KvKAW) samen met VDAB en Encora sinds 2012 werkzoekenden opleidt tot onderhoudstechnicus. De voorbij maanden stoomden we opnieuw 19 werkzoekenden klaar voor de werkvloer. De proclamatie vond dinsdag plaats bij Actemium in Zwijndrecht, een van de founding partners. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Arabische groeipolen, op missie naar Dubai & Oman

Onze missie o.l.v. Vlaams minister van Economie Philippe Muyters, gouverneur Cathy Berx en Kamervoorzitter Stéphane Verbeeck trekt deze keer richting Dubai & Oman. Het verschil tussen de glitter en glamour in de stad Dubai en het authentieke Arabische sultanaat Oman is immens. In Dubai, de kosmopolitische hoofdstad van het gelijknamige emiraat met meer dan twee miljoen inwoners, is niets luxueus of groot en exclusief genoeg. Denk maar aan het gekende hotel Burj Al Arab, de Palm Jumeirah, hypermoderne winkelcentra en de Burj Khalifa van 828 meter hoog. Dat terwijl Oman, de parel van het Arabische schiereiland, amper twintig jaar open is voor buitenlanders. Naast de enorme oliereserves is Oman ook een schatkamer voor monumenten uit ver vervlogen tijden.

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Lead Companies, van familiebedrijf tot multinational

Vandaag lanceert Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland het boek Lead Companies – van familiebedrijf tot multinational. ‘Het werk is een leidraad voor bedrijven die zelf de touwtjes in handen willen nemen en de industrie van Vlaanderen op de wereldkaart willen zetten’, zegt Nadia Werkers, medeauteur en coördinator van het project Lead Plants & Lead Companies. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Samenwerking in plaats van tegenwerking! 'Dit is erg positief'

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is blij met het signaal dat de Vlaamse regering en de actiegroepen vanmorgen tijdens een persconferentie gaven om voortaan samen in plaats van naast en tegen elkaar  te werken aan een mobiliteitsoplossing voor onze regio. ‘Dit is een historisch moment en we zijn blij dat er gepraat wordt’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. 

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be