Extreme piek in conjunctuurvooruitzichten in Antwerps-Wase regio

Recessie van bankencrisis na 10 jaar verteerd

 

Op basis van de gegevens die momenteel voorliggen, zien we een zeer sterke opstoot van de conjunctuurbarometer voor de komende maanden. De curve klimt vanaf medio 2016 en zal naar alle waarschijnlijkheid tegen de jaarwisseling pieken tot 96.24 punten. Met dit niveau komt de barometer bijna terug op het hoogste niveau dat bereikt werd vóór de bankencrisis van 2008. In maart 2017 zou zelfs de magische kaap van 100 punten bereikt worden.

Lees meer...

Recent

Antwerpen-Waasland

Arabische groeipolen: op missie naar Dubai en Oman

Van 12 tot en met 17 november trekt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland naar de economische groeipolen Dubai en Oman. Zo’n 50 bedrijfsleiders uit verschillende sectoren zullen er onder leiding van minister Muyters, Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx en Kamervoorzitter Stéphane Verbeeck nieuwe zakelijke contacten leggen. 
Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Eerste stap richting bedrijfsvriendelijkere stad is gezet

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is blij met de collegebeslissing van de stad Antwerpen om vestigingen die kleiner zijn dan 50 m² vrij te stellen van een aantal hinderlijke stadsbelastingen. ‘De stad komt hiermee tegemoet aan onze vraag naar vereenvoudiging en het doorvoeren van efficiëntiewinsten. Bovendien zal deze maatregel een goede impuls geven aan het groeiend aantal starters die zich in onze stad vestigen waardoor we de leidende rol als start-upcity verstevigen.’

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Antwerpse bedrijven bekroond tijdens Excellente Ondernemingen

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland reikte op donderdag 27 oktober naar jaarlijkse traditie vier awards uit aan knappe bedrijven. Na gisterenavond mag ShowTex zich de ‘Excellente Onderneming 2016’ noemen. Het bedrijf uit Zwijndrecht ontwikkelt innovatieve vlamwerende gordijnstoffen en de bijhorende ophangsystemen die gebruikt worden in theaters en op evenementen. Agora Group werd gelauwerd met de ‘Lifetime Achievement Award’ en Mieke Frijters van wegenbouwer ATF mag zich vanaf nu de Antwerpse ‘PLATO-ambassadeur 2016’ noemen. De award voor ‘Meest Beloftevolle Starter 2016’ ging naar Jiri Vermeulen, Gilles Tas en Josef Sageder van Minze Health. 

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Tien bedrijven stappen in Antwerps welt-project

Het welt-project van Voka is een van de tewerkstellingsinitiatieven die minister van Werk Philippe Muyters bekendmaakte, om bedrijven te helpen de juiste ‘talenten’ aan te trekken op de arbeidsmarkt. Amper twee maanden na de lancering van welt, helpt en coacht Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland inmiddels al tien bedrijven bij het uitbouwen van een efficiënt stagebeleid voor werkzoekenden.     

Lees meer...
Antwerpen-Waasland

Vijf concrete maatregelen verlichten lokale filedruk

Overleg tussen de bevoegde overheden en bedrijven leidt in Antwerpen tot concrete mobiliteitsoplossingen. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland (Voka – KvKAW) stelt vast dat het opgezette overlegmodel werkt en vraagt om hierop op permanente basis te blijven inzetten. Zo liggen na overleg over de ontsluiting van het zuiden van de haven specifieke milderende maatregelen op tafel. Eén ervan is het aanpassen van de spertijden van de Siberiabrug. De maatregel is al in voege en zorgt al voor een verbetering tijdens de ochtend- en avondspits.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Zetel Antwerpen - Markgravestraat 12 - 2000 Antwerpen
tel + 32 3 232 22 19
Zetel Waasland - Kleine Laan 28 - 9100 Sint-Niklaas
tel + 32 3 776 34 64
info.aw@voka.be