Staat van onze Brusselse tunnels is middeleeuws

Door een incident in een technische ruimte van de Rogiertunnel werd het Brusselse verkeer vandaag ernstig verstoord. Het is het zoveelste incident op rij op de Brusselse kleine ring. Voor Voka is de maat meer dan vol: “Het wordt tijd dat de Brusselse regering ingrijpt. Het volstaat niet een plan voor de renovatie te hebben. Plannen snel en efficiënt uitvoeren is nog belangrijker”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. “We roepen de Brusselse regering op om versneld werk te maken van een volledige renovatie van de tunnels, want dergelijke incidenten brengen onze economie ernstige schade toe."

Lees meer...

Recent

Brusselse Metropool

Nieuwe haven voor jobs

Binnen 25 jaar kan Brussels Airport zorgen voor 120.000 jobs, het dubbele van vandaag. Dat is de ambitie van de strategische visie 2040 die Brussels Airport Company onlangs lanceerde. Daarmee komt de tweede economische poort van dit land dicht in de buurt van de haven van Antwerpen als motor van jobs in dit land. Daarbij komt dan nog de hefboom die de luchthaven vormt voor de internationale rol van Brussel. Die internationale functie in Brussel is op zijn beurt goed voor 120.000 jobs, alleen al in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Brussels Airport sluiten? Wat een onzin

De luchthaven van Zaventem is niet alleen goed voor Vlaanderen, maar ook cruciaal voor Brussel, leggen Erwin Ollivier en Jean-Paul Van Avermaet uit. (Dit opiniestuk verscheen ook op 6/12/2016 in De Standaard)

Lees meer...
Brusselse Metropool

Creativiteit troef in de KVS

Hoe kan je een publiek boeien met je stem of présence? Hoe verpak je een boodschap zodat impact maximaal is? Hoe ga je om met diversiteit? De deelnemers aan de Metropolitan Cultural Night van 29 november mochten aan den lijve ondervinden hoe er bij de KVS met deze uitdagingen wordt omgegaan. KVS-directeur Michaël De Cock gaf toelichting bij de vernieuwende programmatie van zijn schouwbrug.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Belangenconflict niet om te communautariseren maar noodrem om rond de tafel te komen

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan zien de beslissing van de Vlaamse regering om een belangenconflict in te roepen tegen de Brusselse geluidsnormen niet als communautair getouwtrek maar als een ruk aan de noodrem. “Het is de enige manier om rond de tafel een oplossing te vinden en de jobvernietigende maatregelen van Brussel uit te stellen”, zegt Peter Van Biesbroeck.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Uitstel dankzij belangenconflict geeft kans om rond de tafel te zitten voor luchthavendossier

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan steunen minister van Mobiliteit en de Vlaamse Rand Ben Weyts in zijn plan om een belangenconflict in te roepen tegen de Brusselse geluidsnormen. “Het biedt de kans om rond de tafel een oplossing te vinden, eerder dan een juridische strijd te voeren”, zegt Peter Van Biesbroeck.

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
info@vokametropolitan.be

Partners