Vietnam vraagt steun voor vrijhandelsverdrag met EU

Vietnam zet volop in op een versterking van de handelsrelaties met de EU, en hoopt op een spoedige goedkeuring van het vrijhandelsverdrag met de Europese Unie. Zo maakte de Vietnamese ambassadeur in Brussel duidelijk tijdens de Voka-ambassadeurslunch op 2 februari.

Lees meer...

Recent

Brusselse Metropool

Gelooft de politiek nog in de internationale rol van Brussel?

Op de nieuwjaarsreceptie van Voka Metropolitan drong voorzitter Jean-Paul Van Avermaet aan op een doortastende aanpak van de files rond Brussel en een Vilegwet die Brussels Airport kansen op groei biedt. Dat zal nodig zijn om de rol van Brussel als internationaal, economisch centrum te kunnen vrijwaren en valoriseren.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Staat van onze Brusselse tunnels is middeleeuws

Door een incident in een technische ruimte van de Rogiertunnel werd het Brusselse verkeer vandaag ernstig verstoord. Het is het zoveelste incident op rij op de Brusselse kleine ring. Voor Voka is de maat meer dan vol: “Het wordt tijd dat de Brusselse regering ingrijpt. Het volstaat niet een plan voor de renovatie te hebben. Plannen snel en efficiënt uitvoeren is nog belangrijker”, aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka. “We roepen de Brusselse regering op om versneld werk te maken van een volledige renovatie van de tunnels, want dergelijke incidenten brengen onze economie ernstige schade toe."

Lees meer...
Brusselse Metropool

Nieuwe haven voor jobs

Binnen 25 jaar kan Brussels Airport zorgen voor 120.000 jobs, het dubbele van vandaag. Dat is de ambitie van de strategische visie 2040 die Brussels Airport Company onlangs lanceerde. Daarmee komt de tweede economische poort van dit land dicht in de buurt van de haven van Antwerpen als motor van jobs in dit land. Daarbij komt dan nog de hefboom die de luchthaven vormt voor de internationale rol van Brussel. Die internationale functie in Brussel is op zijn beurt goed voor 120.000 jobs, alleen al in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Brussels Airport sluiten? Wat een onzin

De luchthaven van Zaventem is niet alleen goed voor Vlaanderen, maar ook cruciaal voor Brussel, leggen Erwin Ollivier en Jean-Paul Van Avermaet uit. (Dit opiniestuk verscheen ook op 6/12/2016 in De Standaard)

Lees meer...
Brusselse Metropool

Creativiteit troef in de KVS

Hoe kan je een publiek boeien met je stem of présence? Hoe verpak je een boodschap zodat impact maximaal is? Hoe ga je om met diversiteit? De deelnemers aan de Metropolitan Cultural Night van 29 november mochten aan den lijve ondervinden hoe er bij de KVS met deze uitdagingen wordt omgegaan. KVS-directeur Michaël De Cock gaf toelichting bij de vernieuwende programmatie van zijn schouwbrug.

Lees meer...

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
info@vokametropolitan.be

Partners