Vastgoedclub bij Docks Bruxsel

Het nieuwe shoppingcenter Docks Bruxsel aan de Van Praetbrug over het kanaal opende op 20 oktober de deuren. Naast winkels biedt het centrum ook horeca en vrijetijdsbeleving, evenals een conferentiecentrum en feestzaal. De projectontwikkelaar Equilis mikt op bezoekers uit Brussel maar tevens uit de Vlaamse Noordrand. Voka-Vastgoedclub bracht een exclusief bezoek enkele dagen voor de opening.

Lees meer...

Recent

Brusselse Metropool

Laat ons samen economisch en cultureel potentieel van Brusselse metropool verzilveren

Voorzitter Jean-Paul Van Avermaet pleitte op de Voka Metropolitan najaarslunch voor enthousiasme over het potentieel van de Brusselse metropool: "Laat ons samen - bedrijven, beleidsverantwoordelijken, burgers - dit economisch en cultureel potentieel naar waarde schatten en verzilveren."

Lees meer...
Brusselse Metropool

Luchthavenspecial - het belang van onze nationale luchthaven

Met Brussels Airport, onze nationale luchthaven, ligt de tweede grootste economische pool van ons land op een boogscheut van de hoofdstad van Europa. Maar niet iedereen is zich bewust van de enorme economische meerwaarde van de luchthaven, getuige diverse voorstellen of acties die de werking van Brussels Airport dreigen te fnuiken. Daarom werkten we deze Luchthavenspecial uit, waarin we dieper ingaan op de diverse factoren die ons kunnen verzekeren van een stabiel groeikader voor de luchthaven en bij uitbreiding onze economie.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Samen werken aan onze reputatie

Een reputatie komt te voet en vertrekt te paard. Het is een ijzeren wet, waar ook Brussel en heel het land mee af te rekenen hebben. Onze reputatie is niet gaan lopen als een dief in de nacht, ze werd gewoon weg gejaagd, maanden aan een stuk. Zeker, er is ons veel rampspoed overkomen die we waarschijnlijk niet hadden kunnen vermijden. Maar evenzeer hebben protestacties van diverse groepen hier de negatieve beeldvorming enkel maar versterkt.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Gerechtelijke stappen zijn bom onder vluchtendossier

De zware eisen waarmee de Brusselse regering naar de rechtbank stapt, zijn goed om de nationale luchthaven naar de afgrond te brengen. “Eenzijdige acties, of ze nu van Brusselse dan wel Vlaamse kant komen, ondermijnen een gedragen oplossing die enkel via overleg en een samenwerkingsakkoord tot stand kan komen”, klinkt het bij Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan.

Lees meer...
Brusselse Metropool

Voka pleit voor kilometerheffing personenwagens

Willen we de mobiliteit in België structureel verbeteren, dan moet er werk gemaakt worden van een slimme kilometerheffing voor personenwagens. Voka roept de Vlaamse Regering op om nog deze legislatuur hierin een beslissing te nemen. “Een kilometerheffing enkel op vrachtwagens lost het fileprobleem niet op.”

Lees meer...

Agenda

Voka on twitter

In de kijker

Contact

Koningsstraat 154-158
1000 Brussel
info@vokametropolitan.be

Partners