Skip to main content
  • FIRST LEGO League Belgium

FIRST LEGO League Belgium

FIRST® LEGO® League is een internationale techniekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 16 jaar, die is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.

Vanaf komend schoolaar wordt het FIRST LEGO League programma georganiseerd door Voka! Samen met de lokale regiopartners zetten wij onze schouders onder het uitdragen van techniekpromotie bij kinderen en jongeren in heel België. 

SUPERPOWERED

In SUPERPOWEREDSM gaan FIRST® LEGO® League studenten op ontdekking waar energie vandaan komt en hoe het wordt verdeeld, opgeslagen en gebruikt.  Ze gaan vervolgens aan de slag met hun superkrachtige creativiteit om te innoveren voor betere energie in de toekomst. 

 

Inschrijven

Scholen en organisaties uit België kunnen vanaf nu hun teams registeren via onderstaand formulier. Let op! Aan je inschrijving zijn kosten en voorwaarden verbonden, lees daarom eerst goed de algemene voorwaarden.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt 150 EUR incl. BTW per team.

Challenge set
Een Challenge set kost 140 EUR incl. btw en incl. verzending. Let op: dit is exclusief LEGO® robotset.

Om deel te nemen bestelt een school of organisatie minstens één challenge set. Voor elk volgend team is de school of organisatie vrij om al dan niet meerdere challenge sets te bestellen. 
 

Inschrijven voor FIRST LEGO League S'Inscrire pour FIRST LEGO League
 

 

Regiopartners

In de FIRST® LEGO® League werken wij in België op regionaal niveau samen met regiopartners. Zij staan onder andere in voor de organisatie van de lokale regiofinale. 

FIRST LEGO League regiopartners

Contactpersoon

Kristof Thijs

Coördinator Onderwijs